Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek domače pripravljena milnica za mehurčke

domače pripravljena milnica za mehurčke

Pozdrav!

Kot že v naslovu – zanima me, kako doma narediti milinico za mehurčke, ki je dobra? Poskusila sem z detergentom + vodo, a ni najboljše, ker se naredi le po 1 mehurček, pa še to ne vedno.

Kakšna druga ideja, mogoče? Hvala.

Mi smo poskusili nešteto mešanic,ampak…ne bo šlo.;)

Tudi jaz sem se namatrala s tem. Še najbolje je bilo, če sem naredila milnico iz trdega mila. Ampak to ni to.

jaz jo delam z otroškim šamponom za lase ali gelom za tuširanje (npr. od Johnsons & Johnsons, Buebchen, otroški Fa,…). Meni kar uspeva, pa še pečejo ne v oči, če se razpoči na obrazu. Poskusi, jaz sem prej tudi vse sorte probala, pa ni bilo nič vredu.

1/2 šalčke detergenta za posojo
2 šalčki vode
2 čajni žlički sladkorja (ali 5 kapljic glicerina iz lekarne)

Tole bo v redu, trik pa je še v tem, da naj mešanica 2 dni počiva. Pojma nimam, zakaj, ampak mehurčki potem zagotovo uspejo.

Koliko pa je velika šalčka?

O, superca, dekleta. Hvala za namige. Že mešam in copram, pa da vidimo, kaj se bo izcimilo:)

Tole bo v redu, trik pa je še v tem, da naj mešanica 2 dni počiva. Pojma nimam, zakaj, ampak mehurčki potem zagotovo uspejo.[/quote]

Ja, poaneta je ravno v tem, da se zadeva ne meša – tudi kupljeni se sfižijo, če ji šejkaš.
Deluje že , če v vodo previdno vliješ detergent in nič ne mešaš.

http://bubbleblowers.com/homemade.html

morda bo kaj pomagalo

Pa saj jih ja imate v vsaki štacuni, pri nas še v mesnici, takšne in drugačne, pa še en evro ne stanejo.

Ko boš enkrat kupila pravo milnico za velike mehurče, boš vedela, da so tile iz mesnice podn. Stane pa en liter v Mullerju 8 €, kar ni tako malo.

Mi smo jo tudi delali kot otroci tako kot je zgoraj napisano vendar brez sladkorja ali pa s trdim milom npr AJAX ali kaj podobnega, da smo naribali v vodo potem pa mešali toliko časa, da se je milo stopilo. Potem pa pustiš kako uro ali dve stat na miru

probajte to
http://pokukaj.si/show/16752/Ce_zmesate_detergent_za_posodo_in_pecilni_praskek_boste_dobili_nekaj_NOREGA_kar_boste_OBOZEVALI_

COOL!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close