Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dubaj in Abu Dhabi

Dubaj in Abu Dhabi

Prosim, če mi lahko tisti, ki ste že bili, napišete kaj o potovanju v Dubai in Abu Dhabi. Zanima me kakšne so cene prehrane v Dubaju in Abu Dhabi (npr. fast food in boljše restavracije), cena pijače (vode). Kakšni so zajtrki v hotelih? Kaj se splača kupiti in ogledati v tej deželi? Obstaja možnost kakšnih okužb? Je že kdo bil na izletu z džipi v puščavo? Se splača iti v puščavo?
Hvala.

Kaj videt? Če te ne zanima blišč in beda nafte pravzaprav nič.
Cene? Če nimaš kar nekaj pod palcem ne hodi. To ni Kuba kjer spiš za en evro v casah.
Hrana? Vse kar hočeš – ni kar ni, ampak spet cene.
Kaj si ogledati? Če nisi pristaš betonskih kolosov imaš za videti bolj malo.
Kaj kupiti? Elektronika, zlato – bredvsem na letališču v Duty Free shopu.
Iti v puščavo? Mogoče res edina prava stvar, samo ne v klimatizirani in zglancani Toyoti 4×4.

Cena hrane v Dubaju je zmerna oz. primerljiva z našimi, ampak to so cene v trgovskih centrih, kjer se pa tako ali tako skoraj vsi (tudi domačini) prehranjujejo. Hrana je dobra, ponudba pa takšna, da verjetno ne boš tako dolgo tam, da bi poskusila vse kar ti nudijo. Restavracije znajo bit precej zasoljene, hrana pa nič boljša. Voda je poceni, jo pa vsak dan dobiš v hotelski sobi. Zajtrki v hotelih so obilni in samopostrežni. Kar se nakupov tiče, jaz nisem našel (razen fouš spominkov) nič takega, kar ne morem kupiti pri nas. Cene pa zopet približno iste. Okrog ogledov pa je stvar takšna: Dubaj je fascinanten zaradi arhitekture in megalomanskih zgradb, 120 km stran je Abu Dhabi (vmes pa samo pesek), ki je pa bolj poslovni in bančni center Emiratov. Saj, v puščavi se najde tud kakšna naselbina kameltrajberov, ampak to je bolj za turiste. Za kakšne okužbe se ni bat, ker je vse bolj čisto, pa še vročina je neznosna, tako, da kakšni virusi ali bacili tam ne preživijo. Izlet z džipi po puščavi je pa zanimiv, če je to tvoj prvi, če si pa že bila kje drugje na izletu po puščavi, pol je pa škoda denarja, ker pesek je pesek, pa če je to v Emiratih ali pa v Jordaniji oz. kje drugje.

Jaz sem se po puščavi vozil s Hummerjem H2.

Najlepša hvala obema za koristne informacije.

Burt, ne nakladaj v prazno 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close