Najdi forum

Zanima me kako je kaj v dubaju in letalke karte ter prenoćišišča. Ter vreme in klima v septembru.

Glede na to, da smo mi bili junija in je bilo nevzdržno vroče, predvidevam, da je september še vedno vroč. Najbolj primeren čas je baje december in januar. Šli smo agencijo , tko da ne vem kaliko pride v lastni režiji, je pa drago. Tam poceni hotelov ni, ker je vse zelo luksuzno, kar se pa prevoza tiče, pa tud ne more biti cenejši (kot z agencijo), ker v vsakem primeru prestopaš in pot je kar dolga.

V Dubaju je vse lepo, čisto, moderno, ogromno zlatarn, da o shoping centrih ne govorim…. Zelo prijazni pa so tudi ljudje. Avio karto smo kupili kar pri Kompasu in je bila zelo poceni..mislim da okoli 80.000 sit povratna (Alitalia in sicer Trst-Milano-Dubai in nazaj), saj so imeli neko akcijo…. Z Air Emirat pe je potovanje nekoliko dražje. Hoteli so vsi prvovrstni. Mi smo izbrali Sheraton na Jumeria beach in skozi okno sem v tisti soparni vočini opazovala najbolj “nobl” hotel na svetu Burj al arab (burž al arab). Cena, če me spomin ne vara je bila tudi kar ugoda (150 USDna noč), saj smoo bili izven glavne sezone.Z prijateljicami pa smo si privoščili tudi večerjo v tem hotelu in to nam bo ostalo v večnem spominu, kajne Helga:) Skratka, priporočam ogled tega hotela tudi tebi. Septembra so zelo visoke temperature…naj povem, da je imelo morje konec junija 38 stopnij, luft pa okoli 50. V morju se skoraj nihče ne kopa (prevroče), zato so bazeni, ki jih hladijo z velikimi ledenimi kockami. Od shopinga smo si provoščili še safari z jeepi in večerjo v puščavi pri beduinih ter obiskali še sosednje emirate (Ajman, Sarjah). Z alkoholom pa previdno! Strežejo ga v vseh hotelih razen v emiratu Sarjah, kjer je strogo prepovedan!!!! V restavracijah in gostilnah pa ga ne strežejo….. Drugače pa je povsod klima, v taksijih, trgovinah, hotelih…in je pravi balzam, ko prideš od zunaj notri:)
Želim ti lep izlet, če pa imaš še kakšno vpašanje pa kar vprašaj.
LP K.

A je tako povsod po ZAE ali samo v Dubaj-u? Glede cen mislim!
A

A ste bili še kje drugje po ZAE ali samo v teh treh? Kaj je še drugače za videti v stalih delih države?
A

Bili smo samo v teh 3 emiratih. Abu Dabi je zelo podoben Dubaju….pravzaprav so si vsi zelo podobni. Drugače pa je zelo zanimiva dirka z kamelami in konjske dirke, ki si jih vedno ogleda najbogatejši Mavrični šejk. K naftim vrtinam te niti ne spusitjo in si jih lahko ogledaš le od daleč. Drugače pa je vse narejeno za turizem. Plaže fantastične, hoteli tudi in pa trgovine za zapravljanjeda ne govorim o tržnici zlata…
Se pač vidi, kaj se da narediti iz puščave, če imaš denar! Kakšne zgodovine ni, saj so mesta zelo mlada, recimo Dubaj je začel nastajati pred 25 leti. Prostora za gradnjo imajo pa ogromno in mesta se širijo naprej po puščavi. Zanimiva destinacija za malo crkljanja in zapravljanja, to je pa tudi vse:) V UAE je veliko tujcev in malo domačinov. Domačini so bogataši, tujci iz celega sveta pa delajo za njih. Ko se poročita dva mlada, jima emirat podari za poročno darilo 1 mio USD (mislim da se nisem zmotila, če ne naj me Helga popravi) , vendar če sta oba domačina in ne priseljenca.
Če bi me vprašala kaj se da videti recimo v Izraelu ali Egiptu, ne bi nehala pisat. Za UAE je pa kar dovolj. Morda še nekaj! Vsi so zelo pošteni in ne kradejo. Zgleda, da še vedno sekajo roke, če te dobijo da kradeš…
Pa lep dan! Karlita

Kako pa je če bi želel v ZAE v tako bolj “budget” varianti. Koliko bi recimo potreboval za en teden? Da bi res iskal tisto najcenejše kar se prenočišč tiče?
A

Ja vidim, da se je Karlita kar razpisala. Po moje v ZAE kakšne prav budget variante ni. Lahko pa pogledaš mal po internetu, če imajo kakšne youth hostle ali kaj podobnega vendar dvomim , da bo prav poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close