Dominikanska republika ali Jamajka
Čau,
Julija se s punco odpravljava nekam!!Vsak ima prihranjenih 350000SIT.Zanima me,če bi Jamajka ali Domin.rep. lahko padli v ta rang.Koliko povprečno stane prenočišče na eni in drugi,pa hrana,prevozi…Kolk v povprečju porabiš za 1 mesec bit tam.Govorimo seveda o nezahtevnih popotnikih,študentih:)Kje se domi najcenej karte za tja.Na katerem otoku je v tem času vreme prijaznejše.A je potrebno kako cepljenje,antimalariki,viza…
Hvala v naprej za vse odgovore.
Uroš
Če bosta karto dobila dost ugodno, tj. cca 150 čukov, potem bi lahko mela za Jamaico dovolj. Odvisno je tudi, kaj hočeta počet in kje. Jst sem nazadnje porabila 170 čukov za 1 mesec, s tem, da sem bla kar tri tedne samo v Porlandu in nisem kej dost kruzala okol. Zato pa nisem šparala pri čem drugem… Glede vremena je pač tko, da je v tem času deževno obdobje, nisem ga pa izkusila na lastni koži. Za Jamaico ne rabiš antimalarikov, mogoče je fajn, da se cepiš za hepatitis A, viza stane pa 20$ na letališču. Če imaš še kakšno vprašanje, me lah kontaktiraš, ampak o Dominikanski ne vem prav dosti, razen tega, da je verjetno nekoliko cenejša. Jst bi se zagotovo odločla za Jamaico!
Kamorkoli bosta šla – mejta se zelo fajn!
anka
Lani novembra sem bila v DOminikanski R.
Na Jamajki še nisem bila, tako, da o njej ne vem nič.
Letalsko karto za DR sem kupila na http://www.odklop.com in kjer je znašala cca. 100.000.
Cepljenje ni potrebno, antimalarike ni potrebno jemati.
Vize ne rabimo (do 30 dni).
Vodič LP DR in Haiti.
DR ni ravno poceni, če že je najboljše vzeti all inclusive paket (karta+hotel) pa potem narediti še kakšne samostojne izlete. Ne v grupi, ker so cene zasoljene!
Priporočam JV obalo DR, ki je najlepša.
Za DR glede julija ne vem, če je ravno ok. Tja radi potujejo Američani, Nemci, Angleži in Kanadčani,
tako, da v primeru, da imajo šolarji takrat počitnice, se lahko zgodi, da je visoka sezona, kar pomeni še malce višje cene.
Za cene nočitve, hrano, vstopnice, buse…) recimo, da so take kot pri nas ali pa celo malenkost dražje.
Če te zanima še kaj pa vprašaj. v@
Forum je zaprt za komentiranje.