Domač sadni čaj
Lepo pozdravljene izkušene kuharice in kuharji….
Zelo rada bi si privoščila domač sadni čaj, brez konzervansov, dodatka šipka… Želim si melonin, mangov, morda ananasov čaj. Imate kakšno idejo, kako pridobiti čaj iz naštetih sadežev. Porodila se mi je ideja, da bi morda sadje narezala na rezine in ga posušila v ventilacijski pečici, kaj menite?Imate morda kakšen predlog?Priporočam se za dragocena mnenja?Lep dan vam želim.
Hej,imam sicer biosusilnik.Verjetno bi se dalo tudi v ventilatorski pecici pri
malo odprtih vratcih(izhlapevanje).Ursa pa susi kar na radiatorju.
V moji knjigi pise o susenju v pecici ali v krusni peci po peki kruha.
Jaz sem enkrat susila v pecici tudi slive,ki zahtevajo najdaljsi cas susenja.Je bilo sicer nekaj packanja,a je slo.Jabolcni krhlji se hitro susijo.
Jaz bi rezine eksoticnega sadja nataknilav nizu na nitke in te nitke zavezala na resetko v pecic (mango sicer tezje)i;tako bi zrak krozil in susilo bi se hitreje. Najtezje se susi,ce rezine lezijo plosko na podlagi,vedno naj bi bilo zlozeno kot stresniki;vsaj tako priporocajo navodila za moj biosusilnik.
To so samo moja razmisljanja. Nekaj bos ze posusila,saj verjetno ne gre za velike kolicine. Lep pozdrav Babi
Tudi jaz sušim na našem radiatorju. Zvečer narežem jaboljčne krhlja injih naložim na radiator. In zjutraj ko se vstanem …glej ga zlomka…vse je izhlapelo. Ja namreč tako, je pri nas kdor se prvi vstane tisti se gre past na radiator na krhlje, ki so ravno prav suhi. Menim, da tudi drugo sadje se da tako sušiti., le čas sušenja je različen. Tudi banane sem že prbala sušiti (dva dni se sušijo) a mi ni všeč ker malce potemnijo. Verjetno oziroma zagotovo bi jih prej mogla namakati v vodi kateri bi dodala sok od limone, da bi potem ostale lepe svetle. Enostavno eksperimentiraj. Sadje nareži na tanke rezine in če imaš radiator ki ima na vrhu mrežico , jo pomij in hop cefizelj sadje na radiator.
Veliko uspeha!
Tajna
Forum je zaprt za komentiranje.