Dominikanska republika info.
Olaaaa!
Z fantom sva se ravnokar vrnila iz dominikane in sem se odločila, da vam malo povem kaj več o tem. Pred odhodom sem tudi sama prebirala forume da sem se odločila kam, kdaj itd.
Torej.. bila sva zdaj v septembru in kar verjetno zanima vsakega (vreme)! Bilo je vrhunsko… celih 10 dni je bil napovedan dež, saj je znano da je ta mesec mesec orkanov, neviht itd. .. deževalo je 2x PONOČI! za cca. 5min. drugače čez dan, sva lahko oblačke štela na prste.. res vrhunsko vreme je bilo.. sonce in vročina. Ko se je prikazal kak oblaček sva v bistvu bila vesela, ker je bilo nevzdržno vroče. Bila sva na Bayahibih ki so na lokaciji karibskega morja, so znani po tem da na tej strani piha veter. KAO bolj kot v punta cani… ampak odkrito povedano si sploh neznam predstavljat da nebi pihalo… veter je topel in zeloooo paše ker je res vroče in še vlaga da te ubije. Spraševala sma se kak sploh preživijo na strani punte cane kjer baje naj ne bi bil veter, pomoje nevzdržno.
Hotel.. ! Vrhunski, imel je sicer 4* ampak je bil luksuzni, all inc. varianta.. jedla in pila sva lahko 24 ur na dan neomejeno.. pijača originalna!! dobenih ponaredkov!! Hrana je bila božanska, sploh sadje (ananasa nisem še v življenju toliko pojedla verjetno kot sem ga tam). Če si hotel prehodit celotni resort, si si mogel vzeti kar 1 uro časa… imela sma vse vodne športe in ostale zadeve ZASTONJ! (all inc.). Vse to sma plačala na osebo za 10 dni z vsem vštetim 990€ ! Zelo ugodno glede na to da sva šla preko nemške agencije 1,2 Fly.
Izleti…! Priporočam ogled otoka Saone (tja se pelješ z katamaranom, na njem se pije in pleše (čaga!), prečudovite plaže, lahko narediš nore fotke, na otoku si cca.3 ure potem pa greš z speed boatom sredi morja kjer je nekje meter globina in se tam kopaš, je velilko morskih zvezd ki so zanimive za ogledat, in spet piješ.. vbistvu je čaga v vodi..). Priporočam tudi snorklanje na otoku Catalini. Noro ko je 300 rib v jati okoli tebe.. vidiš tiste barvne ribice pa tudi mladiče morskih psov smo srečali ! NORO! Greš tudi na otok kjer se lahko kopaš in snorklaš na koralnih grebenih.
Nepriporočam !!!!!!… opcije renta car, ker vozijo katastrofalno in so v bistvu tujci vedno glavni krivci tako da obvezno bus ali pa taxi (ampak ta taxist vas lahko malo po denarnici vdari, tako da pazljivo z tem!) Okolica ni tako nevarna kot vam bodo govorili vodiči ali pa v resortu ker so v bistvu ljudje zelo prijazni. Ful se da dogovarjat za cene (najboljše je plačevat v njihovih pesih ali v dolarjih, nikakor ne omenjajte eura!). Denar je najbolje menjati v sloveniji v dolarje in potem tam v pese, saj je tam ful provizije in zgubiš kar nekaj denarja že samo z menjavo. Samo osebje v resortu je tud zelo prijazno, za njih si amigo (prijatelj) kadarkoli greš mimo koga te z nasmeškom pozdravi. Animatorji so bili carji !! Sma mladi par tako da nama zabave ni manjkalo. Celi dan se dogaja vsega, glasba, ples, odbojka, drugi športi, razne igre itd. Za tiste bolj umirjene je tudi bilo poskrbljeno z plažo kjer ni bilo ničesar drugega kot mir in šumenje vode. Če smo že pri plaži… plaže so prečudovite, beli pesek, čiste, voda topla (nekje 30° je mela voda ko sma bila tam!!). Ohladiš se v bistvu samo pod mrzlim tušem hehe 😛
Verjetno koga zanima plavanje z delfini. Nisva šla zaradi cene, okoli 200-300€ na osebo!, in dali so nama jasno vedet da je v bistvo to mučenje živali, tako da če bi želeli preko kakšne nemške agencije na to izkušnjo vam povem da tega nemške agencije nimajo in vam tudi nebodo organizirali ničesar zvezi z tem, niti napotkov neboste dobili.
Ceplenje ni potrebno. Je pa super če imate kakšna zdravila za preventivo zraven, saj je obisk zdravnika tam samo za pregled okoli 100€ !! 😀
Upam da sem komu olajšala kake dvome ali kaj podobnega… Midva sma bila navdušena in mogoče greva za božič spet tja ali pa naslednjo leto 1000%. Tako da toplo priporočam!! 😀
Forum je zaprt za komentiranje.