dominikanska rep.- izkušnje
pozdrav,
kakšne so vaše izkušnje z dominikansko republiko. še nikoli nisem bila tako daleč! malo mi je drago (nisem tolk bogata, da bi mi to bil mačji kašelj, nisem pa toliko revna, da ne bi mogla it, ha ha).
kolk ste res dali vi za 14 dni? ali je za kopanje boljši S ali J? s katero agencijo ste šli? a se šli s kakšno tujo agencijo (glede ne to,da so leti iz tujine).
priznam, da me je malo strah, da ne bom dala toliko denarja, potem pa bom razočarana.
a so res vsi izleti po D.R. dragi?
še kaj takega?
HVALA!
ali je še kakšna destinacija, primerljiva z dominikansko (plaže, narava), pa vam je bila bolj všeč?
bila v punta cani, mela se noro…čudovito…nikoli mi ne bo žal denarja…šla preko sončka z fti agencijo…najdražje kar sem si privoščila je pa ogled zooja + plavanje z delfini 18.000 naših bivših sit…
vrjetno bom šla še kdaj vendar v drug resort ker je vsak resort svoj svet ampak čez nekaj let, ker bi sedaj rada videla še druge kraje…ker je povsod lepo…ampak doma pa najlepše, a ne…
razočarana pa sigurno ne boš…ker ko prideš domov šele spoznaš kako zategnejen, nevoščliv in še kaj narod smo…jaz tam niti en dan nisem bila slabe volje, ker vidiš ljudi non stop nasmejane…da o ljudeh tam ki delajo sploh ne govorim-prijaznost sega čez nivo…in če pomislim, da mi dam tam za eno noč toliko kot pni zaslužijo v parih mescih, ajoj…ampak še vedno imajo nasmeh na licih…se ti pa splača tistemu ki vama bo rihtal sobo nekaj pimaknit boš videla razliko…midva sva mu dala napih biviš 2000 pa me je skoraj vsak dan kap ko sem stopila v sobo…adijo pamet kako se potrudijo in kaj vse znajo…če znaš pa še kaj p špansko povedat so pa še toliko bolj veseli…jaz mam na dominikano samo lepe spomine in nikoli mi ne bo žal ,da sem šla tja
Najprej ti mora biti jasno, da se hodi tja, ko je tukaj zima. Ne samo zaradi bega pred zimo, tam so poleti neugodne vremenske razmere, kot verjetno beres, ze drugi hurikan jih caka letos…
Saj je lepo ampak meni so samotni Hrvaski otoki tudi zelo vsec, voda je cista in topla…….ampak pozimi pac tja ne hodimo,ane?
Tam je lepo ampak vec kot 10 dni bi mi bilo dolgcas. Otroci so raje plavali v bazenu, ker jih moti pesek. Slike so lepe, ljudje prekrasni….in ce ves, da si tam medtem, ko drugi doma zmrzujejo, je toliko lepse.
Zdravo!
Ja tudi jaz sem bila 14 dni. To je bilo cca.8 let nazaj, ko sem bila še študenkta. Imeli smo se noro :).
Za fante je bilo malo težje, ker so jih skos v raznih barih obletavale “deklice, ki hočejo denar in za to ti naredijo karkoli:).”
Meni 14 dni ni bilo preveč, smo si pa ogledali kar precejšnji del Dominikane, od tovarne cigar, do njihove tipične vasi. Če boš šla, zraven obvezno vzemi ali balone, elastike za lase,…krakoli za otroke. So tako zelo veseli, da kaj dobijo. V vsakem primeru boš imela okrog sebe en kup prosečih oči :(. Se ti kar zasmilijo. Tako je samo v njihovi vasi. V hotelu, ti noben ne teži, je itak vse zastraženo.
Mi smo imeli all inclusive ponudbo. Še dobor, saj smo popili ogoromne količine koktejlov, kuba libre,…jaz same brezalkoholne, ki so bili odlično :).
Cena je bila takrat 140.000 SIT, samo je še nakaj šOV sofinanciral. Leteli smo pa z enim bolj takim cigumigu letalom.
Sem se razpisala. Jaz ti ful priporočam res. Prijaznost na višku, kot ti je pisala že predhodnica. Tudi resorti in hoteli so super. Mi smo bili v 3*, pa je bilo noro lepo. Pa sem kar zahtevna, kar se tiče hotelov. Naš je bil studio tako, da so bile povezani 2 sobi in smo imeli skupno dnevo sobo in kuhinjo. Ki je p sploh nismo potrebovali, saj smo imeli ze kot zgoraj omenjeno all inclusive varianto.
Bili pa smo v aprilu in ni bilo nic spremenljivega vremena. Se pa seveda priporoča pozimi. Je pa tudi verjetno dražje.
Če je kaj primerljivega? Ja jaz bi rekla, da mogoče Šrilanka, ki ima kar nekaj lepih plaž po ugodnih cenah. Tudi zelo prijazni ljudje,…
Bila pa sem tudi na Maldivih, je pa mnogo dražje. Jaz sem bila kar malo razočarana. Bila sem na otoku 5* Sun island. Kao naj bi bilo ful dobro. Potem sem zvedla, da se je Verner tam poročil in da vsako leto hodita tja s svojo ženo. Meni ni bilo všeč. So muslimani in so katastrofalni. Nočejo se prilagoditi turizmu. Tam je bila tudi ena gospa iz LJ in je prišla na kosilu v krilu, zgornji del pa kopalke. Da se razumemo, to je restavracija na plaži, odprta,…in je prišel šef restavracije do njenega može in mu rekel, naj svojo ženo pošlje domov, da se preobleče. Je bila pa ta gospa malo feministka in je bla čist šokirana in je povedala svoje temu šefu. Pa ni nič pomagalo.
No toliko o meni.
l.p.
Avgustus
Bila lani, v Punta Cani, 14 dni ALL incluzive preko agencije FTI, plačala približno 1800 evrov in bila navdušena. Sploh nad energijo in prijaznostjo ljudi, ki so tam. Hkrati pa sem spoznala tudi veliko ostalih ljudi iz Evrope s katerimi še zdaj vzdržujem stike. Vsekakor bi šla še enkrat, ampak je svet tako velik in lep, da mi najbrž ne bo zneslo. 14 dni je optimalno. Prvi teden, da se malo spočiješ in privadiš na časovno razliko, drug teden pa uživaš sto na uro. Niti minuto ti ni dolgčas in na koncu si želiš, da bi lahko še za kak teden podaljšal. Priporočam.
Forum je zaprt za komentiranje.