Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika družba – meso na mrzlo

družba – meso na mrzlo

Ob sobotah se dobivamo s par kolegi, tko da imamo vsakič pri nekomu žurko in temu primerno kaj ponudimo.
Vsekakor bom najprewj postregla s pitulicami.
Potem sem pa imela v mislih kakšno meso, da bi ga tko na mrzlo pripravila. Pa še nekaj bi dala zraven.
Mogoče kakšno piščančje meso, enkrat sem to jedla v neki tunini omaki.

Imate kakšen dober recept, ni nuno da je piščančje meso, lahko tudi kaj drugega priporočate.
Kaj bi pa zraven kot prilogo k mesu ponudila?

No dobrodošli so tudi kakšni drugi predlogi, tudi če ni mesa.

Vesela bom vaših odgovorov.

Lp Urša

Urša, oprosti, kar skopirala sem tekst ki sem ga že napisala včeraj na postu PRIGRIZKI LP Silvia

Ogromno fešt je šlo čez moje roke v 25 letih službe in še nekaj več privatnega življenja. prisporočam ti :
– različne namaze ( tunin, liptaver, grgonzola in smetana, tatarski biftek, kako fino domačo pašteto)
– različne vrste pit oz. pitulice, kot jih kliče BABI, nešteto možnosti za nedeve
– slano pecivo iz listnatega testa (polnjeno s šunko, sirom malo bešamela ali kisle smetane, ali s šinačo, blitvi in skuto ali z ralično zelenjavo+bešamel)
– skuhaš prekajeno govedino jo zrežeš na tanke rezine, dekoriraš na velikem okroglem pladnju, spodaj daš liste solate ali rukole ali radiča gor položiž meso, preliješ z omako (kisla kumarica, trdo kuhan jajček, oljčno olje, poper, sol, malo čebule)
– spečeš Stefanie pečenko (mleto meso+trdo kuhana jajčka zaviješ v rulado, lahko dodaš še liste ohrovta ali blitve (blanširane), spečeš in lahko postrežeš hladno. No zaenkrat toliko LP

Moram nekaj takega, da ne bodo ravno namazi, bi raje kaj bolj konkretnega raje ponudila, da se pol lahko več spije.
Nas bo 18 verjetno.

Lp

kot je ze silvia predlagala- speci pecenko,hladno narezi,zraven lahko das hren,ajvar,majonezo…po zelji. pripravi se francosko solato….peceno papriko…vse lahko pripravis prejsnji dan. lp petra

kaj pa kaj kot solata – pečen piščanec narezan na koščke, pa ostala solata (korenček, fižol, koruza…..) polit z JOGURTOVIM prelivom!!! Ker pa si omenila, da bi veliko spili, pa solato temu primerno soli, popraj, pa na ostale začimbe ne pozabi.
Ali pa kar pečene zrezke v kakšni pikantni omaki – ko so zrezki pečeni, jih vzameš ven in zaliješ z vodo, zgostiš z moko, dodaš gorčico s semeni, začimbe…. al pa kumarice… (lovska omaka – vzameš vem zraezke, na istem olju popražiš trdo kuhana jajca, dodaš papriko, pa narezane kisle kumarice, zaliješ z vodo od kumaric, nisem še probala, kako bi ratalo, če bi dodala še kakšne malo bolj ostre zadeve. Vendar pa te opozarjam, da se zadeva zelo zgosti, ko nehaš kuhat, zato dolij kumarične vode malo več. če želiš, da bo bolj tekoče kasneje. Če pa zmanjka kumarične vode, pa navadno, pa malo več začimb)
Pozdravček Mateja

Je delala katera piščenca v tunini omaki na mrzlo?

LP Urša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close