“drago” dopustovanje
za zadnji teden avgusta sem na TA poslala povpraševanje za počitnice na Djerbi (4-članska družina). Kasneje me je predstavnika TA poklicala in ponudila ceno 1.800 in še nekaj €!!! Dobro, res da ni hotel z 2*, ni pa tudi nekaj visokega. V ceni naj bi pa bili že vsi popusti (za prijavo do 31.3., en otrok zastonj, drugi otrok 40%).
Pa vsi okrog mene se pogovarjajo, da se bolj splača nekam ven, bolj kot na Hrvaško. Pa kje najdejo bolj ugodne varjante.
A je mogoče last minute toliko bolj ugodna?
Ne vem, meni se zdi cena za 1 teden res velika. Je pa res kot pravijo, kakor za koga.
In vaše mnenje?
Če so rekle nekam ven in ne naHrvaško, še ne pomeni to na Djerbo ali križarjenje po Nilu…
Poceni ljudje dobijo variante v grčiji (pa ne na vseh otokih), španiji in turčiji, zdaj aktualni Bolgariji….pa Črna gora je bila lani…letos ne vem kako je tam varno…
Sicer pa jaz še vedno prisegam na kamping varianto na enemu od lepih Hrvaških otokov, kamor lahko sami pripeljemo kramo….
Niti pod razno me ne vleče, da bi otroke v en hotel peljala pa enkrat v tednu še na kamelo….pa tisti lepi hoteli, za vogalom pa gola realnost….to grem lahko v Portorož pogledat…
Če kdo najde varianto, kako kampirat na kakem lepem grškem otoku, kar z besedo na dan….ker moji otroci že v Rijeki sprašujejo, če bomo kmal….
Punce, nakladate. 1800 evrov je mnogo denarja. In izpod 2000 evrov počitnice v Turčiji, Tuniziji in Grčiji za 4-člansko družino ne stanejo.Za teden dni.
Na Hrvaškem pa za ta denar lahko uživamo tri tedne.
Pa smo že bili drugje v tujini, tako da vem o čem govorim.
Me pa še vleče kam drugam, kot na Hrvaško, vendar bo treba počakat, da bomo imeli teh 2000 evrov na razpolago.
Nič ne nakladajo, dejansko je to prej poceni , kot drago: To znese cca. 450 EUR/ osebo, v kar je vključen letalski prevoz,letališka taksa ( 79 EUR) vsi transferji,hrana ( verjetno polpenzion),…..
V vsakem tovrstnem aranžmaju je najvišja postavka prevoz in tu govorimo o letalskem prevozu na drugo celino??!!!
Ne moreš primerjat aranžma na Hrvaškem z lastnim prevozom ( cca. 1000 km tja in nazaj) v kampu ali privat sobah z štirimi letalskimi kartam z taksami in hotel vsaj 4 ***** z polpenzionom!!??
Meni so to ne zdi poceni. Mi bomo za 7-člansko družino konec julija in na začetku avgusta na enem izmed hrvaških otokov za zelo lepo opremljen apartma s tremi spalnicami, 10 m od morja in zasebno plažo dali 1100 EUR za 10 dni. Potem nekaj jasno stane vožnja, za hrano pa dvomim, da bomo porabili toliko, da bi vse skupaj prišlo 1800 eur. Po mojem tam nekje 1500, več se mi zdi zapravljanje, gremo raje potem še na kakšno potovanje (letos Danska).
Samo to je to, kakor komu ustreza. Jaz raje sama kuham kaj preprostega (beri: ribe + solate) sredi poletja, kot pa vzamem AI, ker ne vem, ali bi številni družini hrana ustrezala. Pa redila se tudi ne bi na počitnicah.
Jaz sem letos pregledala vse AI v Turčiji, Grčiji in Tuniziji. Za 4 člansko familijo (2+4 letna otroka) nas vse skupaj pride 2100E v hotelu s 4* na Djerbi. Vsa Grčija, Turčija nas bi prišla od 2600E pa naprej.
Pa ko primerjaš tako Djerbo AI z Hrvaško, ne moreš pol primerjat s enim apartmajem. Primerjajte to z AI na Hrvaškem, pa boste prišli do točne cene.
Sploh pa se spomnem, da sva midva sama 4 leta nazaj dala za 14 dni počitnic na Bolu (apartma za 2 osebi+hrana+pijačke+prevoz) 260.000 sit, kar je 1100E…… vozila sva se do tja celo noč, tja prišla oba zmatrana še pa še. Kuhat sva mogla sama, hodit v trgovino…. Tu smo pa 4je pa bomo samo izležaval, šli na kakšen izletek, mel bomo pa vse. Računam da bomo mogoče zapravil še dodatnih 200E, odvisno od tega koliko dodatnih izletov si bomo privoščili in če bomo kupili kakšen spominek.
Hja, meni se to zdi drago, odvisno pa je od namestitve. Lani nas je 14 dni Rodosa v apartmaju z zajtrkom (2 odrasla + otrok) prišlo 1200 evrov. Nekaj smo potem zapravili seveda še za hrano in rent a car, ampak aranžma je bil toliko. Je pa res, da smo en obrok (po navadi kaj majhnega namesto kosila) naredili v apartmaju, če se nismo ravno potepali okrog.
Veliko je odvisno od storitve, ki jo želiš, od komforta…
Letos nas bo aranžma v lastni režiji v Grčiji prišel: 540 E hotel (triposteljna soba z zajtrkom, tri osebe, 9 noči) in nekaj čez 300 E trajekt Italija-Grčija, ostalih vmesnih stroškov še nisem kalkulirala (bencin, še en trajekt v grčiji..) Tako da… se da, z malo domišljije.
Cena je kar “normalna”, je pa res da te 7 dnevne počitnice pridejo neprimerno dražje kot 14 dnevne, saj je glavnina cene letalski prevoz sama namestitev pa ni tako draga. Mi že vrsto let dopustujemo večinoma v Grčiji, enkrat v Tuniziji, dosedaj smo hodili v apartmaje kar je ceneje kot hotel, letos pa gremo na Lesbos v hotel 3+ AI, 2 odrasla+otrok za 2150 EUR za 14 dni, samo 7 dnevni dopust bi nas prišel samo 400 eur ceneje.
sočila…. isto so mi rekli za Grčijo pa smo se lepo v morju namakal.
Glede zastrupitve pa… če sem predelala celo Tajsko, Vietnam, Peru, večinoma jedla hrano z ulice verjetno vem kaj se sme in kaj ne sme jesti na potovanjih, tko da ne vem zakaj bi se človek kar zastrupil če gre na Djerbo.
Pač vsak gre po svoje. Meni se to rečmo sploh ne zdi drag dopust. Drgač čakam da otroka malo zrasteta, pa da skočimo v kakšno Tanzanijo, Mnjanmar ali podobno. Tist te pride drago, ko daš samo za karto ene 800E po osebi…. no je pa pač tam življenje cenejše.
Sam pač nam veliko pomeni to da gremo na dopust in se mamo fino, enmu pač to ne pomeni nič.
Če greste res samo za en teden in še to na koncu sezone potem je ta cena velika glede na to da ima en otrok itak brezplačno.Nisi pa napisala ali gre za polpenzion ali AI, in kateri hotel je to.
Za primerjavo kje lahko letuješ na hrvaškem s tremi otroci v istem terminu: ( sem se malo poigrala)
– otok Korčula, hotel 3* polpenzion: 740 e
– otok Lopud, hotel 3* AI: 1120 e
– Dubrovnik, hotel3* pol : 1242 e
– otok Mali lošinj, hotel 3* pol : 827 e
– otok Krk-Punat, hotel 3* pol: 892 e
– otok Krk-Punat, hotel 3* AI : 1097 e
– otok Rab, hotel 3* pol: 1023 e
– otok Pag, hotel 4* pol 1185
– otok Pag, hotel 3* pol: 544 e
– otok Pag, apartma za 5 oseb 3*: 259 e
– Stari grad-Paklenica, hotel 3* AI : 1198
– Petrčane, hotel 4* pol: 1017 e
– Zadar- Borik, hotel 3* AI : 758 e ( če je en otrok mlajši od 7 in drugi mlajši od 12 let),…
In še bi se lahko igrala.
Veliko je odvisno od tega kaj hočeš od dopusta. Če je to nekaj novega, poležavanje ob batenu in drugačna hrana, potem pojdi na Djerbo in se lepo imej. Sicer je pa Hrvaška še zmeraj in.
Pri stroskih za Tunizijo ne pozabi, da morata tudi otroka imet potni list, ki ni zastonj, pa se vize, ki juh rabite vsi 4.
Meni Djerba ne sede tudi zato, ker je avion ob cisto necloveskih urah. Tja boste prisli popoldan, torej od prvega dneva boste imeli v hotelu bore malo. nazj boste pa slu zgodaj zjutraj, zajtrk najbrz odpade, ker je avion res zgodaj zjutraj, torej bo tudi zadnji dan cisto mimo. Torej vam za pravi DOPUST ostane le 5 dni. Za to, je pa cena absolutno previsoka. Res ne morete ostat 14 dni?
Forum je zaprt za komentiranje.