Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dolzina smuci za otroka

dolzina smuci za otroka

hitro vprasanje. Moj ne profi smucar 😉 je sedaj visok 115 cm in bo letos smucal tretjo sezono. Stil ima ne prehitro in veliko zavojev, da gre tudi ze na kar fajn v klanec, smucanje je samo za uzitek in ne za kdo bo prvi spodaj. Na kako dolge smuci bi ga dali? Da vidim, ce bo treba menjat, sedaj je smucal na 80 cm.

Včasih so rekli, da se smuči merijo do brade. Mislim, da je še danes tako.

Odvisno koliko hitro rad smuča; hitrejši kot je, daljše smuči.

Za zelo hitrega fanta… smuči do čela ali celo vrha glave (odvisno od tipa smuči), za zmernega nekje med par cm pod brado do nosu.

80,0cm je zagotovo precej prekratko. Tam okrog 110,0cm bo ravno prav, jih bo lahko imel dve sezoni.

Čisto dovolj dolge za otroka,krajše so boljše so, sploh če ni prehiter in dela veliko zavojev. Vprašaj na kakem drugem forumu,kjer bo kak smučarski učitelj, tu samo plozajo in pametujejo v tri dni.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Skratka 80 cm za letos je še dovolj, za prihodnjo sezono pa načrtuj daljše.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

ski selektor http://www.elanskis.com/sl/skiselector.html pravi 90 – 110 cm

Ja in hkrati ti bo povedal, da so 80cm še vedno dovolj dolge in ni potrebe po novih. Pa kaj za vraga, a niste imeli nikoli otrok, jih niste dajali v obvezne smučarske tečaje na šolah? Vam niso tam pojasnili takih zadev?

Naši 110 cm veliki punčki, ki smuča slabše od tvojega smo kupili smuči dolžine 90 cm. Mislim, da so 80 prekratke zanj.

In s 110 ti povem iz izkušenj Barca, da bo smučal eno figo, ker ne bo mogel dovolj zavijat,razen če res ni močne gradnje ,precej težak in tudi dober smučar.

Ja in hkrati ti bo povedal, da so 80cm še vedno dovolj dolge in ni potrebe po novih. Pa kaj za vraga, a niste imeli nikoli otrok, jih niste dajali v obvezne smučarske tečaje na šolah? Vam niso tam pojasnili takih zadev?[/quote]

Med smučanjem tretjo sezono in smučarskim tečajem za začetnike je razlika.

Glede na to, da ni čisti začetnik, naj bi bile smučke dolžine nekje med brado in čelom, a vsaj do brade, krajše so za popolne začetnike.

Ja in hkrati ti bo povedal, da so 80cm še vedno dovolj dolge in ni potrebe po novih. Pa kaj za vraga, a niste imeli nikoli otrok, jih niste dajali v obvezne smučarske tečaje na šolah? Vam niso tam pojasnili takih zadev?[/quote]

Glede na to, da ni čisti začetnik, naj bi bile smučke dolžine nekje med brado in čelom, a vsaj do brade, krajše so za popolne začetnike.[/quote]

Glej tega ni v linku Barca, zato brez veze trobezljaš, pojdi na smučišče in poglej s kakimi smučmi taki mali vihrajo, bolj kot si ti kadarkoli in boš kadarkoli. Nima smisla da vedno zapneš in upoštevaj ljudi s praktičnimi izkušnjami. Lajžje otrok smuča s krajšimi ali prekratkimi smučmi, kot pa z dolgimi. Ampak ti boš gonila svoje, tako kot s 40 kilskim šporhetom, pod katerim naj bi se po tvoji logiki avto sesedel, pod dvema sto kilskima človekoma na zadnjem sedežu pa ne…

Glede na to, da ni čisti začetnik, naj bi bile smučke dolžine nekje med brado in čelom, a vsaj do brade, krajše so za popolne začetnike.[/quote]

Glej tega ni v linku Barca, zato brez veze trobezljaš, pojdi na smučišče in poglej s kakimi smučmi taki mali vihrajo, bolj kot si ti kadarkoli in boš kadarkoli. Nima smisla da vedno zapneš in upoštevaj ljudi s praktičnimi izkušnjami. Lajžje otrok smuča s krajšimi ali prekratkimi smučmi, kot pa z dolgimi. Ampak ti boš gonila svoje, tako kot s 40 kilskim šporhetom, pod katerim naj bi se po tvoji logiki avto sesedel, pod dvema sto kilskima človekoma na zadnjem sedežu pa ne…[/quote]

Na prekratkih smučeh smular nima dovolj ravnotežja in na linku, ki sem ga priložila, so dolžine med 90 in 110 cm.

Pa če si že iz naftalina potegnil tisto temo o štedilniku – če se prav spomnim, sem takrat komentirala, da je vprašanje, če ga bo spravila v prtljažnik glede na velikost odprtine in ne na to, da se bo avto sesedel.

Glej tega ni v linku Barca, zato brez veze trobezljaš, pojdi na smučišče in poglej s kakimi smučmi taki mali vihrajo, bolj kot si ti kadarkoli in boš kadarkoli. Nima smisla da vedno zapneš in upoštevaj ljudi s praktičnimi izkušnjami. Lajžje otrok smuča s krajšimi ali prekratkimi smučmi, kot pa z dolgimi. Ampak ti boš gonila svoje, tako kot s 40 kilskim šporhetom, pod katerim naj bi se po tvoji logiki avto sesedel, pod dvema sto kilskima človekoma na zadnjem sedežu pa ne…[/quote]

Preveč pametuješ, čeprav pojma nimaš.
80,0cm smuči so za popolne začetnike, petletnike, ki prvič stojijo na smučeh. S prekratkimi smuči se otrok samo spušča po hribu navzdol, v tehniki ne napreduje.
Otrok iz teme smuča že tretjo sezono in potrebuje smuči s katerimi bo počasi začel karvati.
Imam štiri otroke, odlične smučarje. In ski selektor kar dobro izbere smuči.

dajte se sklofat za enega monovskega sončka, ki se bo peljal s temi al pa onimi smučkami. lažje bo kontroliral zavoje pri manjših, ampak enkrat bo moral na večje. Pomeri do kam mu pridejo in če so malo pod brado, počakaj še eno leto, potem pa vzemi 110. Da samo 10cm večje jemlješ je res brezveze, če bodo pa predolge, jih bo pa težje kontroliral, kot je rekel že modrival. No, jaz to iz praktičnih izkušenj pri dveh otrocih, teorije in neke tabele na netu so me nehale zanimat, ko mi je ITM pri otrocih padel ven.

Na prekratkih smučeh smular nima dovolj ravnotežja in na linku, ki sem ga priložila, so dolžine med 90 in 110 cm.

Pa če si že iz naftalina potegnil tisto temo o štedilniku – če se prav spomnim, sem takrat komentirala, da je vprašanje, če ga bo spravila v prtljažnik glede na velikost odprtine in ne na to, da se bo avto sesedel.[/quote]

Ja sevede si, po tvojem spominu,po mojem pa da je starejši avto prešvoh in bo se bo sesedel.

Kako za vraga imajo pa ravnotežje na 90 cm dolžine odrasli, ki smučajo najzahtevnejše zajebancije in akrobacije na snegu. Daj poglej okoli sebe vsaj, ni vse v linkih, če ti povem iz izkušenj ženska božja. In cm nimajo nobene veze z ravnotežjo, ampak zs hitrostjo pri ravni vožnji, zato recimo imaš pri veleslalomu ali pa smuku daljše smuči, kjer je večja hitrost in ne tako hitri zavoji…

Še vedno imamo otroke – in še vedno niso odrasli.
Gor sem napisal kako je in lahko mi verjameš; v tečaje smo pa samo enkrat dali enega v širši družbi, ker sicer ni treba. Imamo med seboj več kot dovolj dobrih smučarskih učiteljev in treniranih (bivših) tekmovalcev, ki vedo kako se rečem streže.

Gor sem napisal kako je in lahko mi verjameš; v tečaje smo pa samo enkrat dali enega v širši družbi, ker sicer ni treba. Imamo med seboj več kot dovolj dobrih smučarskih učiteljev in treniranih (bivših) tekmovalcev, ki vedo kako se rečem streže.[/quote]

Pol sigurno vidište meterske človečke na smučiščih, da jim čisto kratke smuči ne delajo nobenih težav, se peljejo sem tja nazaj naprej, brez vsakih palic, kot bi bili na raketni pogon :-)))

Gor sem napisal kako je in lahko mi verjameš; v tečaje smo pa samo enkrat dali enega v širši družbi, ker sicer ni treba. Imamo med seboj več kot dovolj dobrih smučarskih učiteljev in treniranih (bivših) tekmovalcev, ki vedo kako se rečem streže.[/quote]

Pol sigurno vidište meterske človečke na smučiščih, da jim čisto kratke smuči ne delajo nobenih težav, se peljejo sem tja nazaj naprej, brez vsakih palic, kot bi bili na raketni pogon :-)))[/quote]

Da, vidim.
Še vedno pa mislim, da to ni posebej dober način, da postanejo dobri smučarji. Potrebujejo toliko dolge, da se morajo malo potruditi z zavoji (malo izziva) in da lahko postajajo boljši.
Prekratke smuči so sicer udobne in nezahtevne, postanejo pa pri malo večji hitrosti nestabilne in nevarne za noge.

Kakšne smuči (naj) dobi otrok je vedno pogojeno tudi s tem, kaj starši razumemo pod pojmom “dobro smučanje”.

No naš je visok 100 cm pa ravno za letos gledamo da mora dobit večje smuči. Ima 70 cm kar mu je do prsnega koša, ša malo pod njem. Imamo pa tudi 90cm kar pa mi je preveliko, mislim je malo nad brado pa glede na to da bo to njegova 2. sezona bi raje malo krajše. Tako da če bomo dobili kje 80 cm bo te uporabljal.
bomo videli pa kako bo čez mesec ali dva ko bo sneg.

Kdaj pa ste otroka prvic dal na smucje? Kako prepoznat to da je zrel?Nasa jw stara tri leta in ze lani je hotela na smucke pa se nama je zdel prekmalu….

KO jih je začelo zanimat; tudi tri – štiri -letnico lahko daš na smučke, s tem da pol urice do uro verjetno čisto dovolj. Pa računaj da bo bolj zabavna igra, kot kaj drugega; torej hoja in kakšno lovljenje na smučkah, Vlečenje (vleci jo za sabo), spuščanje z manjšega grička, ti pa tečeš zraven in jo poskušaš ujeti / prehitet, itd.

Ja lani je bla nora na to tko da jo je ati peljal na njegovih smuckah. Ogromno je blo sankanja in valjanja, se ko sem bila v 8m nosecnosti sva se sankali. Vecinoma se je sama kaksno pot sva naredili skupaj�. Komaj cakamo letosnjo zimo in upamo na sneg. Klancin vseh sorta imamo doma dovolj�. Smucisca pridejo na vrsto ko bojo vecji. Uf pa nocno sankanje k sm ga lan spustila…uh luste mam

Sine je zacel s smucarskim tecajem po 4 rojstnem dnevu in potem smo tudi sami hodili na otrosko smucisce. Lani tudi tecaj in sami smucali in lani konec sezone je bilo ze prav lepo smucati z njim. Je pa suhec in ni nekaj hudo mocan. Smucamo dve urci in konec. Se pa, s pomocjo smucarskega tecaja in jaz kot mama tudi zelim, da smuca zavoje in ne brezvezno divjanje po smuciscu. Nekaj smuci za naprej imamo doma, samo letos je to se preveliko in bi se porabili te za eno sezono, vem sama, da bi mogoce rabil ze malo vecje, samo ce ni treba bi se izognila temu strosku, drugac pa tudi kupimo ene rabljene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close