Dubrovnik
Mi smo bili predlani v Dubrovniku. Najbolje je po avtocesti še malo naprej od Splita, pol pa po magistralki, nimaš kaj zgrešiti. Je pa res, da je potovanje precej dolgo (11 ur), mi smo imeli vmes 2 postanka, ker imamo manjša otroka.
Če ne boste nastanjeni prav v Dubrovniku, ti povem, da je ogled mesta prava katastrofa zaradi parkiranja.
Mi smo prevozili celotno Jadransko obalo po regionalni cesti, vmes 1 noč prespali pri Splitu. Je daljša pot, ampak če čas ni problem – je res vredna tega. Se ustaviš ob obali, kjer ti je lepo, razgledi so čudoviti, lahko si privoščiš mini-piknik ali kar hitro kopanje v morju in greš dalje. Spotoma nahitrco obiščeš nekaj obalnih mest, kavica ali kaka znamenitost.. tako že pot sama zase je posebna izkušnja.
V Dubrovniku pa vsakemu priporočam OBVEZNO kosilo v restavraciji Locanda Pescaria; ki je v samem centru v pristanišču; odlična dalmatinska (morska) hrana, servirajo v nekakšnih emajliranih skledah, sprva te to preseneti, ampak je tako dobro, da se navzameš neke domačnosti. Tudi vino je dobro. Cene pa so za center Dubrovnika kar smešne….
Forum je zaprt za komentiranje.