Dopust – Hrvaška
No, končno smo se zavzeli, da rezerviramo dopust (pozno,ampak…). In sedaj ne vem, kam bi šli. Odločili smo se za Hrvaško. Nekam bolj blizu (ker sta dva majhna otroka in dolga vožnja ne pride v poštev). Sem že veliko brala, vendar še vedno ne vem. Rada bi, da je poskrbljeno za otroke (plaža, otroška igrišča, bazen), pa tudi za odrasle, da se najde kaj. V bistvu, da je razgibano – ne kakšen dolgočasen kraj. Brala sem, da je vredu Krk – Punat, Umag – Stela Maris, Cres – Punta Križa,…
Najraje bi šli v kakšen apartma (5 oseb) in da bi bila tudi hrana v ceni.
Hvala vsem, ki se boste potrudili z nasvetom.
Živjo,
mi smo bili pred leti, ko je bil naš sine še dojenček v Vodicah, v apartmaju (ravno na novo opremljeni – zelo lepi), kjerje bila spodaj zelo dobra restavracija, in smo imeli zajtrk in večerjo (za večerjo je bilo vasih tudi po 13 menijev na izbiro – od školjk, rib…), tako da dejansko kuhinje v apartmaju ne bi potrebovali – je pa fino zaradi majhnih otrok – da jalhko pogreješ mleko itd… So imeli pa tako restavracijo kot apartmaje slovenci..
Vodice so sicer poleti zelo nagužvane, zvečer komaj hodiš z vozičkom, saj je polno sprehajalcev. Za plažo je bilo kar nekaj izbire, vendar si moral malo hoditi – mogoče cca 10 min, saj je apartma v centru mesta. Imaš pa na plaži veliko sence, saj je poleg borov gozdiček, kar mi je kot mamici z dojenčkom zelo ustrezalo. Za igrala pa se ne spomnim, saj je bil takrat naš še premajhen.
Vožnja na Hrvaško traja več kot pa vožnja z letalom npr. v Tunizijo, Turčijo, Španijo… pa še kar si naštela, da bi moralo biti tam (bazeni, mivka….), imaš tudi v teh državah. Predlagam da greste drugam in ne Hrvaško, pa še ceneje boste verjetno prišli skozi, ker imata otroka skoraj povsod zastonj.
Vseeno pa uživajte kjerkoli že boste.
lp
Krk-Punat ni primeren za otroke. Plaža je betonirana, razen ene mimi, mini, ki je že zjutraj polna da nimaš kam stopit. Drugače je Punat lep. Mi smo bili lani v hotelu Omorika, prijazni, lepo, dobra hrana, samo plaža je problem. Potem pa vlačih cel cokom pokom skoraj kilometer do tiste mini plaže.
Bili smo na izletu v Šilu. So kar lepe plaže, vendar je bolj malo ponudbe za bivanje, ne vem če je sploh hotel kakšen.
Krk je tudi skoraj ves betoniran. Mogoče Malinska. Ampak odvisno kje dobiš apartma, ker je vse v hrib in potem spet z otrokom, pa vse vlačit.
Kaj pa Umag, Poreč Rovinj?
Mi smo 5 članska družina. Otroci so strari sedaj od 10 do 14 let. Vsako leto smo hodili na Hrvaško, razen prvič smo bili v Ankaranu, ko so bili otroci še čisto majhni. Vedno iščemo drugi kraj za dopust. Do sedaj sta se mi najbolj dopali lokaciji Njivice na otoku Krku (polpenzijaon, zajtrk in večerja v Hotelu Beli Kamik, nastanitev v depandansi Adrija). Njivice so malo mesto z kar pestro ponudbo, plaža blizu, tudi senca, otroška igrala,športni objekti, sprehajlane poti, nekaj trgovin, gostiln,..šli smo preko agencije Sonček. Ves je bilo tako kot je bilo ponujeno na aganciji.Dobro je bilo tudi na otoku Čiovo pri Trogiru. Na otok se pripelješ z avtom čez majhen most, tako da ni potrebno na tajekt. Nastanjni smo bili v Vili Katarina, polpenzijon, prijazna lastnika, dobra hrana,urejene in čiste sobe, do plaže cca 100 m, blizu je mesto Trogir pa tudi Split ni daleč.
Tudi sam ne vem kam bomo šli letos, mogoč bomo prvič preverili kako je v Grčiji ali kaj podobnega.
Želim vam srečno roko pri izbiri, saj čakamo celo leto na tah 7, 10 ali 14 dni dopusta
Ma kaj nekateri vsiljujete Turčijo ali podobne zadeve če pa sprašuje za hrvaško. Če nimate kaj povedati obdržite komentar zase.
Drugače pa priporočam: Novigrad hotel Maestral ali Laguna, Umag hotel Sol Umag, Vodice hotel Olimpia, Biograd hotel Ilirija
Tukaj vsepovsod je primerno za otroke in za odrasle se marsikaj najde, v glavnem ni dolgčas.
Na Lošinju imajo prvi hotel na Hrvaškem, ki sodi v skupino kinder hotelov, kar pomeni, da so popolnoma prilagojeni družinam z majhnimi otroki. To je hotel Vespera
Kot prvo take debate so nesmiselne, če se ne ve osnovni podatek – za koliko denarja in koliko so stari otroci !
“voznikVozniku” ta tvoja varianta je v juliju, ob predpostavki, da je npr. en otrok mlajši od 7, pa drugi do 12 cca 2400 eur za 14 dni !!!, če so otroci starejši pa še precej več, zato nekateri ne bluzite, če se tukaj omenjajo razne Turčije pa še posebno Tunizija, kjer dobiš za jurja in več ceneje, hotel AI, 4 zvezdice itd.
Oprostite, toda zamislite se, če načrtujete na Hrvaško v hotel, razen seveda če denar ni ovira, vendar je mislim da tukaj gor bistvo vseh debat čim ceneje za največ !
Forum je zaprt za komentiranje.