Najdi forum

dopust v juniju

Nujno moram porabiti lanski dopust, tako da bom junija vzela en dober teden. Finančno nisva ravno močna, a za en teden bi že šlo. Odločava med kampiranjem nekje na Rabu,Cresu, Korziko,mogoče Costo del sol-Barcelona. Cenovno so si te destinacije precej neenakovredne, a? Kaj bi mi svetovali za sredino junija? Vaše izkušnje ?

Tiste, ki mislite pametovati in nimate konkretnih izkušen, prosim, ne komentirajte..

Za Korziko ti povem, da kampi so kar OK cenovno, hrana je svinjsko draga.
S Hrvaško nimam izkušenj, ampak enkrat sem gledala cene kampov in so dragi za crknit. Za en teden je Španija kar malo daleč, čeprav je verjetno cenejša kot Francija. Italija je super, ampak kampi niso prav poceni, čeprav zdaj v predsezoni cene še niso pretirane.
Mogoče Avstrija, tam imaš miljon jezer, kjer se da kopat.
Jaz sem najceneje prišla skoz dopust v Grčiji, poceni kampi, poceni hrana, a je spet daleč za 1 teden.

Kamp bi prišel v poštev na hrvaškem, ev. na Korziki, v Španijo bi šla z agencijo. Pravzaprav se kar precej nagibava k temu. Nisva še bila v Barceloni. Na Costo Bravo bi šla, ker je Barcelona blizu (ne na plažo in kopanje). V Barcelono se menda najbolj splača iti z vlakom? Kaj pa sicer, kaj si še velja ogladat v okolici? Kako je z rent-a carom?

Jaz nikoli ne bi šla z agencijo v Barcelono. Imaš nizkocenovne lete iz Benetk.
Najameš apartma, teh strani je na internetu kolikor hočeš. Mi smo ga najeli preko friendlyrentals in je bil super. Potem si mogoče za par dni rentaš avto, tudi to urediš preko neta, ti ga pripeljejo kamor hočeš. Ker za po sami Barceloni se je lažje potepat z podzemno in z busi, avto potrebuješ v primeru, da greš kam ven iz mesta. Pa še to imajo španci vlake super poštimane.
V Barceloni imaš miljon stvari za pogledat, odvisno, kaj te zanima. V samem mestu je tudi dolga mivkasta plaža in se lahko kopaš. Nočno življenje je super. Edino žeparjev se je za pazit, kradejo, da se kar kadi.

sredi junija je na hrvaškem lepo. razen voda je hladna. zagotovo najcenejša varjanta če imaš svoj šotor in vso opremo.
barcelona je res lepa, če ti znese pojdi tja z letalom in tam naokrog z vlakom, niti ne rabiš rentat avta. plaža je lepo dostopna z vlakom!!! ne bo poceni, če boš jedla zunaj, nekaj nanesejo tudi vstopnine in to.

če rabiš samo za odklop ti vseeno predlagam hrvaško.

Barcelona je super, pa nobene agencije ne rabiš, če se vsaj malo znajdeš po svetu.
Poglej na Ryanair, mogoče najdeš kakšne ugodne karte za Barcelono (včasih jih spet znižajo kak mesec pred odhodom) iz Benetk. Letijo tudi v Valencijo, Sevillo, Malago … V Valencio mislim da tudi iz Trsta. Evo, sem šla pogledat, 8.-15. junij Benetke-Barcelona/Letališče El Prat, ki je čisto blizu Barcelone, 33 evrov/osebo.
Na netu najdeš tudi ugodne hotele, npr. na http://www.booking.com. Na spletnih straneh Barcelona je tudi kup apartmajev, ampak kolikor sem gledala, se apartma za dva cenovno ne splača. Razen če ti je ljubše to kot hotel.
V glavnem, če si en teden v Barceloni, imaš skoz kaj za počet, tud kopaš se lahko tam na plaži. Večino stvari lahko predelaš peš, javni promet (podzemna) je tud v redu, če bi rada kam dlje, španska železnica tudi fajn laufa. Tko da gre tud brez avta, če ga pa rabiš, pa najbrž najti rent-a-car ne bo problem.
Skratka, jaz bi poiskala ugodno letalsko karto in kak soliden hotelček kje okoli Ramble, šla dol in se prepustila mestu …

Hvala vsem. Bo najbrž kar Barcelona !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close