družinska pokojnina
Sem gledala zakon ampak se čisto nič ne znajdem…torej ….
4 članska družina od tega 2 otroka ,onadva poročena,živita skupaj vendar z drugačnimi stalnimi naslovi,zaposlen samo mož, ki preživlja celo družino.če se tej osebi kaj zgodi ima žena pravico do pokojnine po njemu kljub temu da imata drugačen naslov? Zanima me pač iz čiste radovednosti ,ker smo danes ob kavici začeli razporavo o temu in se na koncu skoraj skregali med sabo, ker vsak je trdil svoje….kaj res naslov prebivališča tudi vpliva? Po mojem so bolj leta važna,da mora bit vdova toliko stara?
Ce dokaze, da sta zivela skupaj, npr.z dohodninskimi odlocbami, vlogami za otroske dodatke … in je dovolj stara, dobi vdovsko pokojnino. Ce pa je bila uradno samohranilka, da so bili OD visji, pa seveda ne.[/quot
ja pa to itak sami pogledajo na davčno.ker zelo dvomim da bo nekdo imel doma spravljene za vsa leta odločbe!!!!!
aha,no to pa verjetno res da za zadnjih 5 let se hrani……ne ker meni ni jasno če gre nekdo narazen brez ločitve in potem nekdo od teh dveh umrje lahko uveljavlja vdovsko pokojnino po tem,čeprav v bistu sploh nista skupaj živela,to mi ni logičn in ne zdi se mi pošteno in ne razumem kako to preverjajo.
Ja ji pripada vdovska pokojnina, če je bila ob smrti moža brez službe kot vzdrževan član. Pokojnina ji pripada pa komaj po njenem 53 letu starosti, če se ne poroči. Če se pa vmes poroči pa izgubi vse pravice. Za prvo vprašanje pa je tako, če nimata istega naslova ne more dedovat, torej ji tudi pokojnina ne pripada
Naslov ne, če pa je prejemala iz tega naslova kakšne ugodnosti, pa ima vezo.[/quote]
pa tudi če je prejemala recimo otroški,če je bila vpoštevana moževa plača ne igra nobene vloge naslov,in tudi če jo je imel mož vsa leta kot vzdrževanega člana na odločbi tudi nima veze naslov,ker je vse vidno v odločbi.
Forum je zaprt za komentiranje.