Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust za družino – prosim svetujte !

Dopust za družino – prosim svetujte !

Smo družina z malimi otroki (1 in 3 leta) in bi letos radi šli na dopust tako, da bomo zadovoljni (nam nikoli ne uspe najti destinacijo s katero bi bila zadovoljna).
Iščemo kraj, ki je dosegljiv z avtomobilom (do 10 ur vožnje), plaža s senco in primerna otrokom ter ne preveč oddaljena od nastanitve, hrana vključena (lahko tudi all inclusive), kvalitetna nastanitev in seveda zmerna cena.
Ker mislim da vas je tukaj ogromno z izkušnjami prosim če jih delite z mano.

Hvala v naprej !

To je tako splošno napisano, da dobiš v vsakem apartmaju ali hotelu. Raje malo podrobneje premislite in potem navedite vsaj kakšen kraj. 10 ur vožnje je lahko tudi Črna gora.

Korzika. cca 8 ur zmerne vožnje z avtom ter potem še 4-5 ur s trajektom, skupaj več kot 10 ur, vendar trajekt se šteje polovično 🙂 in znese 10 ur.

kaj pa letalo odpade?

Ja, saj vem, ampak nimam idej.
Bi šli v katerokoli smeri 🙂 samo da je lokacija in nastanitev, glede na to da smo mlada, družina primerna

Tudi tja bi šli.
Kakšen konkreten kraj ali nastanitev ?

Ne. Tudi letalo pride v poštev. AMpak z letalom pa ne ravno 10 ur 🙂

Hmm, jaz sem šel iz kampa v kamp, tako da hotelov in apartmajev ne poznam. Če se boste pa nekje ustalili ter delali enodnevne izlete (je tudi možno, saj je korzika velika za približno pol slovenije) pa predlagam bodisi okolico Bastije (da se ne boste vozili prvi in zadnji dan predolgo saj tja pripluje trajekt) ali pa nekje proti jugu otoka, še najbolje v bližini Bonifacia, kjer je tudi najlepše. Kristalno čisto azurno morje z mivkastimi zalivi, v kolikor se pa tega naveličate se pa zapeljete v hribe, kjer so potoki in rečice primerne za kopanje in čofotanje (sicer je voda hladnejša kot na morju, še vedno pa znosna). Sicer pa je bilo o Korziki tu že veliko napisanega, zato malce pobrskaj z iskalnikom.

Djerba, Club Penelope beach, all inclusive

ENKRATNO

tako Djerba, hotel peneope beach Ai
priporočam definitivno, bili z enoletnim otrokom, brez problemov, cenovno ugodno, let 1 ur in 45 min. do hotela 20 min vožnje z avtobusom, organizacija dobra, hrana super, otroška igrala na pretek, tobogani gugalnice, peskovnik, lopatic, grabelčkov igrač,…..) hotel ob morju, plaža kilometre peščena, otrok zelo zadovoljen, starši pa tudi.

če še te zanima kaj kar vprašaj

Sliši se super.
Preko katere agencije ste pa šli ? Mi zaupaš še okvirno ceno s prevozom ?

Lansko leto smo bili tam in se letos ponovno vračamo. Upam, da bomo šli vsaj 2x.
Agencija je Intelekta. Pozor: nič od tega, kar slabega pišejo o njej. Vse je klapalo OK.
V tem hotelu je AI res AI, brez dodatnega plačevanja za karkoli.

Poglejte si njihovo spletno stran

Lika, kdaj ste pa bili?

mi smo bili meseca oktobra 2005, plačali smo na osebo če se ne motim nekje 89.000,00 ( v ceno je všteto vse) sit za en teden, otrok seved zastonj. Res smo se imeli super in res priporočam. Verjetno se bomo letos spet vrnili tja.

bili pa smo z intelekto, kakor je napisla že moja predhodnica.

z avtom, pa več nikamor, se ne splača, predrago in še ta vožnja z avtom.

Res probajte in ne bo vam žal sigurno ne.

poglej link od Lika, slike so točno takšne, kakor je v resnici.

Po otoku, smo se prevažali z taksijem ful poceni za nekje 400 sit do tržnice, do krokodilje farme itd.

tudi glede varnosti, se nimaš kaj bat, ker se mi zdi zelo varno.

Hvala, mislim, da ste me prepričali za hotel Penelope beach, če intelekta ne bo preveč dvignila cen. To bom vedela čez kak teden.
Šli bomo pa verjetno v začetki septembra.

Za kakršnokoli še dodatno informacijo, če se komu zdi, da bi bilo dobro vedeti, se priporočam. Še posebeg glede potovanja z otroki. To bo za nas nekaj povsem novega.

Zelo lep dopust je lahko tudi v Monastirju. Lansko leto smo bili v hotelu Primasol Golden Beach.
Tudi za otroke. Tudi pri AI je tu treba posebej kupiti ustekleničeno vodo in plačati podlogo za
ležalnike. Je pa plaža vsako jutro očiščena, pesek preoran in pobranan. Hotel je od letališča oddaljen cca 15 min., sliši se vzletanje letal a ni moteče. Lani je ta hotel tržila agencija Gulet.
2x tedensko smo imeli svečano večerjo na prostem. Hotelsko osebje je,tako kot skoraj povsod
v Tuniziji, zelo prijazno. 1x so ob bazenu in plaži za priboljšek nosili marelice. Lep občutek, da
si zaželjen gost.
Je pa tako, da se v vsakem hotelu najdejo dobre in slabe stvari.

Imam kar precej slikic od tega hotela in če koga zanima lahko da mail naslov in jih pošljem.

Nekaj slik sem naložil v album in si jih lahko ogledate na naslovu

Ravno včeraj sem šla vplačat 14dnevni ALl INCL. aranžma za Primasol Golden Beach, v Monastirju. Lani smo bili na Djerbi in tudi letos nas je Tunizija prepričala glede na vso ponudbo katalogov, ki jih imam doma za poletje 2006. Izbrali smo torej Gullet-ovo ponudbo za prej omenjeni hotel.
Tvoje slike sem si ogledala na: • http://foto.volja.net/view-album.php?lang=slo&album_id=9707.Če imaš še kakšne druge, pa bi bila vesela da mi jih pošlješ na mk@nastja.com. Predvsem me dodatno zanima, kaj ste si šli ogledat in kaj meniš da je bilo/ bi bilo zanimivo za otroke (2-6 let).
Menda je tudi en poseben zabaviščni park (http://www.carthageland.com:82/index.php) in vodni park (http://www.acquapalace.com/ ). Poznaš ?

Kot sem dosedaj že ugotovila, je potreben kar konkreten transfer do bližnjih mest iz tega hotela. Kaj se splača ? vzeti taxi ali morda vlak, metro…kaj je vse na voljo ??

Tudi mi smo družina z malimi otroci (letos 2 in 5 let). Lani smo bili na Djerbi, v hotelu Vincci Djerba Resort ****, http://www.vinccitunisia.com. ENKRATNO !!! Res. Bi se vrnili takoj nazaj, vendar smo letos izbrali raje celinski del Tunizije.

Več: http://www.nastja.com/travel/funny3/tunizija_2005.htm

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako zdržite (eni celo z majhnimi otroki) na taki goloti? Nikjer sence (vsaj naravne), povsod samo gole stene, pesek in žgoče sonce. Kako pa je to za zdržat?
Moram priznati, da tudi mene mika, da bi enkrat šli pogledat to eksotiko, pa me je strah ravno te vročine in žgočega sonca. Zelo bi bila vesela, če mi kdo pojasni, kako se da to zdržat? Ali greste tja v zimskih mesecih, ali se čez dan skrivate v sobah – ali kako? Kakšne so sploh tam temperature, še posebej v juliju in avgustu, ko mi hodimo na dopust?

Hvala za odgovore in prijeten dopust vsem,

Mija

Mija, mi hodimo na dopust zač. julija in enostavno se da zdržat. Na H. je bilo meni grozno vroče (čeprav mi je Hvar zelo všeč npr.), drugod po Sredozemlju je pa toliko stvari, ki se jih mora videti in toliko aktivnosti, da kar zdržiš. Ravno tako klima, suh zrak in veter, ki stalno pihlja. Vedno je tudi dovolj marel, ki ne propuščajo žarkov in ob hotelih veliko rastlinja. Ker, če ne švicaš res veliko bolje prenašaš vročino. Glede sonca je pa F20 minimalna zaščita!
Mi smo začeli hodit v tujino ko je bila hči stara 5 let in mi je bilo zares žal, da nismo šli že prej.

mp: imaš zares lepo izdelano stran, ti čestitam!

Mi se letos septembra odpravljamo v hotel primasol golden beach,pa bi bila zelo vesela kakšne slikice. Kako je s ponudbo all inclusive.Zanima me predvsem zaradi sina,če je pestra ponudba.Koliko je oddaljeno najbližje mesto in s katerim prevozom se splača iti.Lani smo letovali na Djerbi in smo bili zelo zadovoljni.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor in prosim za čim več slik

Lep pozdrav,
Sandra

Zanimam se za hotel Primasol Golden beach v Tuniziji.Vsi ki ste lani bili vas prosim za čimveč inforacij.Pa če imate kake slike, prosim če jih pošljete na moj mail: numero1983@hotmail.com

Če imate kake slike, bi bil vesel če jih pošljete na moj mail: numero1983@hotmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close