Drugo leto na Irsko
Torej, ko si bom pridobila zadost začetnega kapitala jo bom drugo leto (junij?!) mahnila na Irsko… zamislila sem si, da bi šla z vlakom, zdej me pa neki prepričujejo da je boljša varianta letalo… vsekakor bi šla v lastni režiji, z nahrbtnikom, šotorčkom,… za ene 2 meseca…Je varno potovati sam? Pa štopati? In, a je mogoče kje na netu narediti približen oris poti, pač, kako lahko najbolje vidiš in raziščeš kraj… Sicer me pa bolj zanima podeželje in ne tako zelo velika mesta. Ja, mislim, da je potrebno poudariti, da bo to moje prvo potovanje in da imam že zdaj tremo in da me je malo strah, sam upam, da bo vse OK! 🙂
Ja, če pa ima še kdo take želje oz. plane kot jaz, vsekakor bi bila zelo vesela družbe!
Za vse odgovore se vam lepo zahvaljujem in še lepše pozdravljam! 🙂 LP
Živjo!
Sam sem bil na Irski konec maja letos.
S vlakom sem šel do Trsta in potem s avtobusom do letališča Ronki, ki je približno 45 minut vožnje iz Trsta severno. S letalom preko Ryanaira.com letalske družbe sem poletev v London in sicer na letališče Stansted. Tam me je pričakal prijatelj, ki je iz Irske in v Londonu sva ostala dva dneva. Potem sva odpotovala ponovno s letalom v Dublin, kje on živi. Prve dva dneva mi je razkazal mesto potem pa sva najela avto in se pet dni preljala po celotni Irski od zahoda proti vzhodo ter na koncu nazaj v Dublin (čudovita pokrajina). Let Trst->London traja dve uri, London->Dublin pa eno uro.
Letalske karte so poceni, le mesta so precej draga, še posebno London.
Ko sem bil v Dublinu sem spal pri njemu doma, ko pa sva bila na poti (najeti avto stane za 5 dni mislim da okrog 100€+bencin http://www.budget-ireland.com), sva pa spala v Bed & Breakfast “hotelih”. Cena je bila okrog 20€ na noč. Odvisno od velikosti kraja, kjer sva se ustavila.
Celotna pot je bila odlična in sem jo dobro splaniral. Let pot nazaj je bila težavna, saj sem imel na dan dva leta in sicer dopoldne iz Dublina->London in dve ure kasneje še London->Trst. Prvo letalo pa je imelo eno uro zamude, zaradi slabega vremena. Celotni terminal na London Stansted letališču sem pretekel dvakrat, obložen s vso prtljago… Letalo sem pa le ujel… 😉 Iz Trsta pa potem s vlakom nazaj v Ljubljano in še enkrat vlak do Litije, kjer sem doma. Zvečer ob 9.00 sem bil doma, prvo letalo iz Dublina pa sem imel ob 8.20 zjutraj. Pa ne pozabi na enourni zamik.
Imam tudi precej slik iz celotnega potovanja.
Za drugo leto spet planiram, da bi nekam odpotoval, ampak do tja je še daleč.
Če želiš še kakšen informacije, kar vprašaj. Lahko tu, ampak foruma ne spremljam vsak dan ali pa mi pošlji email, pa dobiš odgovor že čez nekaj ur…
PS: Tudi sam sem prvič odpotoval na takšno daljše potovanje. Seveda me je bilo strah, ampak vse se je odlično izteklo… Je pa veliko boljše če imaš nekoga v tisti državi, ki pozna deželo. Vožnja avta je šele muka. Sem poskusil voziti po levi pa sem imel ves čas občutek, da bo nekdo pripeljal po isti stran proti meni. Tako, da sem celotno vožnjo prepustil prijatelju, ki pa je v tem zelo užival. Vožnja po ozkih Irskih cestah je pravi užitek zanj… Nikoli ne veš kdaj ti bo kakšna ovca skočila na cesto. In teh je ogromno!
Forum je zaprt za komentiranje.