Drugi porod
Povejte mi, kakšen je bil vaš drugi porod, je bil kaj hitrejši, lažji? Govorim o porodih, ki so relativno hitro eden za drugim.
Razmišljam o še enem otroku, pa oklevam samo zaradi poroda. Prvi je bil dolg in hud, še dolgo si nisem opomogla (predvsem psihično). Ne predstavljam si iti še enkrat skozi to, čeprav vem, da bom morala iti, če si želim še enega. In ne, takoj po porodu, nisem pozabila na bolečino, tako kot ženske rade povejo. Takrat sem si prisegla, da ne bom nikoli več rodila 🙂 Ampak želja po še enem otroku je vedno večja.
Tiste, ki ste bile v prvo rezane, ste bile tudi drugič?
Kako pa ste prenašale drugo nosečnost? Vem, da bo časa za počitek malo oz. skoraj nič, pa vseeno, vam je bilo dosti težje??
Prvi porod je trajal 5 ur in pol. Bil je razmeroma težek, saj sem imela samo umetne popadke. Ni pa bilo nobenih zapletov, šivana nisem bila.
Drugi je trajal malo več kot dve uri, zopet samo umetni popadki. Sam porod je bil veeeliko lažji do konca, dokler ni prišlo do zastoja. Tisto je bilo pa res hudo, čeprav je trajalo le cca 10 minut. Bolelo je res neznansko in tudi jaz še nekaj časa nisem pozabila na to. Nisem pa bila kljub temu bila nič šivana in na koncu je bilo z otrokom vse ok.
Zdaj, če bi se odločala za tretjega otroka priznam, da bi me bilo bolj strah kot prvič in drugič.
Rodila sem trikrat, vsak porod je bil drugačen. Pri drugem in tretjem nisem bila šivana. Najhitrejši je bil drugi porod in tudi sem bila takoj O.K. Pri prvih dveh sem bruhala in mi je bilo slabo prve mesece, v tretji nosečnosti nisem bruhala niti enkrat, me je pa kakšen mesec slabelo.
Tako je, ženske moramo to dati skozi, ni drugega. Najbrž je ni na tem svetu ženske, ki bi imela super nosečnost, rodila en dva tri in imela nato še dojenčka, ki bi spal celo noč. Vse dobro ti želim in veliko poguma!
Danes imate nosečnice možnost epiduralne, lahko je mož zraven, dajejo protibolečinska sredstva itd., ko sem jaz rojevala vsega tega ni bilo! (pred tridesetim oz. dvajsetimi leti).
Moj prvi porod je trajal tri ure, prisegla sem da prvič in zadnjič.). Drugi je trajal slabo uro ampak je bilo zelo intenzivno, tretjič( 5mesecev nazaj) me je bilo kar strah pa sem bila v porodni manj kot uro.
Bolečine nisem pozabila pri nobenem oz. občutka bolj.
Ampak sem se vseeno odločila in za drugega in za tretjega.
Kar pogumno, bolečina mine, pozabiš pa čisto nikoli ne.
Moje mnenje.
Veliko sreče ti želim.
Pri prvem porodu sem bila v porodni sobi 17 ur, sem si tudi prisegla, da nikoli več.
Drugi porod (točno dve leti kasneje) je bil pa sanjski, v dveh urah je bilo vsega konec. Tudi bolečino sem lažje prenesla, saj sem vedela kaj me čaka in kako pravilno dihati. Rezana sem bila pa tako v prvo (takrat sem se tudi raztrgala), kot v drugo (samo je bil rez za pol manjši in me tudi potem niso šivi nič boleli).
Forum je zaprt za komentiranje.