Doživeta Šri Lanka
Za Šrilanko res ne rabiš agencije. Pa na Ugodno po svetu na FB poišči, ko ljudje priporoča enega vodiča na Šrilanki, ki uredi ves trip. Goopti do Dunaja si pa sam urediš. pa zavarovanje kart in za primer bolezni ne pozabi uredit.
https://www.skyscanner.ie/transport/flights/vie/cmba/20250829/20250910/?adid=1477112&adultsv2=1&associateid=AFF_TRA_19354_00001&cabinclass=economy&campaign_id=1999790&click_timestamp=1728385229350¤cy=eur&irclickid=_ogrqc16y1caqqygnfvzgpwbsrn2xa2cd6vp6f0k000&irgwc=1&irmweb=&locale=en-gb&market=ie&referralServiceVersion=meeseeks-referral-service-v1&sortby=cheapest&stops=!direct,!twoPlusStops&utm_campaign=&utm_content=Other%20Referral&utm_medium=affiliate&utm_source=1999790-SecretFlying
tako ja, 08.10.2024 ob 12:41
Za Šri lanko pa res ne potrebuješ agencije. Letalska karta cca 700 EUR, nočitev, hrana in prevoz blazno poceni. Oskar hoče dobra 2 jurja za to? Huh…..
Sam jih štekam. Sva šla z možem 30let nazaj, kot studenta. Danes se mi ne bi dalo ukvarjati z vodiči, transferji, nočitvami. Je čar, če se samo usedeš in uživaš. Potem res samo uživaš brez stresa in naporov pri sklepanju dogovorov, zapletih ipd. Ne trošiš dodatne energije.
@avtorica priporočam ayurvedske masaže. Uživajteee !
Bedaki, 08.10.2024 ob 15:50
Malo za klike bi tudi jaz potovala, recimo v Kongo, Širijo, Jemen. Res šala mala. Vmes postanek v Izraelu.
pa tebe pere? Midva sva pred otroci tudi kar nekaj videla in doživela. Zdaj pa okoliške države, z avtom in apartmaji. Je razlika 2 ali 4 letalske. Brez otrok pa ne grem. Eni tudi samo to pač nisem jaz. Kdor ima voljo, čas, denar mora nujno potovati da ne bo lesen v glavo.
Agencija res “pobere svoje”, a tudi nekaj da. Osebno kombiniram – nekaj potovanj agencija, nekaj “lastna režija”. V dobi interneta je res “lastna režija” bistveno lažja kot prej, vmesni korak je lokalni vodnik oz. lokalna agencija. A če želiš dva tedna res “le uživati”, pa da drugi poskrbijo za vse (transferi, prenočišča, hrana)potem agencija.
Seveda pa je lastna režija precej cenejša, morda z boljšimi hoteli, hrano … Je pa seveda potrebno kar precej priprave, raziskovanja ….
Pred več kot 10 leti bila tam z Oskarjem, bilo b.p., res organizirane določene zadeve, ki jih sam verjetno ne bi našel/iskal. In zadeve si sledijo iz ure v uro in iz dneva v dan – od jutra do sončnega zahoda. Priznam, da sam nikakor ne bi bil sposoben izvesti kaj podobnega (mislim, da mu je to uredila lokalna agencija)
mentalna sirota, 08.10.2024 ob 17:28
Agencija res “pobere svoje”, a tudi nekaj da. Osebno kombiniram – nekaj potovanj agencija, nekaj “lastna režija”. V dobi interneta je res “lastna režija” bistveno lažja kot prej, vmesni korak je lokalni vodnik oz. lokalna agencija. A če želiš dva tedna res “le uživati”, pa da drugi poskrbijo za vse (transferi, prenočišča, hrana)potem agencija.
Seveda pa je lastna režija precej cenejša, morda z boljšimi hoteli, hrano … Je pa seveda potrebno kar precej priprave, raziskovanja ….
Pred več kot 10 leti bila tam z Oskarjem, bilo b.p., res organizirane določene zadeve, ki jih sam verjetno ne bi našel/iskal. In zadeve si sledijo iz ure v uro in iz dneva v dan – od jutra do sončnega zahoda. Priznam, da sam nikakor ne bi bil sposoben izvesti kaj podobnega (mislim, da mu je to uredila lokalna agencija)
Leta prinesejo svoje. Čez komot ga ni. Dodam še varnost. Če grem z otrokom si ne želim biti brez varnostnih mehanizmov. Tudi v Londonu ne. Ah..pamet pride z leti :).
hja178, 08.10.2024 ob 17:33
Meni je pa čar potovanja tudi organizacija. Iskanje nastanitev, prevoza, kakšen zaplet, street food na ulici. Z agencijo ne bi šla nikoli.
Sem isto mislila dokler nisva z možem začela potovati preko agencij. Spoznaš ljudi, vse je urejeno, prepustis se , uživaš, ne rabiš skrbeti. Ni problem potovati po Evropi, ampak tura safari po Afriki, ali Potovanje v Azijo, za to pa nimam časa da vse splaniram. Pa še en plus je agencije, druženje,spoznaš nove ljudi . Meni je všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.