Domače zdravljenje vnetja sinusov
Pozdravljene,
tole morda ne spada direktno na ta forum, ampak… več glav več ve… in tudi kot mati in žena zadnje čase res ne funcioniram tako kot bi morala…
Sem noseča, v 19. tednu. Zadnje tri mesece imam res hude težave s sinusi. Začelo se je z vnetjem oči, nato pa kakor da se je vse skupaj razširilo – boli in peče me pod obrazom in v čelu, imam peklenske glavobole (prej me glava ni nikoli bolela), ves ta čas in kar naprej mi lije iz nosa, iz grla spravljam svinjarijo na kvadrat, ko zakašljam me boli cel obraz,….
Tri mesece že hodim k zdravniku, vedno me na hitro odpravi in mi predpiše antibiotike. Po treh kurah z antibiotiki že močno dvomim v to, da res pomagajo. Vsake 3 tedne me položi v posteljo visoka vročina in vnetje sinusov se ponovi, vse skupaj me že pošteno zdeluje.
Tako ne gre več naprej!
Zanima me, ali lahko na kakšen domač ali zeliščarski način pripomorem k temu, da bi se tole nehalo? Morda kakšne inhalacije, kopeli, eterična olja, … Kako ste vi/ve reševale podobne težave, ko ste jih imeli?
Hvala!
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown
To je že kar kronično. Tudi mene večkrat doleti. Nazadnje sem si pomagala z raztopino Sinupret, ne vem pa kako je s tem v nosečnosti. Je pa dejstvo, da inhalacije, tudi samo kamilic, blagodejno vplivajo na vnetje. Pomagajo tudi kapljice 31 od J.u.s.t.a., vmasiraš potem pa topel termofor na čelo.
Jaz bi se še enkrat posvetovala z zdravnikom. Nezdravljeno vnetje sinusov ni ravno dobro za organizem.
Jaz ti lahko povem kako sem si jaz pozdravila to nadlogo. Sinusi so me tako boleli, da se tudi skloniti nisem smela, tak pritisk sem čutila. Moraš pa biti vztrajna in to ponavljati vsak večer pred spanjem. Meni se je zboljšanje pokazalo že po parih dneh.
V cca 1,5-2l velikem loncu zavreš vodo, potem daš notri 2 veliki žlici kamilic(cvetovi) in 1 veliko žlico žajblja, če imaš. Pokrij se čez glavo in inhaliraj vsaj 15min. To ponavljaj min 7dni, še boljše je, če vztrajaš 10dni, tudi, če se stanje izboljša že prej ne smeš odnehati. Poskusi, meni je pomagalo.
Čim prej se pozdravi!
Lp avša
Poskusiš lahko tudi z izpiranjem nosa s fiziološko raztopino (lahko si jo skuhaš tudi sama). Izpiranje mora biti konkretno – ne par kapljic. Glavo nagneš nazaj in si v eno nosnico špricneš (mi uporabljamo za to 1dcl plastično flaško, ki ima na vrhu nastavek, ki omogoča špricanje – kupili v lekarni) raztopino in sicer tako, da ti priteče ven pri drugi nosnici. To moraš parkrat ponoviti – nos se super ščisti, takojšnje olajšanje. Pri tem moraš imeti usta odprta, da fiziološka ne teče v ušesa.
Lp Janca1
Sicer tako hude oblike vnetja nisem imela, ponavadi se mi vse odmaši, ko pojem krožnik vroče juhe:). Se pravi, da pomagajo inhalacije. In še nekaj – o tem je bilo kar nekaj debat – kapljice Operil. Privošči si kakšno parno kopel, v banjo si kani par kapljic eteričnega olja in potem samo dihaj in dihaj:).
V upanju, da ti zdravje pribeži nazaj,
Bacilka.
Mene tudi muči ta problem , in sem dolgo iskala pravo pomoč . Antibiotiki definitivno niso rešitev , najboljše je, da jih sploh ne jemlješ , razen če gre za hudo vnetje . Meni tudi pomaga obilno izpiranje z fiziološko ( najbolj zvečer , preden grem spat ) , pa če si dam zraven postelje velik lonec vroče vode , v katero dam kamilice in zlico morske soli . Lonec lahko na pol pokriješ , da počasneje izpareva.Inhalacije so tudi koristne , samo pazi , da si po inhalaciji na toplem , drugače je lahko še slabše . Proti hudemu glavobolu je meni ( predvsem v nosečnosti , ko nisem smela vzeti nič proti bolečinam ) pomagala masaža , oz. pritisk na točke za glavobol ( če imaš kakšno knjigo o akupresuri , boš sigurno našla kaj o tem ). Želim ti , da bi se ti stanje čimprej izboljšalo ! lp
Pozdravljeni,
Vse skupaj se je začelo januarja 2014, ko sem delala prakso in sem veliko hodila v hladno sobo, kjer so bile klime. Kmalu sem zbolela za prehladom z vročino, moja glava pa se bila takšna, kot bi mi začeli rasti rogovi, tako sem občutila. Prehlad je izginil, napetost in pritisk v glavi sta ostala. Odšla sem k zdravnici in ker sta bila CRP in Levko normalna, me je poslala domov! Po enem tednu pridem nazaj, k drugi zdravnici, ki je takoj prepoznala vnetje sinusov in mi predpisala antibiotik ter Nasonex. Po terapiji je bilo bolje, a je še vedno obstajal pritisk v čelnem delu glave. Po obisku spet tretje zdravnice, mi svetuje jemanje Sinupreta. Po tem se stanje res izboljša po 2 tednih. Od takrat sem prehlajena zelo pogosto, 1,5x mesečno. Ponavadi gre za zelo rahel prehlad, rahlo zamašena ena nosnica, z močno utrujenostjo, težko glavo zjutraj in pomajkanje energije.
13.11 2016 zopet prehlad z bolečimi sinusi, zdravljenje s Sinupretom. Po enem tednu zdrava za 2 dni, nato pa se pojavi močna bolečina v frontalnem delu sinusov. Ker se to že predolgo vleče, obiščem mojo novo osebno zdravnico. Dobim antibiotik ter Nasonex ter RTG napotnico, ki pokaže zasenčene vse sinuse, posebej pa desno stran masilarnega in frontalnega sinusa.
Naglavni trak in gretje mi pomagata. Inhaliram, grejem si s termoforjem, kupila sem si neti pot, ki ga sedaj ne morem več uporabljati, ker me blazno peče nosna sluznica. Uporabljam tudi obrazno savno.
Prebrala sem, da so lahko vzrok za sinuse zaprta 6. čakra; obstajajo akupresurne točke za sinuse; akupunktura in homeopatija, ki ju nisem poskusila. V tujini celo obstajajo inštituti, ki se ukvarjajo s sinusi.
Prosim za nasvete, pomoč, kako se s temi tegobami soočate sami.
Najbolj mi je pomagalo izpiranje obnosnih votlin s toplo (ne vročo) slano vodo. Malo poguglaj. Mene je inštruiral brat, ki ima s tem kar izkušnje, menda pa je veliko o tem najti na youtube, filmčkov o načinu izpiranja. Prodajajo tudi nek pripomoček, ki ni poceni. A jaz sem uporabila namesto pripomočka pollitrsko plastenko za vodo, tisto s “cucljem”.
Naso Pur predlagajo zdravniki ORL. Zelo malim otrokom pa spiranje z injekcijsko brizgo.
Ampak meni je Naso Pur tudi preveč invaziven (očitno sem res prpa), si na druge načine ulivem/posrkam slano vodo, da se prečistim.
Poleg slane vode in inhalacij mi pomaga ingverjev čaj s cimetom in klinčki. Klinčki delujejo protibolečinsko in so zakon.
Forum je zaprt za komentiranje.