Dopust za družino – prosim svetujte !
Mi hodimo po priporočilih iz teh forumov že par let v Duna Verde (40 km pred benetkami). Skoz avtocesta, 3 ure vožnje. Imajo vasico, vsaka hiša drugačna za različne potrebe. To so konfortne in lepo opremljene, ne tako beznice kot na Hrvaškem. Z bazeni in bazenčki, mivkasto plažo, zvečer lunapark, tenis…Za otroke imajo na plaži cel kup igral.
Zna pa biti v sezoni blazno vroče na plaži, ker se mivka segreje- zato je bolje v predsezoni. Mi hodimo npr. 1 teden v juliju, preden gredo cene gor.
Vzeli bomo ogromno hišo, v kateri bomo 2 familiji (pa še ostane prostor), z velikim vrtom, grilom, bazenom… Otroci so najraje v bazenu, ker je Jadran in zna biti mrzla voda v morju, pa valov se bojijo. Tako, da gremo na obalo, ki je takoj zraven zvečer, ko se shladi ozračje in gremo na igrala itd. Plačali bomo najem za en teden 830 eur/2.
“Avtor: Viv
Datum: 13-02-07 22:16
Glede na znacilnosti eksoticnih krajev, res ne razumem zakaj dojenckarice rinete v kraje, neprimerne za majhne otrocke. Razumem, da si same zelite v te kraje, ampak na to bi morale prej pomisliti. Zato prevzemite svoj kriz in pac sprejmite klasiko. That’s life ! “
POD TA PRISPEVEK SE PODPIŠEM TUDI JAZ!
Peta in Viv,
če je Djerba, Tunis ali Turčija za vas eksotika….potem jaz nimam razčiščenih pojmov.
Predvidevam da ste še brez otrok… Otroci so ( pišem v svojem imenu) del nas in zakaj jim ne bi omogočili poleta z letalom ali malce drugačnih počitnic med “drugačnimi” ljudmi. Verjemite, da se noben par z otroki ne odloča le po lastnih željah in prekleto premislimo vsako, za vas, še tako nepomembno strvar.
Velikokrat berem ta forum in ne vem zakaj s strani “svetovnih popotnikov” in poznavalcev vedno začutim naperjenost proti staršem z otroki, ki bi radi z njimi užili svet.
Če se vam vprašanja smešna ali neumestna ne kometirajte in pustite prostor tistim, ki imajo voljo pomagati drugim.
p.s. tudi mi gremo letos z otroki v eksotiko in to ne prvič in ne zadnjič.
ena
Ojoj, spet te debate, kam gremo lahko, če imamo otroke.
Pametno bi bilo, da delijo nasvete samo tisti, ki imajo otroke, pa ki so jih kam že vzeli. Ne pa da vam ena+ pove nekaj iz lastnih izkušenj, vi pa vsi v zrak v imenu pravic enoletnikov do zaprtosti v domačo zibel.
Če bi šli kdaj v Azijo, bi videli družin z dojenčki na kupe. Večino tam rojenih, prav veliko pa tudi takih, ki pridejo z drugih celin. Možnosti, da jih od hudega pobere, so približno enake kot doma. Nobeni nadljudje nismo, če stopimo čez kako mejo, žal. Zato je to sumničenje na potovalne detomore hudo … ja, otročje.
Hehe, napaka, ravno za to se zavzemam, da govor teorije zamenjamo z govorom prakse! Za telebane (da ne bo pomote, to ni žaljivka, ampak žanrski izraz, saj veste: PC za telebane, Word za telebane…): naj svetujejo tisti, ki imajo otroke in so z njimi že potovali kam dalj od Umaga. Od začetka je še dobro kazalo, potem pa … In to se ponovi v vsaki debati na temo potovanja z otroki.
A ni dovolj drugih forumov za sovražni govor? A moramo to res še tu take negativne strasti brat?
tud jaz sem nedolgo nazaj spraševala za grčijo,mala ma zdaj leto pa pol,problem mi je bil tisti transfer,ki lahko traja tud 2 uri in več.zdaj gremo na Bol, bretanide ,all inclusive in seveda z avtom,tako smo šli lani,ko je mala imela 10 mesecev in se je obneslo.fajn je ,da se lahko ustaviš kadar želiš.dol smo šli ponoči,mala je spala,domov pa po kosilu,je spet spala,pol po spančku pa smo se malo igrale odzadaj-ona sveda v svojem stolčku.klimo imamo v avtu,tako ,da ni panike.ko bo malo večja,gremo pa kam z letalom.mi je pa vsekakor Bol všeč,morje je zelo čisto,majhni kamenčki,ljudje do zdaj Zelo prijazni,lani v riu bonaci,tud all inc.še bolj prijazni do nas slovencev kot nemcev,kako bo pa v tem hotelu pa nevem.senca na plaži JE,ležalniki vključeni,lani smo samo za ležalnike plačevali ful,bomo videli,ja gremo pa 23.junij,upam da bo toplo,pa ne pretoplo.
Sedaj pa še malo uravnovesimo razpravo. Na letališčih srečamo družine na poti v vseh časovnih obdobjih. Tudi sam sem se spraševal ko sem jih videval kako gre takšna pot in si vedno predstavljal kup težav. Ko smo se pa predlani septembra odločali kam na počitnice, se je kot dobra izbira kazala Tunizija. Pred poletjem smo že bili na cresu in se mi je tistih 5 ur vožnje z avtom zdelo mnogo bolj obremenjujoče kot 3 ure transferja do Hammameta.
Tako smo se odpravili na pot. Dobra priprava in je minilo zelo prijetno. Sredi leta (zvečer) je naš enoletnik zaspal in potem po pristanku še spremljal dogajanje. Teden je minil in imeli smo se zelo lepo. Pričakovali smo več težav, a je otrok bolj prilagodljiv kot marsikateri odrasli. s seboj smo imeli tudi grelnik za vodo, ki smo jo sicer kupovali. Prehranjevali smo se tudi v lokalnih restavracijah (tunizijci delajo zelo dobre juhe). Za prvi rojstni dan smo šli jahat kamele in to je bilo pravo doživetje.
Letos se pripravljamo ponovno na pot tokrat z 1+3.
oj,saj ne rečem,da ni ok,sam pač eni smo taki,drugi drugačni.verjetno bom,ko bomo prišli s prvega dopusta z letalom rekla,nikol več z avtom,kot se je to zgodilo za hotel.dolga leta še s prvim sinom,zdaj 15 letnikom smo hodili v apartmaje,v treh plačali velik dnarja,pa še tam zapravili,vse skupaj je blo dost dražje kot hotel,sam taka mentaliteta je bla 15 let nazaj,češ kaj boš z otrokom v hotelu.zdaj ne grem v apartma za nič na svetu.verjetno bom drugo leto spremenila mnjenje glede letala.pozdrav,pa vsem fajn počitnice,pa kjerkoli že boste,konec koncev fajn dopust si naredimo sami,a ne,ne pomaga noben luksuzen hotel,če smo slabe volje.
Forum je zaprt za komentiranje.