Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Doplačila za preseženo mase prtljage pri potovanju z letalom

Doplačila za preseženo mase prtljage pri potovanju z letalom

“Doplačila za preseženo težo se plačajo na letališču, če skupna teža presega 20 kg.”

Tako pravi easyJet. Kaka so doplačila?

Pri easyjetu 9 EUR na kilogram, skupaj pa ne smeš imeti več kot 50 kg prtljage, pri čemer posamezen kos ne sme biti težji od 32 kg.

Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Ma to je bolano.

9 EUR na kilogram? Povratna karta me pa košta 35 EUR… Zraven bom pa dal še 270 EUR za 30 kg dodatne prtljage, haha.

Yups, tako je to pri nizkocenovnikih. Ker klestijo stroške, bi najraje, da bi vsi potovali samo z ročno prtljago.

Mogoče se 30 kg bolj splača poslati s kurirsko službo. 🙂

Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

V Maleziji (hehe, daniel) plačajo ljudje znancu karto (verjetno še kak RM zraven), da potuje z AirAsio in jim tako prenese dodatnih 20kg.
Se bolj splača (še posebej če je tovor dobičkonosen :))

V primeru, da letiš čez lužo, potem imaš lahko kot prtljago 2 kosa, vendar nobeden ne sme preseči 23 kg. Kot ročno prtljago lahko vzameš na krov 1 kos do 8 kg.

Lep pozdrav!

Če pa v Maleziji (hihi, marko) paket in kakšen RM daš šoferju avtobusa, ti pa še letalske karte za znanca ni treba kupovati. 🙂

Mislim da mas tudi pri nozkocenovcih lahko zraven aktovko, torbico,…. ce je stvar tezka jo lahko tko gor spravis, ker ponavadi ne tehtajo rocne prtljage. Kar pa ne pomeni, da ti ziher ne bodo:)
Vcasih pa lahko stisnes kak bankovec usluzbencu pri slaterju kjer tehtajo in ti pogleda skozi prste (em eni to delajo zastojn:) Bolj uporabno za revne dezele..

Po mojih izkusnjah (15+ poletov z Ryanair, Easyjet, Vueling, …) imas vec moznosti, da preneses kaksen kg vec na manjsih letaliscih. V Trevisu so vedno racunali vsak kg. Ponavadi so tehtali tudi osebno prtljago. Temu se lahko izognes, ce je pri checkinu nimas s seboj (pustis v avtu, pri kolegu za vogalom, …). V Trstu tega se nisem videl. Pred meseci sem tam videl enega potnika, ki je komaj nesel svojo osebno prtljago. Na Svedskem (City aiport in Skavsta – Ryanair) tudi niso komplicirali glede tega. Problem se pojavi na Stanstedu, saj so tam kar zagreti za tehtanje. Prej kot gres skozi kontrolo gres mimo prijaznih gospodicen, ki te spomnejo, da imas dve torbi ali je osebna prtljaga tezja od 10kg (oz. od omejitev tvoje druzbe). Ce te ena gospodicna zavrne gres 30m naprej do druge. 🙂 Ponavadi niso vse enako stroge.

Z Ryanair meseca oktobra. Maribor – London, London – Cork ( Irska ), plačala več za prtlago, kot za karto. Meja 15 kg, imela 20 kg ( kovčki ). Prvič plačala v Mariboru, drugič v Londonu.
Za nazaj ista zgodba.. tako da… slabe izkušnje.
Je pa res, da večinoma potujem z nahrbtnikom, tokrat je bil v igri kovček in že sam kovček tehta cca. 4 kg.
Priznam, da se mi je Ryanair kar malo zameril.

Meni so se pa na Brniku zamerili. Letim iz Bruslja v LJ z Brussels airlines, imam 2 kg prevec, me spustijo skozi, nato pa se vracam iz LJ v Bruselj isto z Brussels airlines, pa mi zaracunajo tedva ekstra kg. Meja je 20kg. Povrhu vsega pa se rocne prtljage nisem imela. Kr neki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close