Dopust Mljet
Jaz (+ moja boljša polovica) – še četrtič zapored. A si že bil(a) tam? Kateri deli so ti bili najbolj všeč? In kaj ti ni bilo všeč? Nekaj mojih vtisov je zbranih tukaj: Vaš link
Lovilec svetlobe je napisal: “na slikah je lepo, v živo pa kot dan in noč”. V čem je bil problem?
Če želiš doživeti čare Mljeta, je treba iti tja, kjer ni množic turistov – Pomena (in hotel Odisej) je tozadevno najslabša izbira. Druga najslabša izbira (če ne maraš gneče), je Saplunara.
Če si izbereš pravo lokacijo, je pa Mljet v živo precej lepši kot na slikah. Na Mljetu je na kilometre plaž, ki jih imate ves dan lahko samo zase (niso pa vse primerne za majhne otroke), obenem je pa tudi na kilometre poti za pešačenje in lažje hribovske ture – in razen na poteh proti Montokucu srečate zelo malo ljudi, dostikrat sploh nikogar.
Skratka: če nekomu Mljet ni všeč, me zanima, kateri kraj (predel, področje) ob jadranski obali mu je pa všeč.
Enkrat sem se na podlagi vseh slavospevov, kako je Mljet super, kako so domačini krasni in prijazni, ti pečejo ribe in oh in sploh te crkljajo, spravila v akcijo in hotela dobit apartma/sobo v drugi polovici septembra. Poslala sem kar nekaj mailov s povpraševanjem, na več kot pol njih sploh ni bilo odgovora, par jih je odgovorilo, da imajo zasedeno, dobila sem ene dve ponudbi, ki se mi niti slučajno nista zdeli ugodni za tisto, kar je bilo ponujeno. V primerjavi recimo z Italijo, Španijo, Avstrijo …, kjer sem preživela že kar nekaj dopustov. Neke ofucane sobe s plastičnimi stoli, plastičnim prtom na mizi in 30+ let starim pohištvom pa tudi nisem bila pripravljena plačat kolikor so želeli. Tako da kar naj imajo svoje krasno morje in naravo, to se najde tudi še kje drugje, pa še kaj zraven, bolje in za boljšo ceno.
Forum je zaprt za komentiranje.