družinsko pravo – nasvet
Mene tudi zanima kakšen dober odvetnik za družinsko pravo. gre za spremembo stikov pri 1letnici in sprememba priimka…
prihajam iz Notranjske. Cerknica.
Ne mi reči Regvatova ker je katastrofa. Če nisi pripravljen odpret denarnice ni nič mogoče… niti sprememba priimka kaj šele stikov.
resnično rabim. ker je oče neresen, ne plačuje preživnine, ne hodi na stike, odvisnik (zdravljen / nezdravljen/ zdravljen/ nezdravljen…)
Hvala vsem za nasvet.
Ja hvala se zavedam vseh svojih napak in jih priznam… bila je napak, da sem bila z njim…
Toda nisem človek, ki bi naredil splav… Nikoli tudi ne prikrivam, kdo je njen oče vsakemu povem po pravici kaj je bilo. in ja otrok ni bil načrtovan..
Toda mislim, da imam še vedno pravico vprašati za nasvet. Niso potrebne žalitve.
rada bi, da bi se on uredil, da bi imela z otrok lep odnos, da bi preživljala skupaj čim več časa… toda on ne kaže interesa v to…
na kdaj točno se zdaj sklicuješ? sex…ali na to, da sem že spraševala za nasvete pa sem jih zavračala?
nisem še popolnoma nič delala v zvezi s tem kar sprašujem… ker sem se odločila, da moram naprej pomirit svojo jezo na njega, da se grdo obnaša, kadar pride, da ignorira moje nasvete, kako naj pristopi k otroku…
kar se pa sexa tiče… kot sem že povedala prijetljem in vsem, ki so se začudili nosečnosti, ja no tudi od 4krat je človek lahko noseč tudi, če je zgolj 1krat bilo kot treba…
tudi previdnost ne pomaga. edina pamet, ki sem jo imela takrat je bila ta, da sem ga poslala na testiranje…
no toliko o moji ”pameti”. ni se dobro zapletati z nekom, da ga boš imela le za družbo nekaj časa… sploh, če se zapleteš na ”višji” ravni…
rada bi samo vedela, ali so stvari možne. sedaj itak ima še smisla kar koli spreminjati, ker je premalo časa vse. samo kaj pa na dolgi rok… kaj, če ga bo otrok vedno bal? kako se to ureja, ker njegove mame se ne… samo je ženska…
priimek pa bom poskusila z njim na CSD se kaj dogovoriti.
življenje nas vsak dan uči in preizkuša… jaz se vsak dan učim… sploh od kar imam otroka… da se stvari ne uredijo čez noč, z glavo čez zid ne gre…., da je potrebno počasi po korakih…
prav tako vem, da ima vsaka stvar neko zgodbo za seboj.. in da si vsak drugače razlaga stvari in da moramo znati prisluhniti in se postaviti v vlogo te osebe, ki nas potrebuje.
sklicujem se na to, da si pred leti že spraševala in kokodakala o tem. Vsi so ti rekli, da ne imej otroka z njim, ampak zmagal je spodnji štuk, ki je v kartah videl čisto prihodnost.
Sedaj je za zakonodaja in vsi drugi krivi, da si v dreku.
Če je njegovi mami do otroka, pa se z njo zmeni, da ga hodi iskat in skrbi za njega. Ali misliš, da boš v svoji vsemogočnosti pa vendarle tipa z njim k svojemu koritu privezala?
Ja vem, da sem spraševala… toda takrat, če se ne motim sem že bila noseča…
takrat bi morala stran…
ne želim moškega privezati nase in ga spreminjati… no njega bi bilo dobro, samo ne v smislu, da je privezan name.. sploh ne podpiram, da ženske zanosijo, ker želijo moškega privezati nase…
neumnost je slabost človeka, naivnost pa še bolj…
nič se ne izgovarjaj na naivnost. Si imela takrat vse podatke in si se odločila po svoji pameti.
Resno začni spremljat, kaj se v tvoji glavi plete in na podlagi česa sprejemaš odločitve v življenju.
Veliko staršev, ki niso ločeni, svoje otroke z veseljem in brez kančka slabe vesti, cele dneve prepušča starim staršem. Zakaj torej ne pustiš otroka takrat ko ima stik, njegovi mami? Saj bo najbrž z veseljem skrbela zanj in imaš en problem rešen.
Priimek otroka je povsem nepomemben v vsej zadevi.
Še kakšen problem?
Forum je zaprt za komentiranje.