Dopust s 13 letnikom
Mišljeno je bilo, da smo vrstnika ot sošolca vzelu seboj ali smo se starši dogovorili in dopustovalu nekhe blizu, da so se otroci lahko obiskovali. V 10 dneh pri tej starosti težje navežejo stike oz spletejo prijateljstva. Še posebej danes ko so otro skoz na telefonih in ne spremljajo okolice.
Ja ko so se delale pa potičke ob obali pa so en dva tri navezali stike.
Skratka moj predlog je, da skupaj iz sinom raziskujeta ter načrtujeta dopust. Jaz bi vključila morda kako prestolnico ki ima muzej voščenih lutk, ali ferarijev muzej ali nori zoo…… na omenjenih lokacijah je zgodovina to pa ponavadi 13 lwtnike ne zanima.
Čudno, da sprašuješ tu. Pogovori se s sinom. Vidva vesta kaj bi rada počela, v čem se dobro ujameta… Odvisno a gresta v svoji režiji ali v hotel. V drugem primeru je bolj od države odvisen izbor hotela, da ni kak penzionističen brez bazena…
Moj 13 letnik je bil na vseh treh lokacijah nad Barcelono je navdušen, Sicilija je bila kul, Kreta je zakon. Ampak midva sva na Kreti že ob 5h zjutraj lazila po hribih in iskala rimske ostanke, na Siciliji smo lazili po Etni, Costo Bravo smo prekrižarili po dolgem in počez. Nikjer nismo iskali animacije v smislu Vodnih parkov, zoo- jev…. in podobnega potrošniško/turistične mašinerije za izčrpavanje denarnic. Ampak taki smo v tem uživamo. Na um nam tudi ne pade vlačiti s seboj prijateljčkov in sošolcev za animacijo, ker si mi želimo biti skupaj. Do sedaj se mi moji najstniki še niso uprli, pravijo, da je fajn z mano potovati, čeprav se že tudi sami kam odpravljajo, dopusta z mamo še niso črtali iz programa.
Sicer pa smo še povsod super ljudi spoznali. Letos je želja Kreta, upam, da nam uspe.
Če imata rada morje, se mi zdijo vse naštete destinacije OK.
Cosa Brava: kraj množičnega turizma, hotel pri hotelu. V času glavne sezone turist pri turistu. Za doživetje Španije bi šla raje kam drugam. Malo si poglej na internetu, kako zgledajo mesta/kraji ob mediteranski obali.
Tudi Majorka (Balearski otoki) bi bila lahko primerna destinacija, kjer lahko združiš kopanje, poležavanje v izbranem kraju ter izlete po otoku.
Kreta: najbolje, da si na internetu pogledaš, katere atrakcije otok nudi.
Z najetim avtom lahko prevoziš krožno pot ter si ogledaš polovico otoka v enem dnevu. V to vključujem kopanje na neki plaži po vajinem izboru, kosilo, obisk enega muzeja, krajše postanke v krajih ob poti. Naslednji dan si ogledata preostali del otoka, tretji dan preživita v glavnem mestu. Če vaju zanima potapljanje z masko, si lahko s tem polepšata še dan ali dva. V središču otoka imajo sicer gore (včasih celo poleti vidiš sneg, nadmorska višina seže tudi nad 2000m), tako da zagotovo obstaja tudi kakšna pohodna pot. Vendar dvomim, da je zelo obiskana, ker so ti kraji odmaknjeni in zato tudi bolj revni in izpraznjeni. Aktivno prebivalstvo pač živi tam, kjer je turizem.
Za preostali del počitnic vama ostane plaža, oz. turistični resort. Obstaja sicer kar nekaj lepih peščenih plaž.
Na googlu sem našla tale blog:
Vaš link
Mislim, da boš že po fotografijah hitro videla, ali je destinacija primerna za vaju in ali lahko splanirata dovolj zanimive počitnice.
Zanimiva destinacija je tudi portugalski Algarve. Lepe plaže, v bližini dovolj zanimivih enodnevnih izletnih točk, do katerih prideta z običajnimi avtobusnimi linijami (spet malo poglej na internetu). Do krajev ob obali se lahko zapeljeta tudi z najetimi kolesi, itd. (v jutranjih in večernih urah, seveda). Morda lahko dopust na plaži skombinirata z nekajdnevnim obiskom Lizbone – polovica počitnic v mestu, polovica na južnih plažah. Če vaju zanima surfanje, na Portugalskem obstaja kar nekaj primernih lokacij in šol (še ena ideja za kombinirane aktivne počitnice).
Preverita samo, kdaj večina Portugalcev hodi na dopust, ker jih bo šlo zelo veliko v Algarve. (Množično).
Forum je zaprt za komentiranje.