Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Donald Trump in Robert F. Kennedy mlajši o avtizmu

Donald Trump in Robert F. Kennedy mlajši o avtizmu

Novinarska konferenca Bele hiše – predsednik Donald Trump in Robert F. Kennedy mlajši.
Predsednik Donald Trump in minister za zdravje Robert F. Kennedy mlajši je imel tiskovno konferenco, v kateri so predstavili nove ukrepe ameriške administracije v zvezi z avtizmom Trump je konferenco otvoril s poudarkom, da je bil “zgodovinski dan” in da je problem avtizma “eden največjih izzivov javnega zdravstva v zgodovini. ” Spomnil se je na podatke, po katerih je pred več desetletji avtizem prizadel enega otroka pri 20.000, nato 10.000, danes pa enega pri 31, medtem ko naj bi na nekaterih področjih 12 za fante.
Trump je dejal, da je porast primerov “umetno sprožen” in da obstajajo populacije in države, kjer avtizem skorajda ni, kot primer navajajo amiško skupnost in Kubo. Opozoril je pred uporabo acetaminofena (tilenola) med nosečnostjo in trdil, da bi bilo jemanje lahko povezano s povečanim tveganjem za avtizem in ADHD. Nosečnicam je priporočil, naj, razen v izjemnih primerih visokih temperatur, sploh ne jemljejo zdravila in da se po rojstvu Tylenol ne sme dajati otrokom po nepotrebnem.
Predsednik je spregovoril tudi o cepivih. Priporočil je, da se otrok ne cepijo z večjim številom cepiv hkrati, ampak da shemo cepljenja razdelimo na več manjših obiskov pri zdravniku. Omenil je odstranitev živega srebra in aluminija iz cepiva ter priporočil, da se cepivo MMR (ošpice, ušesni vosek, rdečke) daje v ločenih odmerkih, ne v kombinaciji. Dejal je, da se cepivo proti hepatitisu B lahko odloži do 12. leta življenja.
Robert F. Kennedy ml. je napovedal, da je ministrstvo za zdravstvo na spodbudo predsednika sprožil celovito preiskavo vzrokov za avtizem, vključno s študijami farmacevtskih in okoljskih dejavnikov. Poudaril je, da so bile prejšnje raziskave osredotočene predvsem na genetiko, zdaj pa bodo izvedene študije, ki preučujejo druge možne vzroke. Napovedal je, da bo FDA zdravnikom izdala obvestilo o tveganju jemanja acetaminofena med nosečnostjo in začela postopek menjave varnostnih oznak zdravila. Napovedan je bil tudi začetek javne kampanje obveščanja nosečnic.
Kennedy je omenil tudi študije, ki povezujejo pomanjkanje folata v otrokovih možganih z avtizmom in napovedal, da je FDA odobrila razširitev levkovorina, ki lahko pomaga otrokom s pomanjkanjem folata in avtizmom. Zdravilo bo na voljo prek državnih zdravstvenih programov Medicaid in CHIP, države pa bodo spremljale njegovo uporabo.
Znanstveniki Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) so napovedali Pobudo za znanost o avtizmu, program 50 milijonov dolarjev, ki vključuje 13 raziskovalnih projektov, namenjenih iskanju vzrokov za avtizem in morebitnih terapij. V študijah bodo združeni genetski, prehranski, medicinski in okoljski dejavniki.
Na konferenci so nastopili drugi zdravniki, vključno s predstavniki FDA in NIH, ki so predstavili rezultate obsežnih epidemioloških študij, ki so raziskovale povezavo med nosečnostjo acetaminofena in nevrorazvojnimi motnjami, vključno z avtizmom. Poudarjeno je, da bodo zdravniki obveščeni, da nosečnicam predpišejo najmanj učinkovit odmerek in le takrat, ko bo to potrebno.
Na koncu sta dve mamici otrok z avtizmom delili svoje osebne izkušnje, spregovorili o izzivih vsakdanjega življenja in se zahvalili upravi za narejene korake.
Trump je zaključil, da želi po izvajanju teh ukrepov in raziskav zmanjšati stopnjo avtizma v Združenih državah Amerike in ponoviti svoja priporočila: izogniti se acetaminofenu v nosečnosti, ga ne dajati dojenčkom, cepiva pa naročiti na več terminov in, kjer je to mogoče, ločeno dajati.

Le zakaj pri Amiših ni avtizma?

Ker niti v enem pogledu niso v outu, ker se vozijo s kočijami in ker že 100 in več let živijo v letu 1880…

Afričani ne poznajo mentalnih bolezni.

Ali jih v Afriki res ni ali niso raziskane, kdo ve?

Večina Slovenceljev pa misli, da smo napredni mi, ki nam bodo prav kmalu roboti na sekretu prali usrano ritno luknjo, jajca, hrenovko, ter seveda – fuflo.

Namreč to, da lahko če čez minuto komuniciram z eno fuflo v  Afriki, ni napredek, temveč nazadek. Strahovit NAZADEK!

Ker koji kurac me zanima, če so ji odrezali ščegetalo, ali ji niso…

Od leta 190, ko sem prišel na splet sem porabil:

35 let x 4 ure dnevno na spletu je 51100 stran vrženih ur = 2129 dni = 5.83 let.

Porabil sem torej skoraj 6 let, da sem zvedel tisto, kar bi izvedel, če bi šel le enkrat tedensko za pol ure v knjižnico po tri ali štiri knjige.

Priznam, da sem (bil) svetovni bedak.

In tisti, ki so na spletu dnevno 6 ur (EU povprečje), pa so pokurili 8 (osem) let življenja.

In koliko od njih danes v Sloveniji s pomočjo spleta zasluži 10.000 evrov na teden, ali celo na dan?

Odgovor na objavo uporabnika
Lolll, 24.09.2025 ob 08:55

Afričani ne poznajo mentalnih bolezni.

Ali jih v Afriki res ni ali niso raziskane, kdo ve?

Sploh ni treba v Afriko…

Po treh dneh bivanja v glavnem mestu Črne Gore Podgorici nisem na ulicah videl niti enega neuravnovešenca.

Se pardoniram, sogovornike sem pozabil vprašati, če imajo sploh kakšen norhaus…

Medtem, ko v Beogradu pripravljajo v norišnici posebno sobo za Vučića…

PSIHIJATRIJA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close