Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust – otok Murter

Dopust – otok Murter

Pozdravljeni, letos bi radi letovali na Murterju (plaža Slanica). Ima morda kdo kakšen kontakt od zasebnih apartmajev čim bližje morju?
Prosim še za malo vtisov tistih, ki ste tam že preživeli dopust. Zanima me predvsem, koliko gužve lahko pričakujemo zadnji teden junija. Je v bližini kakšno otroško igrišče, kakšna lepa sprehajalna pot do npr. mesta, kjer se kaj dogaja zvečer…
Prosim za čim več informacij. Hvala.

Kolkr jest vem, je to najbolj nabita plaža na vsem otoku.

Mi smo bili dvakrat na Murterju, vendar v hotelu Colentum, tako, da ti s kontakti ne morem pomagati.
Na plaži Slanica je v sezoni grozna gneča, na obali nimaš kam stopit, v morju se malo porazgubi. Za otroke je sicer idealno, ravno zato smo se vrnili in verjetno bomo šli še kdaj.
Od Slanice do centra mesta je kar daleč, čez hrib, prbl.pol ure hoje. Murter ni ravno veliko mesto, temu primerno je tudi večerno dogajanje.
Za otroško igrišče ne vem, sprehajalne poti ob Slanici so na obe strani, tik ob morju, vendar ne ravno dolge in res samo pot, brez lokalov in podobnega, na eno stran čez kamp.
Meni je otok Murter všeč, splača se tudi kam malo zapeljat, ker imaš res tiste gneče polno glavo. Mogoče v vašem terminu ne bo tako hudo, mi smo bili v glavni sezoni.
Lep dopust vam želim!

V tvojem terminu se boste ravno še izognili hujši gneči, od julija naprej je pa res kar kriza. Sicer je pa meni Murter blazno všeč, sploh Slanica. In btw imajo odlično olivno olje.

Telefonske številke privatnih apartmajev nimam, je pa ta ulica, ki gre od Slanice naprej Podraduč in google najde kar nekaj zadetkov privatne nastanitve.
Zadnjih 6 let smo hodili na Murter na morje in je gužva od sredine junija do sredine avgusta nepopisna. Na plaži v Slanici brisača pri brisači. Tudi na skalnih plažah naprej je gneča. V malih zalivčkih pod hišami v Podraduču pa ljudje kar čez noč puščajo stvari za rezervacijo. Mi smo se hodili kopat na plažo v Čigrado, en zaliv pred Slanico. Če greš pa čez kamp, je tam še en lep zaliv s svetlo mivko (meni osebno še lepši kot Slanica).
Sprehajalna pot je do mesta Murter, cca 20 minut. V Murterju nekaj kafičev, picerij in štantov in kakšna prireditev, izposoja otroških avtov na akumulator……druge zabave pa ni. Je pa vedno zvečer veliko ljudi in živžav. Otroško igrišče je pri trgovini Konzum (nekaj gugalnic in tobogan).
Pa še to, na Murterju je morje vedno malo bolj hladko kot drugje.

raduč,

hvala za tele informacije…glede na zadnji stavek, da je tu morje hladnejše, bom raje izbrala drugo destinacijo…po letih in letih namakanja v tropih tole ne bo zame 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close