Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Domače mešanice kosmičev, suhega sadja, oreščkov

Domače mešanice kosmičev, suhega sadja, oreščkov

Si kdo tukaj meša muslije sam?

Danes sem se odločila, da od zdaj naprej to počnem sama. Edini musliji, ki sem jih našla pri nas brez sladkorja, so mi bili vedno zelo dobri. Zdaj pa so že v drugem paketu žarki lešniki!

Dovolj imam tega, zato si bom delala sveže, za kakšen teden ali največ dva vnaprej.

Kaj vse daste v musli? Katere kosmiče? Suho sadje? Oreščki? Še kaj drugega? Seveda me zanimajo tudi razmerja, če ste pozorni na to.

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Jaz jih, ampak vsakič malo drugače.
Osnova so mi navadni ovseni kosmiči. Dodajam mlete lešnike ali orehe, rumene rozine (ne navadnih), laneno seme, včasih za pocrkljat rožiče in nesladkan kakav. Sladkam z medom, prelijem s toplim mlekom.
So mi pa tudi samo kosmiči z mlekom in malo osladkani čist njami.

Upam, da ti bo prišlo prav. Že dolgo časa nazaj sem tole prepisala iz ene knjige, pa ne vem naslova:
– 10 žlic petih vrst kosmičev ( oves, pšenica,pira, rž in ječmen )
– 2 žlici sezama
– 2 žlici bučnih pešk
– 4 na majhne koščke narezanih suhih marelic
– 2 žlici sončničnih semen
– 6 žlic ovsenih otrobov

Prelijem s toplim mlekom.
Moram ti še napisati, da sem si jaz to mešanico delala takrat, ko sem hujšala ( tudi ni bilo nič za kupit brez sladkorja), pa mi paše to še danes jest.

Tudi pri meni so osnova ovseni kosmiči. Suho sadje pa menjam (včasih ananas, papajo in mango, včasih češnje-brusnice-jagode, včasih rozine-fige-slive…). Vedno noter zmešam še lešnike in mandlje ter laneno seme. Sladim le kombinacijo suhih češenj, jagod, brusnic in sicer z javorjevim sirupom. Zalivam s probiotičnim mlečnim napitkom ali sojinim napitkom.

Aja, pa drugače se da iz takšne mešanice naredit tudi zelo dobre kroglice! Samo preveč tekoča ne sme bit, mora bit ravno prav “žoftna”.
Jaz sem si iz kosmičev delala celo sladoled. Meni so ovseni kosmiči res eno boljših živil.

Jst si naredi iz tistega kar imam, vedno pa so osnova ovseni kosmiči.

Potem dodajam semena (sezam, lan, sončnično,….)
Pa še oreščke – kar imam( lešnike, orehe, pistacije, tudi arašide, braziljske,…)
Pa suho ali sveže sadje (jabolja, marelice, rozine, slive, jagode,…)

Prelijem z jogurtom ali mlekom.

Odlično, zdravo, lahko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close