drobno pecivo
nujno rabim kakšen dober predlog za kakšno drobno pecivo-NE PIŠKOTE, za hladni bife, da je lepo za pogledat,da ne rabiš pribora (konzumiraš kar z roko in da prsti niso od kreme,smetane itd)…razmišljal sem v smeri papirnatih “peki” posodic v katerih se pečejo tudi mufini, da bi v te posodice, morda malo manjše naložil to “pecivo”..dajte no dajte s predlogi na dan in recepti seveda…zlati ste, to itak vem
Lahko bi breskve ali hruške. Zanimivi za pogled so ježki, kučme, mini judi. Tudi na osnovi peciva rumovi polmeseci ali pomarančno pecivo lahko narežeš z modelčki druge oblike. Potem orehi, rafaelo kroglice, jagode, razne gobice ali kokosove rezine. Rolada, ki se ne peče z okusom kokosa, ki jo lahko poljubno oblikuješ in potem narežeš. Variant je še in še. Ne vem ali sem zadela bistvo, če te kaj od tega zanima, povej bom napisala. LP
seveda me zanima,hvala ti najlepša.
npr. ježki,mini judi (ne vem kaj to je) rafaelo kroglice,,rumovi polmeseci..
hvala v naprej !! skratka nekaj kar je res okusno, ne vzame preveč dela in da se da spakirat v papirnate košarice po en kos, kot bomboniera dekorirano na mizi, kjer so seveda tudi ostale mesne,ribje hladne jedi
Mislim, da sem tole idejo dobila prav na tem forumu (že pred časom). Spečeš več biskvitov (čokoladni, navadni, z dodatkom kokosa, kar pač imate radi) in prečno razrežeš. Namažeš z različnimi kremami (maslene, na osnovi pudinga, z želatino, čokoladna smetana, marmelada…) in kombiniraš plasti razl. biskvitov in krem, pač po okusu. Razrežeš, poliješ vsak košček z malo čokoladnega obliva, okrasiš s pisanimi ali čok. mrvicami, polovico lešnika – domišljija. Tega se poslužim, kadar imam malo časa in bi rada, da je več razl. stvari.
Pozdravljen!
Kot sem obljubila! Nekaj receptov imaš v bazi, in že na forumu. Minina ideja je super, če želiš imeti vse skupaj zelo na hitro. Lepše hočeš imeti pecivo, več časa terjajo. Ali si bil na kulinariki. Tam je super recept za sladke gobice, potem kokosova salama, ki se ne peče. Iz tega recepta lahko z malo domišljije ustvariš kup zanimivih stvari in oblik. Ni nujno, da oblikuješ samo rulado. Posebno, če dodaš zraven še to maso, ki ti jo bom napisala zdajle.
Jagode: 30 dag albreht keksov zmelješ, 10 dag sladkorja v prahu, 10 dag kokos moke, 25 dag margarine, 4 žlice ruma, 2 jagodova ekstrata, celi sladkor za povaljat. Vse sestavine zamešaš in dobiš kompaktno maso. Iz nje oblikuješ poljubno velike jagode, jih povaljaš v sladkorju za list lahko daš list sveže melise, ali narediš pikico z Dekorjem za torte iz tube.
V kombinaciji z zgornjim receptom, ki vsebuje belo maso lahko oblikuješ mušnice,…..Z zgornjim receptom lahko razvijaš svojo domišljijo. maso zaviješ v razne oblike, tako, da potem, ko te salame razrežeš dobiš razne oblike, npr., Šahovnico, tarčo, ki je v sredini rdeča, sledi ji bela, na koncu obroba iz rjavega dela, lahko je v sredini izdelan srček, skratka domišljiji dajte prosto pot, pa bo zelo privlačno za videt. Tudi okus je zelo dober.
Naslednji recept sem pogruntala sama, enostavno sem pobrala zadeve iz več receptov in naredila svoj okus. Naši, pa tudi drugi so nori nanje.
Markovi piškoti ( takšno ime zato, ker jih moj sin obožuje)
Testo:
1 kg mehke bele moke,
24 g pecilnega praška
400 g sladkorja
4 vanili sladkorje
sol
4 jajca
500 g margarine
Ugneti gladko testo in ga postavi v hladilnik, da se malo ohladi. Testo razvaljaš pribl 3-4mm debelo in iz njega izrežeš razne oblike, npr. majhne kroge, kare, pravokotnike,…..domišljija naj zopet najde prosto pot. Spečeš jih v pečici pri 175 stopinjah. Najbolje da testo valjaš v malih količinah med dvema folijama.
Piškote smo spekli, zdaj pa naprej. Naredimo še okusno kremo.
Krema:
4 dag moke
1 vanilin sladkor
5 dag sladkorja v prahu
1 jajce
2 dcl mleka
Vse to dobro zmešaj, da ne bo grudic in daj v posodo, najbolje teflon. Daj na štedilnik in ob stalnem mešanju skuhaj. Dobil boš zelo gosto in gladko zmes, ki se naj ohladi. Ko se hladi, jo večkrat premešaj. K ohlajeni zmesi POSTOPOMA primešaj 25 dag sladkorja v prahu in 25 dag masla ali margarine. Margarina mora biti obvezno ogreta na sobno temparaturo, torej mehka. Evo, narejena je dobra kompaktna gladka krema.
Polovico vsake oblike piškotov namaži s to kremo in jih prekrij z drugo polovico piškotov.
Zdaj je na vrsti še čokoladna glazura.
Glazura:
25 dag jedilne čokolade gorenjka
25 dag margarine za peko ali masla
To stopiš v vodni kopeli ali v MVP.
Sedaj pa zopet domišljija, nekaj okroglih piškotov pomoči z zgornjo stranjo v glazuro. Najlažje je s kleščami za led. Odlagaj jih na peki papir, da se čokolada strdi. Nekaj okroglih piškotov pomočiš v čokolado samo pol, tako, da je končni videz pol rjavo, pol belo. Pravokotnike obliješ celo zgornjo površino in ko je čokolada strjena jih okrasiš v obliki domin. Kare prav tako, jih poljubno porišeš. Na krog ali karo lahko daš za okras polovico olupljenega mandeljna, orehovo jedrce,…… Okroglim, lahko, če so na praznovanju prisotni otroci narišeš razne obrazeke, ali potrosiš malo kokosa. Če kdo praznuje rojstni dan, pa gor napišeš številko, kateri rojstni dan praznuje.
Aha, s čim se pa najbolj obnesejo pike na dominah in risanje pa pisanje?
Beljakov led:
20 dag sladkorja v prahu
1 vanili sladkor
1 beljak
nekaj kapelj ruma
Vse dobro in kar nekaj časa miksaj. Potem vzami navadno vrečko za zamrzovanje, jo napolni z ledom in ji na vogalu z škarjicami odreži čisto malo luknjico. Da dobiš neke vrste dresirno vrečko. S tem narediš tudi pikice mušnicam.
Piškoti so najbolj dobri šele po kakih treh dneh, ko se vse nekak prepoji. Se splača potrudit, ker so res super.
Upam, da je razumljivo, če ne pa vprašaj. Če so kje kakšne napake se opravičujem, ampak ura je že taka.
Forum je zaprt za komentiranje.