Drage žene
zakaj se počutiš ogroženega pri takih izjavah?
Če si delaven in delaš potem ni nobenega problem, najbrž ti žena tudi ne mori zakaj ležiš na kavču po celem dnevu dela. Če verjameš ali ne pa imajo nekatere take može da ležijo na kavču spočiti in siti po cele dneve in od njih nič ni, razen zmečkana in posedla zofa. Seveda se največkrat ti ki ležijo na kavču po cele dneve oglašajo kako so pridni in se branijo očitkov, tisti ta zares pridni pa delajo in na take izjave nimajo pripomb.
…kaj so svoje uboge fantke doma mame naučile me kasiramo, če je bilo doma delo deljeno in se je ubogi revček moral že doma kaj pomatrat in naredit potem s takim možem ne bo težav, če mu je pa mamica do odhoda k ženi ritko brisala, tu je pa potem težava, ko pridejo otroci in tega žena ne počne več je pa ubogi, bogi žalosten pol se krega z ženo namesto, da bi pomagal kjer pač lahko, problem je, da moški ne ločite kaj je naloga mame in kaj je naloga vas kot moža. Mož mora stati ženi ob strani, ji pomagati, jo spodbujati ne pa biti mamin sin in ji biti v breme.
kar se Janezek nauči, to Janez dela
ubček, ni problem, tiste tri kubike drv, ki jih rabimo za zimo, komot naročim pri kmetu, mi jih pripelje in še zloži, ne vem pa, če boš ti jedel hrenovke celo leto vsak dan….
LJUBIC draga za kurjavo pa kar rabimo enih 10 m3 in je potrebno še kuriti, če ne boš sedela v dnevni v bundi.
ŽENSKE ste edine reve na svetu, pričakujete, da možje znajo vsaj 44 vrst opravil in 45 je za vas SEX.
je samoumevno, da:
– na vrtu obrezuje, kosi, škropi, prekopava, vozi samokolnico, odvaža zeleni obrez, izkopava korenine, seka … MOŽ
– klet, podstrešje – pospravlja MOŽ
– fasungo iz trgovine – opravi MOŽ
– barva, žaga, montira, popravlja, obdeluje, predeluje kar koli v hiši, pri hiši, okoli hiše – MOŽ
– obdela mojstre MOŽ
– sesa MOŽ
– smeti popravlja in nastavlja kanto za odvoz – MOŽ
– težje stvari (nad 5 do 10 kg) nosi in preklada MOŽ
– kletno shrambo – upravlja MOŽ
—-
– kuham, pripravljam obroke – JAZ, izjemoma kdaj ne (če sem odsotna, utrujena, bolna)
– likam, dajem prat – JAZ, če nimam časa ali se mi da, pač ni narejeno
– nego otrok (umivanje) – večinoma JAZ
– čiščenje hiše – sprotno in generalno – JAZ
– skrb za oblačila, obutev (nabava, vzdrževanje) – JAZ
– rojstni dnevi, obdarovanja, voščilnice, darila – JAZ
—-
– pospravljanje posode, obešanje in zlaganje perila, dajanje otrok spat, prevzemanje otrok iz vrtca in v vrtec … – OBA izmenoma
Če sta oba delavna in vsak po svoje prispeva k urejenosti doma, potem ni problem.
Problem nastane, če ima kateri izmed njiju občutek, da mora vse sam.
Ta občutek potem povzroči, da oseba počne stvari zaradi neke lastne prisile, kar jo dela nezadovoljno….To nezadovoljstvo pa potem znaša nad partnerja in vsak trenutek, ko partner česa ne dela, doživlja kot potrditev lastnega prepričanja, da mora ona vse sama.
3 kubike ?
Živiš na desetih kvadratih ?
Forum je zaprt za komentiranje.