Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dominikanska rep.

Dominikanska rep.

Hi!

Je bil že kdo tam? Preko katere agencije? Kaj je treba pogledat in kam se splača nastaniti?…
Lp, N.

Hi !
Pred 4 leti sem bila v Dominikanski republiki in sicer na severnem delu otoka. Nekih posebnih zgodovinski znamenitosti na tem delu otoka ni, je pa čudovita pokrajina in neverjetno zanimivi ljudje, ki te prevzamejo s svojim načinom življenja.
Raziskala sem celo severno obalo, polotok Samano in otoček Cayo Levantado s turističnim imenom Bacardi, ki slovi po svoji bleščeče beli plaži in kristalno čistem morju, zanimiv je tudi nacionalni park Las Haitises (deževni gozd), nikakor pa ne smeš izpustiti kanjoninga na reki Damajagua, splača se iti tudi na safari na katerem obiščeš tipično podeželsko vas poiskusiš njihovo kavo in piškote, obiščeš plantaže sladkornega trsa in si ogledaš tovarno sladkorja na žalost pa vidiš tudi neizmerno revščino v kateri živijo domačini še posebej priseljenci s Haitija.
Na vsak način moraš poiskusiti Brugalov rum, kreolsko hrano in plesati merenque…
Če te še kaj zanima pa kar vprašaj !

Lep večer !

Zivjo,

idva sva bila v Dominikanski Republiki predlani in sicer v Punta Cani, Resort Barcelo Bavaro – Ocean Village. Z eno besedo – NORO!!!!
Ne vem kaj tocno si zelis, ampak ce potrebujes pocitek, razvajanje, prijazne nasmehe, potem je to idealna destinacija. Ce ti lepa plaza veliko pomeni, potem ti definitivno predlagam Punta Cano, kjer je pesek bele barve, naokoli pa so palme, pod katerimi se da zelo kvalitetno lenariti. Na severu sicer nisem bila, sem pa slisala, da plaza tam ni tako lepa kot v Punta Cani.
Za naju so bile to najboljse pocitnice (veliko boljse od letosnjih ko sva bila v ful boljsem in drazjem resortu na Maldivih). Je pa res, da oba cele dneve delava, tako da so najine pocitnice bolj polnjenje baterij, saj nimava kaj dosti energije za kaksno pretirano pohajkovanje. Pogledat sva si sla otok Saona (se res izplaca ker te vrze na rit – snezno bela mivka in skoljke, visece mreze na palmah, piknik na plazi, voznja s katamaranom). Res noro! Pogledala sva si tudi Higuey, ki je bilo najblizje mesto nasemu resortu, pa je precej zanimivo, ampak meni je bilo malce neprijetno kar tako vandrat naokoli (ljudje so tam zelo revni). Enkrat pa smo se odpeljali tudi na neko trznico, kjer smo nabavili spominke. Verjento se splaca it pogledat se kaj, ampak meni je razvajanje v resortu tako pasalo, da sva uzivala kar tam – dolgi sprehodi zvecer, jutranji tek po plazi… Ko ti tole pisem, sem spet odtava nazaj… Res priporocam!
Lp, Natasa

Čao,

bila sem v Dominikani že 3x, pa bom še šla. Definitivno pa bolj priporočam JV del, tj. Punta Cana oz. predel Bavaro. Saj tudi na S (Cabarete, Sosua) ni slabo, sploh če si prvič, ti je vse zelo fajn. Ko pa enkrat vidiš Punta Cano z okolico, je to to. Se pa strinjam z vsem kar je napisala Natasa. Lahko greš v AI resort in uživaš v vsem kar ti ponuja/ponujajo ali pa greš še pohajkovat naokoli. Odvisno od tega kakšne počitnice si želiš. Mene je očaralo vse v Dominikani, od Karibskega morja, plaž… do ljudi, ki so nadvse prijazni, sploh če znaš vsaj malo španščine pa takoj navežeš stike.

Skratka, priporočam.

Uživaj.

Tocno pred enim letom v okolici Punta Cane. Catalonia bavarro beach resort. Preko agencije
Odklop. Iz Munchna. Ostalo je bilo ze vse zgoraj napisano. Saona, plantaze, Higuey z okolico,
fantasticen vozni park,……..
Priporocamo. Takoj bi sla nazaj.
Drugace pa kar vprasaj ce te se kaj zanima. Lahko tudi na mail smejko@email.si
Lep pozdravcek.

Ful vam hvala! Res ste prijazni in polni nasvetov! S frendicami hočno it tja drug let, zato že počas se informiramo – svet je poln lepot in ne znaš se odločit;) Iščemo pa nekaj kar bi obsegalo vsega po malo: nekaj ležanja na lepi plaži, nekaj spoznavanja kulture in ljudi, nekaj obleda vrednih koncev, kak žur oz. izhodi za mlade,…izletke ki bi jih delale iz “bivališča” in za mlade. Saj res, kaj se splača imet za prevoz: najet ren-a-car ali nacionalni prevozi,…?
Lepe sončne pozdrave iz pomladno zaspane Ljubljane,
N.

Lokalni prevoz je cisto poceni, a brez klime, ostalo drazje z klimo.

Ja, res je. Lokalni prevozi so čist OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close