Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dom upokojencev Viharnik – Kranjska gora

Dom upokojencev Viharnik – Kranjska gora

Ima kdo mogoče koga od svojcev v domu Viharnik v Kranjski gori? Zanima me, kakšne so razmere, zadovoljstvo oskrbovancev (in svojcev)? Kako je poskrbljeno za nepokretne? (previjanje, kopanje….)

Pod nujno moram najti eno mesto…glede na cene to niti ni več takšna težava (v Deos-ovih domovih je še kar prostor), ampak vse kar sem doslej na tem forumu prebrala o razmerah v domovih (predvsem Deos-ovih) me spravlja v obup…Zato iščem prosto alternativo…

http://www.mgc-bistrica.si/vsebine/oskrbovana-stanovanja

Žal tega doma ne poznam, lahko pa povem, da ko sem sama iskala oskrbo za očeta, smo šli osebno v domove, ki so prišli v poštev. Moram reči, da kar dobiš občutek, ko si tam, ko se pogovarjaš z oskrbovanci, kako te sprejme osebje…lahko se seveda tudi zmotiš, ampak vseeno pojdi pogledat.

moja sorodnica je na Poljanah. Not prišla pred nekaj meseci popolnoma nepokretna, v domu so jo spravili spet na noge po kapi, večina osebnih funkcij opravi sama, le za kopanje in pranje glave potrebuje pomoč.

Iz bolnice je prišla zanemarjena, s preležaninami, v plenicah. V bolnici so v pričo nje, ker so mislili, da jih ne sliši….govorili, da je konec z njo in se niso kaj dosti ukvarjali z njo, še plenic ji niso redno menjali…odvisno od ekipe, ki je bila v službi.

V domu je bila res cca dva meseca nepokretna….glavna težava so bila vnetja kože od urina do sredine hrbta….ko so to porihtal, je bilo iz dneva v dan boljše, zdaj ne rabi plenic, niti ponoči….raje vstane in gre sama do WC, ker pravi, da ji je že tudi suha plenica delala vnetja.

Vem pa da imajo v tem domu kar veliko nepokretnih stanovalcev, večkrat malce poklepetam s pokretnimi stanovalci, ki so v dnevnih prostorih in z redkimi izjemami, vsi pohvalijo oskrbo in namestitev v domu, nekateri so že več kot 10 in 15 let v domu. Nekateri so celo prostovoljci – družabniki nepokretnim.
Se pa najdejo posamezniki, ki zaradi narave vseh svojih bolezni…izražajo nezadovoljstvo. V domu prisluhnejo vsem dobronamernim pripombam.

Vsekakor ti priporočam, da iščete dom v svojem okolju, da vam bo priročen tudi zaradi obiskovanja svojca. Vsako potovanje sem in tja močno podraži vso stvar in oteži srečanja.

Jaz hodim v dom Viharnik in po sobah, pa še nisem videla, da bi bil kdo zanemarjen ali neurejen.
Dom še ni čisto poln, je urejen in tudi zaposleni so prijazni. S stanovalci klepetam, pa ne morem reči, da bi kdo kaj slabega rekel. Pohvalijo hrano, postrežbo, skrb,… Edino cenovno ni najbolj ugoden.

Je pa pri starostnikih lažje, če so blizu vas, da jih lažje obiskujete.

Moj oče je že skoraj leto dni v domu Viharnik. Lepo skrbijo zanj. Nikoli ga še nisem našla v zanemarjenem stanju. In veliko se jim dogaja. Pogoste so prireditve, ni jim dolgčas.
Priporočam osebni ogled in pogovor z socialno delavko. Kar se cene tiče, ni ravno poceni. Je pa dom DEOS dražji, sploh če primerjaš kaj nudijo oni. Moja izkušnja z njimi je katastrofalna.

Lep pozdrav vsem, mi imamo zelo slabe izkušnje z domom Viharnik v Kranjski Gori (2013). Kljub visoki ceni in neprestanim menjavanjem kadra v tem domu (posledično izredno nezadovoljni zaposleni), smo se odločili, da naši babici omogočimo bivanje v njem.
Prvi mesec ali dva je bila nekako še zadovoljna tam, nato pa so se začele težave. Preležanine, nezadostno hranjenje…
Prihajalo je tudi do drugih težav (nesposobni ljudje v računovodstvu). Vsaka stvar se je zaračunala še dodatno in zgodilo se je, da so isto stvar zaračunali tudi po dvakrat (hodulja ipd). Sicer so vedno, ko smo na računu ugotovili napako to tudi popravili, samo zdi se mi, da do tega ne bi smelo priti.
Nekajkrat smo se obrnili tudi na direktorico doma, a z njenim arogantnim obnašanjem nismo ničesar rešili.
Dve leti po smrti naše babice, pa smo prejeli brez kakršnega koli obvestila o odprtih postavkah ali neplačanih obveznosti – poziv njihovega odvetnika, da del ene položnice za oskrbo ni bil plačan in seveda se je ta znesek, zaradi izterjave povečal za nekajkrat.
To se nam je zdelo izredno nesramno in nestrokovno dejanje z njihove strani,, še posebej zato, ker je naš odvetnik, v njihovem računovodstvu, takoj po smrti naše babice, zaprosili za izpisek morebitnih neodprtih postavk, da bi jih predložili sodišču, ki je vodilo postopek dedovanja in takrat smo dobili obvestilo, da je vse plačano.

Ne vem, mogoče so imeli takrat še neke “začetne” težave in privajanje na delovanje Doma…

Menim, da bi ta Dom Viharnik, ki je drugače na izredno lepi in mirni lokaciji, polno zaživel in deloval brez neprijetnosti in napak šele ob zamenjavi vodilnega kadra v njem. (govorim o letu 2013)

Zanima pa tudi mene, kakšne izkušnje imajo uporabniki tega Doma danes?

Še iščeš morda mesto?

men je pa grozno, da na odelku ko so nepokretni
da jim recimo v sredo, vsem dajo tablete
da se pokakajo jih previjejo in potem vejo, da bo mir kak dan dva

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close