Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Domače riževo mleko

Domače riževo mleko

S cim in koliko sladkate doma narejeno riževo mleko?

Večinima ga ne sladkam, ker ga največ uporabljam za kosmiče. Včasih pa ga, takrat uporabim agavin sirup.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Zakaj pa bi ga nekdo sploh sladkal? Nimaš že prevelikega vampa od vseh teh nepotrebnih dodatkov?

Koliko ga pa približno date na liter mleka?
Hvala

Kak te delaš doma riževo mleko?

Običajno dam 1 čajno žličko na 1 l, ampak jaz ne maram pretirane sladkobe. Je povsem odvisno od tega, za kaj ga boš uporabljala in od tega, koliko si sladkosnedna. Poskusi najprej na pol litra, dokler ne najdeš sebi in svojim potrebam primernega razmerja.

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Nič posebnega.
Skuhaš riž.
1 skodelica riža -) dam 4 skodelice vode. Zmiksam,precedim .
Jaz sem dala malo cimeta noter in malo medu,sam mi je še premalo sladko,zato sprašujem 😉

Najprej sem ga delala po postopku mletja in precejanja (opran riž, voda, sol: skuhati, nato zmleti in precediti ->TAKO) zdaj pa imam tak aparat, ki ga naredi avtomatično.

Če hočeš cimetov okus, dodaj med kuhanjem riža cimetovo palčko, če dodaš prah, se ta nabira kot usedlina. Če ti je premalo sladko, dodaj še malo medu ali agavinega sirupa. Med kuhanjem riža lahko dodaš ščep soli, je končni rezultat bolj okusen, pa tudi sama sladkoba pride bolj do izraza.

ljubi Bog, kaj morajo ljudje v tej krizi vse jesti!

Če hočeš cimetov okus, dodaj med kuhanjem riža cimetovo palčko, če dodaš prah, se ta nabira kot usedlina. Če ti je premalo sladko, dodaj še malo medu ali agavinega sirupa. Med kuhanjem riža lahko dodaš ščep soli, je končni rezultat bolj okusen, pa tudi sama sladkoba pride bolj do izraza.[/quote]

Hvala

LaReinaS., kakšen aparat pa je to?
Hvala.

si mogoče pomislila, da navadnega mleka zaradi bolezni in alergij ne smejo, aja, to je zate že prevelik domet

si mogoče pomislila, da navadnega mleka zaradi bolezni in alergij ne smejo, aja, to je zate že prevelik domet[/quote]

ni čudno!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close