Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek dopust

dopust

Ma ne vem če je primeren forum za to..Takole je…sem v bolniški in pričakujem da bom do konca leta..pač so čakalne dobe v zdravstvu dolge..no,ne bom mogel ostanek dopusta vse porabit letos..pri nas v firmi je določeno da moramo vse porabiti do novega leta..ali mi pripada izplačilo teh ali se prenese drugo leto..

Zanima me,če je kdo imel kakšno takšno podobno izkušnjo ali kakšen pameten nasvet?

vsem lepo pozdravljam

Pozanimaj se v firmi, če vam nerabljen dopust izplačajo, v različnih firmah je različna praksa.
Po večih kolektivnih pogodbah je možno dopust koristiti do konca junija prihodnjega leta, pri nas (državna uprava – notranje organizacijski akt določa, da lahko prenesemo v prihodnje leto največ 12 dni) večina firm zahteva, da v tem primeru to koriščenje delavec napove.
Tako da ti predlagam, da narediš pisno vlogo, da naj ti dovolijo (zaradi izjemnih razmer – bolezen) koristiti redni letni dopust v prihodnjem letu (sam predlagaj tudi termin koriščenja ali da naj ti neizrabljenega plačajo v sorazmernem deležu (kar je po moje manj verjetno – odvisno pa seveda od firme).

aja še tole
dobro okrevanje ti želim, ne glede na izkoriščen dopust:)

Hvala za lepe želje … tebi pa lep dan …

Oj Pepito!
Pozanimj se, če ti lahko letni dopust spremenijo v nadure. Te pa lahko koristiš v naslednjem letu.
Čimprejšnje okrevanje!

Kaj potem v prvi polovici naslednjega leta sploh ne moreš imeti dopusta, ali moraš že novega koristit?

Mislim pa, da izplačilo ni dovoljeno v nobenem primeru.

lp

V naši firmi je tako da moramo porabiti preostal dopusta do novega leta in se ne prenese drugo leto morda ob tej priliki le do januarja sicer se bo stran vrglo .. ter novega izkoristit .. pač imamo dobrega šefa ..
Slišal sem da v nekateri firmi če imajo preveč dela in ne morejo izkoristit vsega .. ostali dopust se izplača .. samo v nekateri ne vseh … odvisno od volja delavcev ..
lp

v zakonu o delovnih razmerjih piše, da lahko dopust porabiš do 1.6 naslednje leto. Lahko ti kopiram cel člen, če ti rabi.

Prosim,skopiraj mi tle na forum…hvala

lp

Zaključil sem zdravljenje ker mi ni odobrila za podaljšanje pa čeprav me še boli …šele konec novembra sem naročen pri kirurgu …vse lepo in prav … prav,pa grem delat … a nepričakovano moj delodajalec me je prisilil da naj vse porabim dopusta …po naključju sem zvedel da imajo oz.imamo veliko dela …
kaj hudiča folk dogaja pri njemu ali pri meni … zanima me ali ima pravico da me pošlje h vragu …
kakšne pravice imam pri tem ??? ali naj grem h odvetniku ???

hvaležen bom vašega nasveta …

Daj mal povpraš še na forum delovno pravo, se mi zdi da je to kar zakompliciran primer. Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close