Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust.. Hrvaška ..kako se lotite

Dopust.. Hrvaška ..kako se lotite

Res bi bila zelo vesela,če dobim kak nasvet kako se lotiti organizacije dopusta.
Mi lahko kdo kako pomaga? Je kje kak forum,portal,da bi lahko našla? Mogoce kdo iz prve roke ve za kako dobro destinacijo na Hrvaškem? ( Brac, Korcula,Hvar,Vis….)

Hvala za pomoč.

Tukaj ti težko svetujemo. Najprej moraš vedeti par stvari.

Kako greš: v lastni režiji, z agencijo, last minute kar na poti

Kaj želiš: hotel, apartma, kamp, hiša

Kje: Istra Kvarner (z otoki), srednja, južna Dalmacija ( z otoki)

In ne na koncu: koliko lahko porabiš za to.

Potem si boš laže sestavila prioritete. Na netu je čuda stvari.
Mi ti lahko pomagamo le v toliko, ko že najdeš vprašaš: npr: sem našla aparma/kotel/kamp na tem in tem otoku (ali delu obale), poznate, kako je tam , kaj je dobro, kaj slabo? Tukaj potem mi iz izkušenj povemo.
Veliko sreče in zabave pri iskanju.

na netu poiskal turistične agencije, poklical, da mi pošljejo kataloge, pregledal in rezerviral, lp

na netu poiskal turistične agencije, več, naročil, da mi popljeje kataloge na dom, rezerviral.

Na hrvaškem ni dobrih destinacij.

So tudi na hr lepe destinacije, a drage.
Večina pa je precenjenih.

Tudi mi smo imeli taksne probleme. Resitev je nakup apartmaja na Hrvaskem. Dobrih destinacij je veliko, izberite tako, da je dovolj blizu.

Pogovarjate se o dopustu pri sosedih halo, ne o potovanju na Antarktiko.

Odlocim se kateri kraj, gledam slike kar mi je vsec (ce je prestara oprema takoj odpade), pogledam ceno, blizino morja in posljem povprasevanje za ta in ta termin

Je pa res, da zadnje čase skos grem na isto mesto in samo njih kontaktiram.

Sa ne morem verjeti a ste res taki zapeckarji da ne znate najti app na hr. Pa ce ni sala- Pojdite na Fb stran oddam/ najamem app, vikend na hrvaskem. Ali pa pojdite na booking.com ali airbnb in si izberite destinacijo. Retervirajte app, se zapekjite dol in to je to 🙂

Jaz ti lahko odgovorim glede rezervacije apartmaja.
Izberem si kraj bivanja.
Pogledam na booking.com za okvirne cene. Zadnja leta je ponudba bolj švoh, pa brezplačne odpovedi ni več, za prvi vtis pa mi je ta spletna stran najljubša.
Če mi je kakšen apartma všeč, ga poiščem še z google – in ga najdeš npr. na hrvaškaapartmaji ali apartmaobmoju ali pa v kakšni hrvaški agenicji. Te spletne strani imajo ponavadi še več ponudbe kot booking.com.
Konkretno za Murter ti lahko povem, da mi je všeč ponudba spletne strani srcedalmacije/heartofdalmatia. Pri 7dnevnem apartmaju je bila razlika v ceni za eno noč.

Tudi me se izogibamo hrvaski

Si razumela avtoričin post? Očitno ne.

Za avtorico: na booking.com dobiš veliko, pojdi še na hr strani. To, da je vse zasedeno, je reklama. Vedno se dobi. No, če hočeš točno to in točno tam, je treba malo pohiteti.

Si razumela avtoričin post? Očitno ne.

Za avtorico: na booking.com dobiš veliko, pojdi še na hr strani. To, da je vse zasedeno, je reklama. Vedno se dobi. No, če hočeš točno to in točno tam, je treba malo pohiteti.
[/quote]

Še predobro je bil razumljen avtoričin post. Mogoče ti nisi razumela mojega?

Še predobro je bil razumljen avtoričin post. Mogoče ti nisi razumela mojega?
[/quote]

Tudi meni se zdi, da je bilo narobe razumljeno. Avtorica je spraševala konkretno za Hrvaško.
Ni je zanimalo kam drugam , niti po tem ni spraševala.
Tako sem jaz razumela.

Moj nasvet:

Ne ukvarjaj se preveč s ceno, raje poskrbi, da ti nobena cena ne bo prevelika… Sam sem prišel do zaključka, da je najbolje, če si odvisen sam od sebe in da povsod po svetu najbolj oberejo vedno tiste, ki si dopust ali karkoli drugega privoščijo na meji zmogljivosti.
O možni kvaliteti dopustniških kapacitet ti veliko pove tudi BDP države. Hrvaška ima BDP na prebivalca približno polovico slovenskega BDP, zato imajo nižji standard in manj vlagajo v svoje dopustniške kapacitete.
Jaz bi se na tvojem mestu omejil na iskanje apartmaja nekje, kjer ni kapacitet za množični turizem. Po mojih izkušnjah prav tam, v zasebnih apartmajih dobiš največ za svoj denar.
Primer so otoki: Ist, Silba, Zverinac, Dugi otok, Pašman, Ugljan, Unije.

Silba ima tako napihnjene cene, ki pa ji kvaliteta niti slučajno ne sledi. Najlepša plaža je v trajektni luki, na njej je tudi kanalizacijski odtok. Povsod moraš peš, ker ne smeš uporabljati vozila. Kar je plus za okolje in minus, ker nikjer nimaš enega stranišča ali kaj drugega. Edini prijazen in normalen je lokalni šiptar, ki ima brezplačen wifi. Apartmaji in gostilne ga večinoma nimajo. Precenjeno. Cene v gostilnah so tako navite, da je 40 eur za dve večerji premalo. Vse skupaj so, po besedah domačinke, pokvarili zagrebčani, ki ne poznajo otoka in mentalitete, ki obnabljajo in gradijo, navijajo cene in odganjajo goste.

Moj nasvet:

Ne ukvarjaj se preveč s ceno, raje poskrbi, da ti nobena cena ne bo prevelika… Sam sem prišel do zaključka, da je najbolje, če si odvisen sam od sebe in da povsod po svetu najbolj oberejo vedno tiste, ki si dopust ali karkoli drugega privoščijo na meji zmogljivosti.
O možni kvaliteti dopustniških kapacitet ti veliko pove tudi BDP države. Hrvaška ima BDP na prebivalca približno polovico slovenskega BDP, zato imajo nižji standard in manj vlagajo v svoje dopustniške kapacitete.
Jaz bi se na tvojem mestu omejil na iskanje apartmaja nekje, kjer ni kapacitet za množični turizem. Po mojih izkušnjah prav tam, v zasebnih apartmajih dobiš največ za svoj denar.
Primer so otoki: Ist, Silba, Zverinac, Dugi otok, Pašman, Ugljan, Unije.
[/quote]

Haha, tvoj nabor HR otokov je identičen mojemu, mogoče bi lahko dodal še Susak, od velikih pa Cres. Lani sem bil po nekaj letih spet na Silbi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Tudi meni se zdi, da je bilo narobe razumljeno. Avtorica je spraševala konkretno za Hrvaško.
Ni je zanimalo kam drugam , niti po tem ni spraševala.
Tako sem jaz razumela.
[/quote]

Slabo se ti zdi. Moj nasvet ji lahko res koristi.

Glede na vprašanje predlagam poiskat na spletu nekaj turističnih agencij, jih je ko listja in trave, naročiti njihove kataloge, ali pa še bolje it kar do njih, povedat želje in možnoisti, in vam naredijo ponudbe.
Forumov in portalov za take zadeve je še pa še, ampak če jih človek niti ne najde dvomim, da si lahko z njimi kajj pomaga.

No pa še odgovor: kako se jaz lotim organizacije dopusta na Hrvaškem, zelo redko sicer, pa vendar.
Varianta 1: zmečemo v avto kamp opremo in se zapeljemo do izbrane destinacije/kampa, če ni prostora/nam ni všeč, gremo naprej.
Varianta 2: na booking.com poiščem kakšno ugodno varianto hotela s polpenzionom par tednov pred odhodom (ta druga varianta je še bolj redka kot prva) in pol se zapeljemo tja.

zdravo,
lahko samo napišeš kako plažo bi rada al pa kolk vas gre tak ti bomo lažje pomagali. drugac pa poglej:
– apartma aqua maris podstrana split
– apartmaji lorena sabunike
-apartmaji markant privlaka
drugac pa je nin ful lep

lp
loti123

pojdi na neko spletno stran, vtipkaj datum dopusta, regijo, apartma/hotel/mobilno hišico/hišo/bungalov/šotor vpiši max ceno in ven ti bo vrglo primerne nastanitve..:-)
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close