Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dopust v Bovcu

dopust v Bovcu

Z družino imamo namen preživeti nekaj dni ob reki Soči, šli bi na Krnska jezera, Mangrtsko sedlo in še kam.

Nastanjeni bi bili v Bovcu.

Ali kdo ve, kje bi bilo mogoče najti prenočišče po možnosti z bazenom, na primer hotel Mangart.

Otroka sta predšolska.

V Bovcu ni nič, nič se ne dogaja, razen poleti, ko je res vroče poletje, se namakaš v Soči, greš z otroki pogledat slap, letališče.

Sedaj, boš videl, da v Bovcu ni nič, od kar jim je mati narava odvzela smučišče, ne naredijo nič.

Z bazenom mi pride na misel samo Mangart, kot si že napisal/a.

Mi smo bili pa zelo zadovoljni v Gostišču Sovdat. Če imate radi lepo naravo, in vodo je dolina Soče pravi kraj.

Bila tam pred enim tednom, vendar v apartmaju. Je zelo lepo kar se narave tiče, ogromno izletniškihh točk in izhodišč za v gore. Na njihovi spletni strani soca-valley.com je veliko idej in vse opisano. Na moje presenečenje je bilo ob večerih zunaj, v “centru” zelo veliko ljudi. Sama sicer ne vem če in kje so bile kakšne žurke, saj sem bila cele dneve v gorah in se šele zvečer vračala v apartma. Ampak videti je bilo veliko mladih, precej tujcev, kako so zvečer zrihtani hodili v mesto, gostilne so bile polne ipd.

Lani je bi strašen dolgčas. Slabo vreme, po hribih se ni dalo hoditi, ker je bila megla in neprestano rosenje-konec avgusta. Tudi v Bovcu ni bilo ničesar, kar bi pritegnilo moja zanimanja.

Če koga zanima, so tam muzeji-privatni, z ostanki in opisi prve svetovne vojne.

Vendar to za otroke ne bo.

Drugače pa je tukaj prekrasna narava s tolmuni Soče v Koritnici, Vodenci, v Čezsoči.

Razočaran sem nad Bovcem. Kot bi domačini samo čakali, da jim bo kaj naredila država. Vse v turizem, vendar s hotelom Kanin ni nič, smučišče je takorekoč propadlo, v poletnem času je lepo na Kninu, pa ni nič narejenega, da bi na primer prišel do koče Petra Skalarja.

Vse opuščeno in zapuščeno, dogajanja v samem Bovcu ni.

Pa tako lepa narava, toliko zanimivosti, vendar razen redkih domačinov, ni tukaj nobene organizacije in nobenega vodenja, še informacije ne veš kje bi dobil in kje lahko kaj vidiš ali doživiš.

Skratka, dolgočasno, če se sam ne znajdeš.

Če nimaš svojega navdiha, ne boš šel v Bovec.

Bovec je izhodišče za mnogotera lepa doživetja.

Dobiš prenočišče in to je vse. Pomagaj si sam.

Tako sproščeno, odklopljeno se počutim, ko grem v Bovec, da samo uživam in še dolgo potem.

Lahko v Kaninsko vas, lahko k kakšni zasebni hiši v sobo lahko najameš apartma, tudi hotel Mangarti in hotel Alp nista draga in nudita udobje, ki ga potrebuješ za počitek.

Drugače pa so tukaj privlačne poti z zgodovinskimi spomini in pomniki, da se kaj tako krutega ne sme več zgoditi.

Sama narava je namenjena sproščanju, telesnemu in duševnemu.

Kamorkoli greš in se mi zdi, da so tudi ljudje uslužni, da dihajo z obiskovalci.

Res ni za ljudi ki iščejo oz potrebujejo animacijo in “da se nekaj dogaja”. To je kraj, kjer si dogajanje narediš sam – npr s hojo po gorah, z biciklom ali pa kajakom – potem ti je itak samo še do hrane, mogoče malo čveka in udobnega spanja.

Bovec ima tako lepo okolico, ki so lahko obiskuješ peš, s kolesom, če ti je do daljše vožnje se z avtobusom pelješ do Vršiča, v Kranjsko goro.

V Bovcu so slapovi, ki te očarajo s svojo unikatostjo in se v njihovi bližini napolniš pozitivne energije in pozabiš na skrbi kar tako, mimogrede.

Pa še Čukla, Rombon-za sposobnejše, Kaninsko pogorje, saj je vozila gondola ob koncu tedna in smo šli do planinskega doma, nekateri na Prestreljenik.

Ravelnik, cerkvica sv.Lenarta….

Če si se odpravil v Bovec, boš našel vse, kar ti srce poželi. Če si iz te branže, ki rada raziskuje enkratne, samonikle lepote.

Zanima me, zakaj ne popravijo kasarne, zanima me, zakaj propada hotel Kanin, ki jim ga je zdradila država, a ga niso sposobni vzdrževat, zakaj obrne cone ne poslujejo tako kot bi morale, zakaj se ne usposobijo pri Italijanih za delovanje Kanina.

Kot bi samo čakali, da bo že kdo napravil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close