dopolnilna dejavnost na kmetiji
Nimam zemlje, nisem kmet, se pa ukvarjam s mketijsko dejavnostjo. Pridelke sosedov in znancev odkupujem po nižji ceni in jih v času sezone dostavljam odjemalcem.
Do sedaj sem delal kar tako na črno in za silo je bilo za preživetje.
Sedaj so mi z upravne enote poslali obvestilo, da je to z zakonom prepovedano.
Ali se kdo ukvarja s podobnim poslom. Kako ima to urejeno.
Nimam niti vozila, ker dostavljam z očetovim avtomobilom.
Haha joj. Dopolnina dejavnost na KMETIJI je za kmete, ti si pa sam rekel da to nisi. To, da pa od znancev in sosedov odkupujes je pa itak skregano z vsi zakoni. A mislis, da te nihce ne bo kontroliral od kod je hrana, kaksna je in ni da ni? Ce nimas svojega pridelka ti nobeden ne bo dovolil prodajat po uradni poti. Dopolnilno dejavnost lahko odpre tvoj prijatelj z zemljo ki bo moral dokazovati da je vse uradno, imel bo inspektorje itd itd. Ti pa lahko odpres s.p. za prodajo njegovih izdelkov, ali pa te on zaposli. Ne vem pa kako je, ce ti da kdo zemljo v najem. Po moje tudi ne bo slo, ker nimas svoje mid številke in nic, najem pa lahko ima samo kmet, nisem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ce si 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da ti bi prodaja sla, kupi manjso kmetijo in prideluj, ampak glede na noro stanje v sloveniji kar se tice dovoljenj za ni da ni in oh in sploh pa noro blesavih zakonov ti to ne priporocam.
Pardon…on lahko prodaja brez dopolnilne dejavnosti, saj zelenjava ni predelana. Recimo mleko se lahko prodaja na mlekomatih, ce bos delal jogurt rabis dejavnost…paradiznik se lahko brez, takoj ko ga predelas npr v mezgo se ne da vec, tako da on tebi lahko prodaja solato direkt iz njive, ampak ti pa vsekakor moras imeti s.p. ali pac nekaj da se registriras, pod dopolnilno dejavnost na kmetiji se pa nebos mogel. Ampak bo pa on 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} imel potem inspektorje, ne vem pa, kako se bi s tem strinjal. Vso sreco…kar koli se bos lotil bo sranje, ker zivis v slo. Bolje da hidis v sluzbo in ko prides domol se ti j**** za vse, zelenjavo pa na crno dokler se bos upal
Forum je zaprt za komentiranje.