Najdi forum

Dopust v tujini

Na tem forumu kar pogosto prebiram, kako radi potujete poleti na dopust z letalom v tujino, ker naj bi bila Hrvaška draga. Iščem in iščem, pa ne najdem nič ugodnega. A kdo lahko tukaj da link na konkreten hotel (Grčija, Turčija), kjer poleg ostalega tudi cena družini prijazna. Hvala.

Očitno ne gledaš na pravih straneh.

Saj zato sprašujem, katere so prave strani. Jaz jih nisem našla. Kar sem našla, pa ne štejem za ugodno.

mi veliko potujemo, ampak vedno v lastni režiji, je bolje, ceneje in nam tako ustreza, rabiš pa za tak dopust malo več improviziranja in organizacije.

žal na agencije se pa ne spoznam.

Najprej povej, kaj ti pravzaprav šteješ za ugodno. Za 500 evrov na teden ne more cela družina dopustovat v Tuniziji. Za 1500 bi se pa recimo že dalo kaj najt.

1500 štejem za ugodno, 2000 pa ne.

kaj pa turcija,ruleta varjanta?
okoli 380 e pride na osebo all inclusive

http://www.intelekta.eu/mediteran/tunizija/djerba

Tukaj malo poglej. Hotel VINCCI DJERBA RESORT je precej obiskan s strani Slovencev, če se ne motim.

Ampak te ugodne ponudbe so večinoma ugodne, dokler imaš majhne otroke. Če moraš plačat 4 polne cene, stvar ni več tako ugodna, daleč od tega.

Poletje_ 2011,
danes se boš samo še enkrat več prepričala, da MONovke znajo nakladati tako, da še same sebi verjamejo, ko jih pa nekdo prosi za konkreten nasvet, pa ni odgovora. Verjemi, da te bo dopust na Hrvaškem prišel še vedno daleč ceneje, kot enakovreden in ob istem času v Grčiji ali Turčiji. Pa saj si to že sama ugotovila. MON pa pač prenese vsakršno nakladanje.
Ugodna cena v hotelu v visoki sezoni nekje ob Sredozemlju in njegovih morjih za vso družino – malo morgen!! Če pa izpustiš kakšno od teh zahtev (destinacijo, bivališče ali usluge, sezono, število članov), pa lahko najdeš zelo poceni dopust.

jaz mislim da pravijo da je hrvaška predraga za tisto kar ponuja, in s tem se moram strinjat. No, če hodiš samo izležavat na plažo in na sladoled zvečer potem se ti res ne splača kam drugam.

Meni je najboljši dopust to, da pridemo v nek kraj in se ne premaknemo, razen s kolesi, rolerji nikamor!
Med letom imam dovolj avtomobila, cest, hitenja, med dopustom mi to ne ustreza.
Najboljše mi je, da parkiramo v kampu, kosistimo ugodnosti mobilne hiške in mi cel dopust ni treba obleči drugega kot kopalk, kakšne majčke in čisto enostavnih kratkih hlač. Da ne potrebujem ključev avta, da skuhamo ko skuhamo ali gremo pojesti kaj v restavracijo.
Če to pomeni, da ure in ure samo gledam, kako se otroci igrajo ob vodi, mi to čisto ustreza.

Treba je malo ločiti in ne metati vsega v isti koš.
Če greš na HR, najameš apartma in sam kuhaš, si privoščiš le kopanje in sladoled – ja te pride hrvaška ceneje.
Če pa želiš orenk dopust – all inclusive, bazene, dogajanje, letalo (ne vožnja ure in ure do dalmacije) – potem so cene tam tam. Npr. all na hrvaškem, lastni prevoz je cena podobna kot all v turčiji ipd. z letalom. Sedaj pa to primerjaj.
In zato rečemo, da je mediteran cenejši od HR in ne zato, da te bo dejansko prišlo 1000 eur ceneje. Cene je, ker greš na Brnik in potem uživaš, nobenih skrbi, za vse poskrbljeno, le še razmišljaš, kaj si boš ogledal in kaj doživel.
Na HR pa je pesem druga za podoben ali velikokorat celo višji denar. Kolikor sem jaz gledala, je hotel 4* ali 5* zvezdic na hrvaškem z ALL dražji kot na mediteranu, pa še lastni prevoz.

Torej, ne metati vsega v isti koš in seveda ne pričakovati, da vas bo dopust prišel napol zastonj.

Samo moj primer: apartma Brač, Bol – malo boljši apartma ter hrana, prevoz, trajekt in vse kar paše zraven me je prišlo toliko kot me pride en teden mediterana z letalom all.

Dokler sta bila otroka samo 2, smo bili s slovenskimi agencijami v Grčiji in Tuniziji, za 1000 – 1500€ all inclusive, za en teden.

Zdaj ko so otroci trije, smo se sami znašli, letalo in apartma v bližini Valencie nas pride za 14 dni 870€.

Predvsem apartmaji so na Hrvaškem zelo dragi, da o hrani in izvenpenzionski ponudbi ne govorim.

Sigurno je ceneje it v apartma v Umag in cel teden živet od Knor juhic in makaronov.

Ampak za primerljivo ponudbo, kot jo dobiš v Turčiji ali Tuniziji bi moral na Hrvaškem vsekakor odštet mnogo več denarja.

Ja mone greš spraševat to? Te socialke lene, ki nimajo niti za salamo? K fehtarijo riž in olje na Rdečem križu?

Si prebrala odgovore? Niti ena nima pojma.
Vse tukaj je en sam gobec. Nič ni res, kar pisarijo. Opisujejo svoje sanje! Svoje želje.

Jaz vsaj priznam, da ne hodim na neki fency potovanja. Ker mi ni. Ker uživam za vaškim potokom, na našem morju, ob naših jezerih. Se ga napijemo, vsaj vemo, kje smo, kako se zmenit s policaji….pa na domačih telh si.

Ker si ti še bolj zelena, obvezno pojdi/te prvič prek kakšne agencije. Zanimaj se za “last minut”. Obišči več agencij…….izberi …….in čakaj.
Vedno imej še dodatno ponudbo – bo? Ne bo? In potem se počasi navadiš.

Midva sva lani šla s Kompasom na enega izmed grških otokov in sva rezervirala že v First Minute ponudbi, na osebo je prišlo manj kot 400 € za avion in 7 dni bivanja v hotelu, kjer sva imela zajtrk.
Koliko sva v tistem tednu zapravila, se ne spomnim več, imela sva najet avto, pa čez dan sva 1x ali 2x jedla zunaj… Najmanj kakih 500€ že, če ne več…
Ampak – letos se vračava v Dalmacijo, nama je še vedno tam najbolj všeč.

No, glede Grčije je pa takole: meni so sicer ful všeč grški otoki, ampak oni imajo drugače sistem vrednotenja hotelov in apartmajev. Tam je hotel tri zvezdice v resnici dve. Če hočeš v Grčiji dobit normalen hotel, moraš vzet najmanj 4 zvezdice! In to je seveda dražje. Tako da je treba primerjat enako z enakim.

Ma sploh ni bil problem v hotelu, itak ne iščeva luksuza, hotel je imel 3* in je bil čist soliden, tudi zajtrk je bil v redu, mene pač ni navdušila lokacija, vče sem pričakovala od tako opevanega otoka. Ne vem no, men pač sam lepa plaža ni dovolj, mora bit tud dostop v redu, pa senčka mora bit… ta otok ima sicer kar nekaj lepih plaž, ki so na veliko oglaševane, ampak da prevoziš celo otok, da prideš do nje??? Oz. da parkiraš avto nekje visoko, pol imaš pa strm sestop do plaže in ko prideš dol, vidiš, kako je v bistvu vse umazano, smeti vse naokrog…
Ne vem no, sem bila res kr mal razočarana; na dalmatinskem otoku imam pač krasno plažo s senčko pred nosom, nekaj jih je par minut vožnje stran in to mi je še sprejemljivo, ampak ena ura vožnje da pridem na sanjsko plažo pa ne, hvala

No, točno tako!
Meni je najbolje, da je plaža pred nosom, da ni treba na plažo tovorit vsega, da grem v vodo iz apartmaja ali iz vrta pri apartmaju kadar hočem, da lahko iz terase opazujem otroke na plaži.
V tujini tega ne najdeš, oziroma če že, dragoooooooooooooooooo plačaš!

Če greš z letalom v tujino, moraš vedeti, zakaj greš tja. Za samo gledat lepo morje, uživat na plaži z malo senčke, je Hrvaška po mojem še vedno najboljša. Ker v Grčiji in Španiji in Italiji je zelo težko najti naravno senco, pod senčniki pa je seveda vroče. In če greš v nek hotel z zajtrkom, te hrana zunaj pride precej drago. In ja, plaže so pogosto precej stran od hotela, potem pa rabiš še kako prevozno sredstvo, vglavnem kar podvig. Druga varianta je all inclusive, ki je lahko čisto kul, če si pač tak tip, da ti je to všeč.

Načeloma pa greš v tujino zato, da okusiš še kaj drugega, da spoznaš drugo kulturo, uživaš v kulturnih znamenitostih, se voziš naokoli, spoznavaš drugačno hrano, kulturo, jezik, ljudi itd. – zato greš tja. Ne pa zato, da boš prišparal. Dodatni problem z Mediteranom je ta, da je poleti povsod zelo vroče – in še gneča povrhu. Mi naredimo tako, da hodimo v tujino z res, res poceni leti z Ryan Airom za zimske, prvomajske ali jesenske počitnice, poleti pa se počimo nekam na Hrvaško.

Če greš prvič, ti priporočam prek agencije, čeprav prek neta lahko najdeš ugodnejše kombinacije (http://www.ryanair.com/en/cheap-leeds-uk-dusseldorf-weeze-germany-flights) in kakšen pocen hotel v okolici.

Lastminit ponudb je kar nekaj:
http://www.lastminutecenter.si/. Če greš takoj po koncu šole, ujameš cenejše variante. Če si iz Ljubljane, se ti splača sprehodit med Bavarcem in Ajdovščino, je kup agencij z razstavljenimi ugodnimi ponudbami. Med grškimi otoki je cenejši Krf (z ladjo je še cenejši, pa še za mal večje otroke bolj zanimivo), poceni je tud Abir na Djerbi in je čist ok. Mogoče daš sicer kak euro več, a je doživetje za otroke (puščava, krokodili, kamele, druga kultura) . Običajno dobiš dost ugodno Loret v Španiji. Sam kraj in hoteli sicer niso neka sanjska destinacija, a imaš blizu Barcelono, akvarij, vodni park. Globalturist ima dost ugodno Pargo (priporočam Valtos in ne hotele v mestu).

točno tako! mnogi slišijo kje vse so sosedje bili (ali pa preberejo na kakšnem forumu) in potem bi sami šli tja, brez da bi se prej pozanimali kam sploh grejo .. in potem so blazno razočarani in jezni na cel svet …

jaz potujem že od konca srednje šole, ruzak na rame in čao … mene ne more prav nihče nategnit kaj, kje in kako je dobro dopustovat, ker točno vem kaj želim od mojega dopusta / počitnic / potovanja in predvsem … kam se v določenem letnem času splača iti.

z družino smo bili že marsikje … pa tudi na HR in za nas so sprejemljive počitnice samo aktivno preživljanje in spoznavanje okolja, kjer smo… vse ostalo je pač dolgočasno … za nas.

jaz bi ti samo rekla … daj primerjaj primeljiv način dopustovanja na različnih lokacijah, pa boš videla kakšne so realne cene.
ne moreš primerjati hotel v grčiji/turčiji/tuniziji 4****, all inc z apartmajem na hrvaškem …

točno tako! mnogi slišijo kje vse so sosedje bili (ali pa preberejo na kakšnem forumu) in potem bi sami šli tja, brez da bi se prej pozanimali kam sploh grejo .. in potem so blazno razočarani in jezni na cel svet …

jaz potujem že od konca srednje šole, ruzak na rame in čao … mene ne more prav nihče nategnit kaj, kje in kako je dobro dopustovat, ker točno vem kaj želim od mojega dopusta / počitnic / potovanja in predvsem … kam se v določenem letnem času splača iti.

z družino smo bili že marsikje … pa tudi na HR in za nas so sprejemljive počitnice samo aktivno preživljanje in spoznavanje okolja, kjer smo… vse ostalo je pač dolgočasno … za nas.

jaz bi ti samo rekla … daj primerjaj primeljiv način dopustovanja na različnih lokacijah, pa boš videla kakšne so realne cene.
ne moreš primerjati hotel v grčiji/turčiji/tuniziji 4****, all inc z apartmajem na hrvaškem …[/quote]

Lahko pa primerjaš apartma na Hrvaškem z apartmajem v Grčiji/Turčiji in drugje. Ali pa kamp. In ko sem to naredila (zanima me Grčija), razlik praktično ni. Kot je rekla avtorica te teme. PRILEPITE LINKE UGODNIH DOPUSTOV. Tako simpl, pa tako nemogoče, ane. Ni drugega kot eno samo pametovanje na to temo, razen Boratovih predlogov (on je vedno konstruktiven!!) pa samo kup teoretiziranja.

ne moreš primerjati hotel v grčiji/turčiji/tuniziji 4****, all inc z apartmajem na hrvaškem …[/quote]

Lahko pa primerjaš apartma na Hrvaškem z apartmajem v Grčiji/Turčiji in drugje. Ali pa kamp. In ko sem to naredila (zanima me Grčija), razlik praktično ni. Kot je rekla avtorica te teme. PRILEPITE LINKE UGODNIH DOPUSTOV. Tako simpl, pa tako nemogoče, ane. Ni drugega kot eno samo pametovanje na to temo, razen Boratovih predlogov (on je vedno konstruktiven!!) pa samo kup teoretiziranja.[/quote]

zgoraj sem napisala da vedno potujemo v lastni režiji .. na tak način ti ni treba nič primerjat, ker preprosto veš koliko imaš in toliko zapraviš… nočitve pa izbiramo na licu mesta.

kar je napisal borat je bilo na tem forumu napisano že ničkolikokrat, še precej bolj v podrobnosti … samo iskalnika se vam žal ne da uporabit 🙂

Lahko pa primerjaš apartma na Hrvaškem z apartmajem v Grčiji/Turčiji in drugje. Ali pa kamp. In ko sem to naredila (zanima me Grčija), razlik praktično ni. Kot je rekla avtorica te teme. PRILEPITE LINKE UGODNIH DOPUSTOV. Tako simpl, pa tako nemogoče, ane. Ni drugega kot eno samo pametovanje na to temo, razen Boratovih predlogov (on je vedno konstruktiven!!) pa samo kup teoretiziranja.[/quote]

Si me malo razjezila s tem “prilepi link”.

Ne bom prilepila linka ti bom pa dala vse podatke pa poišči.

Vinci Djerba Resort Tunizija 4* All – v septembru – 2 odrasla 2 otroka (6 in 13 let) =2.113,00 za 7 dni

Hotel Orebić Hrvaška 4* ALL – v septembru – 2 odrasla 2 otroke (6 in 13 let) = 1.932.za 7 dni brez prevoza.

To NI UGODNA varianta TO JE enakovredna primerjava.

In ne mi o tem da v Tuniziji to niso 4*, ker smo tam bili in to zelo zadovoljni.
In ne mi o tem, da je najlepše v Dalmaciji, če drugje bili niste.
In ne prepričujte me v svoj prav, ker jaz vas ne.

Glede ugodnih počitnic se pa ve – najugodnejše je doma ali pri sorodnikih. In seveda v vseh tretjerazrednih kampih, apartmajih, hotelih, ki jim sledi vsota *.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close