Najdi forum

Ali ima kdo izkušnje in informacije iz potovanju v Dubai? Zanima me namreč kje je možna menjava EUR v njihovo valuto, kaj je resnično vredno ogleda in kje je dobra hrana oz. se splača jesti…..hvala

Bila le na letališču, kjer sem čakala za zvezo naprej in vse je bilo za moje pojme preveč kičasto, ampak v njihovem slogu, tako da mislim, da je vse tam vredno ogleda.
Če pa je drago tako kot na letališču, pa imej kar fajn debelo denarnico s sabo,. Menjava je možna tudi na letališču, se pa da plačati/vsaj tam/ tudi v €.

pa fajn se imejte!!

Kjerkoli boš že menjala, kar koli ti ostane v njihovi valuti ne nosi v SLO, saj pri nas menjava njihovega denarja ni mogoča.

Ni ravno odgovor na tvoje vprašanje, je pa koristno vedeti tudi kaj takega.

Vsaka informacija mi veliko pomeni…Hvala 🙂

Mi smo menjali denar kar na letališču, se mi zdi , da je bila kar ugodna menjava. Jedli smo v hotelu, tako da glede hrane nimam kaj dost za povedat. Na tržnici večinoma brez problema plačaš tudi z euri, pa barantaj, če boš kaj kupovala, bodi neomajna in se ne daj prepričat, da ti ponujajo ugodno ceno, sicer boš plačala trikrat več, kot bi sicer 😉 Poskusi njihovo čokolado iz kameljega mleka- zares odlična!
Meni je bil Dubaj všeč, temperature so visoke, a nekako znosnejše kor pri nas. V morju se nismo dosti kopali, ker je bilo takrat veliko meduz. Stavbe so visooooke, ko sem prišla nazaj v LJ, se mi je vse zdelo tako nizko…

Uživaj skratka!

A veš, da rabiš vizo ?

Dubai Mall popoldne, kjer je smučišče, drsališče, velik akvarij, proti večeru krasna prestava na umetnem jezeru z glasbo in vodometi (pod najvišjo stolpnico na svetu).

Enodnevni izlet v puščavo, kjer se voziš z džipi po pesku in včerjaš pod zvezdami.

Baje je lepo tudi v hribih ampak je to malo daljši izlet….

Hotel Atlantis za 1 dan, vnaprej si moraš rezervirat plavanje z delfini….

To je arabski Las Vegas (minus igralnice), če pričakuješ kaj drugega, ti ne bo všeč.

Za vizo vem ja, sedaj jo urejamo. Kaj pa tržnica začimb in zlata ? Dobila sem informacijo, da naj si raje ogledam kaj drugega ( grem namreč samo za 5 dni) , da tam tudi na WC ne moreš in da ni ne vem kaj…

V Dubaju še nisem bila in po pravici povedano me niti ne vleče.

Glede hrane – v arabskem oz. muslimanskem svetu definitivno nikoli ne boš slado jedla- če si vsaj malo gurmana boš uživala. Če si pa izbirčna metka in brez tenstanega krompirja ne preživiš bo pa malo težje.

Glede WCjev so pa sami stereotipi. A misliš da oni ne hodijo lulat?

Jaz bi definitivno si to ogledala in možne izlete v puščavo tudi ne bi izpustila.

Ne šoping in ne plaže me ne zanimajo – to lahko delam doma. Razen če ne grem po res nekaj določenega. Preprogo. Samo v tem primeru najdi kakega dobrega poznavalca in pogajalca.

Vizo lahko kupiš na njihovem letališču (15 eur)

To pa ne bo držalo…je za pridobitev vize za ZAE potreben kar postopek, pa sliko moraš priložiti. Viza za ZAE stane 80 eur!

120 EUR so nam iz agencije poslal

Cena vize je 55 EUR če si jo urediš preko online aplikacije od Emirates, seveda pa je predpogoj, da letiš z njimi in kupiš karto. Drugače je pa cena na agenciji (tudi Emirates) 90 EUR.

Sem ravnokar urejal online vize in je šlo vse OK

Takole iz prve roke:

UAE, kamor spada tudi Dubaj, je definitivno za Evropejce, še posebej pa za Slovence, nekaj nenavadnega, eksotičnega -če si ljubitelj njihove kulture, glasbe, kulinarike, boš naravnost užival.

Prehrana je več kot odlična – je pa res, da bo tipični Slovenec, ki je navajen tenstanega krompirja, pohanih pišk in goveje župce, malce trpel, ko se mu bodo pred nosom znašle zdrave jedi, kot so humus in drugi odlični namazi v kombinaciji z arabskim kruhom, solate na osnovi surovih kumaric, jogurta, ovčetina na pravem žaru, bodisi v čevapčičih, bodisi v koščkih ;): Arabska kulinarika je naravnost odllična in bolj zdrava kot slovensko cvrtje in praženje, pa seveda bolj tudi kot fast food ala McDonalds ipd, ki ga tudi v arabskih državah ne manjka.

Je pa Dubaj v zadnjem času prilubljena turistična destinacija Britancev, ki počitnikujejo v stilu poležavanja in namakanja, v hotelih pojedo vse, kar je ponujeno zastonj, potem do sprehajanja po shopping mall-ih, kjer kupujejo večinoma svoje blagovne znamke 😉

Vožnja s taksiji je izjemno poceni -prevoz z letališča do hotelov med 6 in 15 eur, odvisno od oddaljenosti destinacije.

Še tole: glede umivanja rok in čistosti WC-jev: zagotovim vam lahko, da si po veliki ali mali potrebi umije roke čisto vsaka uporabnica in uporabnik, poleg tega pa seveda tudi spolovila na WC-ju 😉 Doma v Sloveniji pa sem dostikrat priča pravim prašičkam in prašičem, ki stopajo iz WC-jev, brez da bi si umili roke. Bodisi zato, ker niso Muslimani, bodisi zato, ker je njihova higiena na psu…. V UAE brez skrbi že od malih nog vedo, kaj je to higiena. Razen emigrantov, ki so delovna sila ( npr. Filipinci, pakistanci, ipd.)

Še to: Dubaj in druge države UEA niso za tiste Slovence, ki so tipični Slovenci….. 😉 Ne po počitniški, kot tudi ne po poslovni plati!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close