Dolomiti
Pozdravljeni,
z AD-jem se že tretjo leto odpravljamo v Dolomite.
Najprej smo se ustavili za smuko na Kronlatzu potem pa v Corvari na drugem ovinku proti Arabbi in smučali na Sella Rondi (PassoCompolongo..). Imava hčerko staro 7 let in se seveda še precej zadržujemo na modrih in ev. rdečih progah.
Razmišljamo, da bi letos naredili postanek tudi v Cortini, vendar nismo čisto sigurni glede parkiranja zraven smučišča..
Zanimajo me pa tudi vaše izkušnje s smuko v Cortini, je primerno tudi za otroke? primerljivo s Corvaro-Sella Rondo? oz. ali bi priporočali še kak drug konec Dolomitov?
za vaše izkušnje se res priporočamo!
Hvala 100x
Hej!
… sva prišla z AD iz Dolomitov in tudi iz Cortine. V Cortini pod Tofano NE smeš in tudi NE moreš spati (višinska rampa), sva pa brez problemov spala (dve noči) na velikem parkirišču pod Cristalom in Falorio. Ob odhodu iz cortine pa sva na poti proti Falzaregu opazila kar nekaj AD parkiranih na levi strani ob cesti, kjer je tudi dostop do vlečnic.
Glede prog za otroke…pod Cristalom smučajo brez problema, ni pa to neko veliko smučišče, na Faloriji, pa je tudi ena otroška proga.
Upam, da sem kaj pomagala…lp
Tale parking pod Cristallom / Falorio se imenuje Rio Gere – in tam gre res brez problema. Če te pa slučajno preženejo je par km naprej camper stop Misurina.
Cristallo je res OK za otroke, Faloria pa ima več črnih prog in mogoče ni tako zelo primerna.
Na Tofano pa se gre lahko smučat tako da parkiraš malce više ob cesti na P. Falzarego. Se pa tam ne da ravno udobno spat, ker ti kar naprej mimo hrumijo avtomobili.
Se mi zdi pa kar primerno tudi v Arrabi na strani proti P. Pordoi-u in spodaj pod parkingom pred gondolami/sedežnico imate tudi postajališče za ADje, kjer dobiš elektriko/vodo za cca 17 Eur na noč.
Na tem koncu bi priporočil še Civetto – je primerna za otroke in kar veliko smučišče, tako da imate tam kaj za početi vsaj za 2 dni. Parkiraš lahko v/na Palafaveri (čez cesto od parkinga je tudi camp) ali pa v Pecolu pod gondolo (parking, cca 100 m stran pa majhen camp).
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.