Dopust marca
Ker je zunaj tako lepo vreme, da že diši po poletju (hec) 🙂 vas prosim za kakšno izkušnjo in nasvet. Letos bi si privoščili pomladi ene počitnice. Z letalom nismo bili še nikjer. Vse kar si privoščimo je poletni dopust…Hrvaška. Tokrat bi pa za spremembo malo zamenjali okolje že konec marca, mogoče v začetku aprila in jo mahnili v tople kraje, kjer je toplo morje. Če rečem okvirno 500 EUR na osebo, se kaj dobi? Recimo Kanarski, ali Egipt?
Prosim za kakšne informacije, da bi mi koristile pri izbiri.
Aja, imamo dva otroka, stara 5 in 3 leta. Nekaj primernega predvsem za njiju. 🙂
Pa lep dan še naprej!
Egipt za ta denar seveda dobiš. Ampak meni ni bil všeč in sploh ni za majhne otroke. Res ne. Jaz ne bi šla nikoli več tja. Zelo pohvalijo Djerbo, ki je cenovno še ugodnejša od Egipta, samo tam nismo bili in ti ne vem svetovat.
Pravijo, da ko greš enkrat v Turčijo, ti ni nikjer drugje več všeč -tudi ne vem, ker nisem bila. So pa to hotelski kompleksi, kar pa ni nič slabega takole za spomladanski oddih na oncu.
Po mojem ste se super odločili, to tooooooooooolk paše glede na to, da tukaj sonca skoraj ne vidimo več. Uživajte maksimalno, pa srečo pri izbiri.
Kar se pa Kanarskih tiče je pa tako, da tam še ne bo toplo. Tam je bolj večna pomlad, ne vem, če bo dovolj toplo za morje, pa tudi sicer.
Ne vem, če sem ti kaj pomagala, mogoče malo v razmislek.
Egipt je super, če te zanimajo koralni grebeni: potem se tja splača. In ni res, da mali otroci nimajo nič od tega, saj je tam plaža in bazeni. Mi smo bili 2x: enkrat, ko sta bila otroka stara 2 in 4 leta, in še enkrat ko so bila stara 6 in 8. Drugič smo si lahko celo privoščili daljši izlet.
Meni gre edino na živce ta množični turizem, zato me tja ne bo več. Pa še zaradi neprijetnega občutka na krajih, kjer je veliko ljudi, saj so bili le-ti močno zastraženi (do zob oborožena vojska s protibombnimi ščiti). Vendar, če ostaneš znotraj zidov resorta, si ‘varen’.
Glede Djerbe: tam nisem bila, vendar se marca ne boste mogli kopati, razen v notranjih bazenih, otok za izlete pa sem slišala, da ni kaj prida. Turčija je bolj zanimiva izbira, sem že bila tam, vendar ne v resortu. Vendar je marca še hladno.
Če želite iti v lastni režiji priporočam in vas bolj zanima dežela kot kopanje, da greste na Ciper (juzni-grški del), najamete avto in apartma. Vendar se bojim, da 500/osebo ne bi bilo dovolj.
Če hočete iti res na toplo, je marca Rdeče morje edina izbira za tak denar.
Marca bo toplo morje edino v Egiptu ali kje dlje … vse ostalo je še krepko premrzlo … Kanari imajo temperature okrog 26°C, morje okrog 19-22°, skratka nič prijetno za kopanje … kar se pa pohajkovanja okrog tiče, pa so to idealne temperature.
Za 500€/osebo pa tudi nimaš veliko izbire … morda za otroke dobiš ugodno ceno.
Vse je odvisno od vaših lastnih pričakovanj in potreb …mene v Turčijo v nek hotelski kompleks ne spraviš niti pod razno, ker je to ena fantastična država in je definitivno škoda čas zapravljat v teh mega kompleksih …
JA, pa še na eno zelo zanimivo destinacijo za mesec marec sem pozabila: Maroko in sicer mesto Agadir (na last minute centru sigurno najdeš kakšno ugodno ponudbo, vendar letiš iz sosednje države). Mi smo bili tam lansko leto februarja, zagrelo se je celo do 28C, tako da sta se naša otroka celo na hitro pokopala v Atlantiku:). Drugače pa smo se kopali v ogrevanih zunanjih bazenih. Najeli smo tudi avto in naredili nekaj izletov.
Ni res, da Egipt ni primeren za otroke, saj Egipt ni samo Sharm ampak še kar nekaj drugih destinacij kjer koralnega grebena sploh ni ob morju in te na plaži in v morju pričaka pesek. Problem Egipta v marcu je bolj v tem, da je takrat morje še hladno. Še za prvomajske je komaj primerno za kopanje (med 20 in 22), je le za kratek skok, toliko da rečeš, da si bil v morju.
Mi smo bili na Sharmu enkrat v 2. polovici marca in smo se kopali v morju, tudi otroka. Res je, da je morje na grebenu imelo 21C, vendar se je v plitvini, ker je imel zrak od 25-28C, segrelo precej čez 20C. Otroka se takrat nista šla potapljat na greben, sta bila premajhna, sta pa bila zelo srečna v plitvini. Večji problem Sharma je konstantno močen veter, ki je lahko marca precej zoprn, saj je ponavadi hladnejši od zraka. Pa kratki dnevi: marca se ob 17h moraš že spokati v hotel.
Jaz sem bila na vseh naštetih destinacijah tudi večkrat in ti povem da so vsi kraji še premrzli za kopanje vmorju v času ko ti planiraš.
Meni najljubša destinacija je Sharm in sicer od konca maja dalje. Imaš pa hotele z peščeno plažo in hotele z koralnim grebenom. Malo prečekiraj in izberi.
Tudi Turčija je ob istem času že primerna za kopanje. Priporočam področje Kemra. Peščene plaže in kristalno čista voda.
Djerba je tudi primerna samo je kar precej vetrovna, tako da tudi poleti ni tako čutiti vročine.
Jaz osebno bi počakala na ugodnejši čas in šla v Sharm. Me cena počitnic ne prepriča glede kvalitetnega preživljanja le teh.
V ogrevanih bazenih se pa lahko kopam v Atlantisu.
Ok, punce, da še nekaj razjasnim. Mogoče toplo morje glih ni prioriteta, ker naša tamala se niti poleti ni hotela kopati v njem, saj ji je bilo premrzlo. Bi bazeni tudi zadostovali, pa sprehodi po plaži, pa sprememba okolja, kakšna nova destinacija, hotel, da se malo odklopim od kuhanja in vsakodnevnih opravil in predvsem da spremenimo okolje, sploh na toplo ozračje, ko bo pri nas še verjetno kar dosti hladno.
Torej? Sharm? :))))
Ja, vem, sem zatežena, ampak mi res veliko pomenijo vaše izkušnje, ker nisem bila še nikjer, razen na absolventu v Grčiji.
Forum je zaprt za komentiranje.