Najdi forum

Dopust 2018

Povejte, ali kdo že ve kam in kdaj na glavni dopust v tem letu? Ima kdo že rezervirano, ali je to preuranjeno? Če bi bilo po moje, bi rezervirala že danes, a partner še ne ve kdaj bo imel čas, zato žal ne moreva v tem trenutku. Si pa želim v Andaluzijo za dva tedna.

Ja, partner ze ve, kdaj bodo imeli kolektivni dopust in bo nakombiniral se par dodatnih dni, jaz bom vzela dopust isti cas.
Za morje se ve, kam bomo sli, za pardnevni izlet pred tem pa se bomo odlocili tik pred zdajci in takrat tudi rezervirali.

Ja, kam pa greste za »pardnevni« izlet, vi in vas partner. A zdej si pa na smucanju brez stresic?

Greva čez Češko (Praga, Karlovi vary) v Nemčijo (Leipzig, Berlin). V bližini Berlina bova 4-5 dni. Ostalo bo pot in parkrat bova prespala. Nič nimava rezervirano, le v Berlinu imava določen datum (srečanje starih prijateljev). Se že veselim potovanja in srečanja. Vse skupaj naj vi trajalo približno 14 dni.

Ja, kam pa greste za »pardnevni« izlet, vi in vas partner. A zdej si pa na smucanju brez stresic?
[/quote]

Ne, smo doma, na smucanju smo bili prek bozica…. sem pa brez stresic, ker sem na tablici.
Lani smo sli na pardnevni izlet po Ceski, pred tem dve leti po Nemciji…. za letos pa se ne vemo. Tudi od vremena odvisno 🙂

Konec maja, začetek junija za 10 dni v Provanso, postanek za kopanje na Azurni obali.

Nič ne planiramo in nimamo klasičnih dopustov.
Ko nas prime se vsedemo v šajnija pa na nekaj urno rundico.
Če se nam zazdi, naportamo nujno v enoprostorca pa na kakšno srečanje česarkoli, pa podaljšek na kakšno obalo za par dni
Če najdemo zanimivo destinacijo za potovanje, pa vplačamo paket in se gremo ovce.

Midva greva letos po Češki z avtom. Iz bookinga bom izpisala nekaj najboljše ocenjenih hotelov ali penzijonov po dobrih cenah in potem bova šla direktno tja, brez posrednikov. Vedno narediva tako, pride za 15 % ceneje. Na morje se hodiva vsak teden po 1 dan kopat, pač nekam blizu, tako prideva najceneje skozi, prihranjen denar dava potem 2x letno za večdnevne izlete.
Kam bova šla drugo rundo, še ne vem.

Žal zelo pozno izvem za dopust. Lani smo šli samo za podaljšan vikend, ker nisem dobila poelti več dopusta. Imamo 3 srednješolce, ki pač niso šoloobvezni in mi dopust ne pripada. Žal med šolo zaradi šolskih obveznosti ne moremo nikamor.
Upam, da bomo vsaj letos kam šli. Bo pa najstarejši imel počitnic 3 mesece.

Greva za prvomajske na zahod amerike in narodni parki zda..ze rezervirano, ker je 10% popusta, pri 5 jurjih se to pozna.

Žal mi je, kadar vidim da se po firmah tisti brez oš otrok se vedno borijo za dopust v sezoni. Morda pa izkoristite dneve med prazniki, ki bodo letos vsi sredi tedna.

Žal mi je, kadar vidim da se po firmah tisti brez oš otrok se vedno borijo za dopust v sezoni. Morda pa izkoristite dneve med prazniki, ki bodo letos vsi sredi tedna.
[/quote]
Ja, res nimamo otrok v OŠ, pa se “grebemo” za dopust v sezoni, ker so otroci pač srednješolci in drugače kot v sezoni sploh ne moremo na dopust.
Torej lahko hodijo na morje samo družine z otroki v OŠ, tiste z otroki v SŠ pa pač ne.
Saj, ko bodo odrasli, bova šla z možem v toplice marca, namesto na morje, ampak sedaj bi bilo pa lepo, da gremo skupaj. Najmlajša dva bosta letos zaključila 1. letnik.
Zaradi narave dela, nam prazniki nič ne pomenijo.

ZDR-1 ne govori o starsih osnovnosolcev, ampak o starsih soloobveznih otrok in tudi srednjesolec je soloobvezni otrok, ce je vpisan v izobrazevanje.
Kot drugo pa – teden dopusta za take starse je lahko tudi teden med krompirjevimi pocitnicami, ni nujno med poletnimi.

V firmah se ženske dobesedno kregajo za dopust v sezoni, pa vse dopuste med počitnicami poberejo, že vnaprej zganjajo cirkus. Pa na morje je fajn iti v sezoni. Krompirjeve počitnice ne pomenijo nič, če ne moreš iti na morje.
Te novodobne matere iz 4 urne službe pridejo v 8 urno, potem pa se privilegiji nadaljujejo. Barca, svetuj, kaj naj človek naredi v takem kolektivu?

Pri nas imamo dogovor, da se zaposleni vsak sam dogovori s sodelavci, ki bodo “vskocili” med njegovim dopustom, kdaj bo kdo sel, tako za poletne pocitnice kot tudi za cas praznikov (kdor ej prost za bozic, ni za novo leto).
Kdor pa dela neodvisno od drugih (kot npr.jaz), pa dopust prilagaja delu.
In tisti, ki delajo skrajsan delovni cas (ni pomemben razlog), so glede dopusta izenaceni z drugimi.

Pri nas imamo dogovor, da se zaposleni vsak sam dogovori s sodelavci, ki bodo “vskocili” med njegovim dopustom, kdaj bo kdo sel, tako za poletne pocitnice kot tudi za cas praznikov (kdor ej prost za bozic, ni za novo leto).
Kdor pa dela neodvisno od drugih (kot npr.jaz), pa dopust prilagaja delu.
In tisti, ki delajo skrajsan delovni cas (ni pomemben razlog), so glede dopusta izenaceni z drugimi.
[/quote]

Vprašanje je bilo, kako pravico imamo tudi ostali do dopusta v sezoni, ali je to odvisno od kolektiva? Od šefa? Od tega, kdo je bolj priljubljen? Ali lahko človek enastavno reče: že 10 let nisem šel na dopust v sezoni in ne med prvomajskimi prazniki. Ali lahko reče: Zdaj sem na vrsti jaz, ker zakon ta pa ta daje tudi meni to pravico?
V nekih ok kolektivih to očitno deluje, v drugih pa ne. Na kaj se lahko sklicujemo?
Sprašujem resno.

Vprašanje je bilo, kako pravico imamo tudi ostali do dopusta v sezoni, ali je to odvisno od kolektiva? Od šefa? Od tega, kdo je bolj priljubljen? Ali lahko človek enastavno reče: že 10 let nisem šel na dopust v sezoni in ne med prvomajskimi prazniki. Ali lahko reče: Zdaj sem na vrsti jaz, ker zakon ta pa ta daje tudi meni to pravico?
V nekih ok kolektivih to očitno deluje, v drugih pa ne. Na kaj se lahko sklicujemo?
Sprašujem resno.
[/quote]

zadnjo besedo pri določanju dopusta bi moral imet (in jo tudi ima po zakonu) šef. če je šef zanič, pač vlada anarhija.
zakon pa na žalost ne določa, da bi vsak delavec moral imet pravico it na dopust v sezoni.

Glavni dopust bo letos pri nas že februarja, ko gremo v trope 🙂

Edino, kar vem, je, da bo 2 tedna dopusta v juniju, 2 tedna v septembru. Pa mogoče še tisti teden okoli 1. maja. Kam in kako, nimam pojma. Če najdem kake ugodne letalske povezave do destinacij, ki me zanimajo, bo letalo, sicer tik pred zdajci zmečeva kamp opremo v avto in greva na pot brez rezervacij.
Dopust julija in avgusta me niti slučajno ne zanima, prevroče, predrago, prevelika gneča povsod …

V kratkem grem v Indijo, junija pa z avtom še v Grčijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close