Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice družinski izlet v Prekmurje

družinski izlet v Prekmurje

Čez vikend bi se radi odpravili na enodnevni izlet v Prekmurje. Ta konec nam je še dokaj naznan. Zanima me, kaj bi se splačalo videti, da bi bilo zanimivo tudi za otroke (5, 10 let) in katero gostilno priporočate, da bi poiskusili kaj tipično njihovega. Aja- kopanje v bazenih odpade.
Hvala za predloge.

Sem iz prekmurja in bi ti rada pomagala, kaj natančno te zanima, samo gostilne ali kaj bolj konkretnega

Pogledat bi šli k Muri, pa mlin…, pa kakšno tipično hiško ali kakšno vašo drugo znamenitost. Vse skupaj pa bi zaorožili z vašo dobro hrano. Hvala za pomoč.

Priporočam ogled mlina na Muri-otok ljubezni v Ižakovcih,lahko se z brodom odpeljete prek Mure in nazaj.Vredu je tudi spust po Muri.Zanimiv je tudi tropski vrt v Dobrovniku(ni vstopnine)imajo tudi veliiikoo orhidej.Potem bi lahko pogledali Plečnikovo cerkev v Bogojini,potem ste že v bližini bukovniškega jezera.Tam je Vidov izvir vode,ki naj bi zdravila oči.Pa kapelica in zdravilne? točke.Lepo se je sprehoditi okrog tega jezera.Gostiln je pa kar veliko dobrih,jaz bi priporočala Ajdo na Cankovi.

Najlepša hvala.

ne, ne, na žalost v prekmurju in goričkem ni bog ve kaj dobrih gostiln. no, omenjena ajda je kar ok, v redu je tudi znana gostilna lovenjak, pa ena, ki se ji ne spomnim imena – v tistem koncu, kjer je doma misica sabina remar (al kako že).

V gradu Grad imajo tudi zanimive zbirke. Smo ga obiskali lani in otroka (3+5) sta bila navdušena. Tudi Bukovniško jezero – pohajkovanje okoli jezera in po okolici, mlin na Muri (pri Veržeju), otok ljubezni (ob Muri).

Smo pa imeli dvodnevni izlet: prvi dan: Veržej, Moravske toplice (kopanje), nočitev v bljižnjem apartaju, drugi dan pa Bukovniško jezero, pa ob meji naokoli do gradu Grad, popoldan pa obisk prijateljev. Kar veliko smo prevozili, se vmes ustavili. Prekmurci so mi zelo všeč, ker so zelo prijazni, dostopni, pa še njihova govorica je res čudovita.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close