Najdi forum

DOMAČI KRUH

hvala,hvala.
zdj sm dobla še par idej…bom žemljice tko nardila da bom v ene dala not tuno,v druge šunko….sir…
lp

Tudi z zelisci,cebulo,cesnom,janezem,orehi… so dobre.Seveda ne vse skupaj. Cestitke!!:)) Babi

Mene pa zanima, če multi praktikov in mikserjev ne uporabljate?! Če jih, kako to zgleda potem, koliko časa, pri kateri brzini, …!
Jaz bi to malo hitreje naredila, upam, da se da.

Lep in prijeten konec tedna.

helena

hvala babi.ja bom tudi to probala….še eno idejo sm dobla…hrenovko bom zrolala v testo…to sm že nekje slišala sam za listnato testo ampak pomoje bo tut z tem testom ok….
zanima me od česa je odvisno da je testo bolj penasto…od količine vode ki je v testu?

Hrenovka je v kvašenem testu še celo boljša kot v listnatem (vsaj meni), vendar je listnato testo hitreje pripravljeno – kupiš in odmrzneš ;-).
Jaz ponavadi hrenovko prerežem še na pol, da ni predolga štručka potem. Lahko daš notri (med hrenavko in testo) tudi košček sira, bojda je dobro. Sama nisem še probala tega.
LP
d.

Jaz pa zavijem hrenovko v krompirjevo testo in ocvrem. No ja, ni tako zdravo, ker je ocvrto, je pa dobro :o)
Pozdravček s toplega juga!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

sm pol nardila še tako da sm testo razvaljla in oblikovala v pravokotnike na te pa sm položila sir narezan na rezine nato šunko in polovico hrenovke…men je blo ful dobr samo mislim da bi jih morala dalj časa pečt vsaj 30 min na 200C…jz sm jih pekla 25min na 200C…sestri so ble pa bolj všeč te čisto ta navadne…no ja vsak ma svoj okus…

mi pa smo dali zraven hrenovke še skuto, hrenovko zarezali in noter v hrenovko dodali sir pa gorčična semena- mnjammmmm
Pozdravček Mateja

Hojla!

Za en kg moke je multipraktik oziroma mixer malce prešfoh. Če pa imaš mogoče Boschev strojček za mesenje (do 3 kg moke) ni problema. Sicer pa je najlepše in najokusnejši kruh, tidi, ki je mesen ana roke. tudi sestra Vendelina je vedno dejala da je to najbolje. Pri Boschevem aparatu so navodila zdraven (1 minuto na brzini 3 potem pa 8 minut na brzini 4)

Torej kako kdo, eni z strojčki eni na roke.

Tajna

Čestitam!!! Zdaj pa na plan z receptom. Takim, čisto točnim – po korakih, in vse finte, ki si jih upoštevala, da je tako dobro ratalo. Jaz bi jih tudi potem naredila.

Ko bos delala s sirom, a bos dala sir takoj na žemljico ali šele proti koncu peke?

Helena

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close