Dolgovi v družini
Kaj bi storili, če bi izvedeli, da je eden od staršev zapadel ( zaradi lastne neodgovornosti) v dolgove, ki znašajo več deset tisoč evrov? Čeprav ga rešuje zakonec, pa obstaja velika možnost, da vse to nekoč pade na vas, kot njihovega otroka? Meša se mi, ker pogovor ni mogoč z nobenim od staršev, saj vsak na svoj način bežita od realnega stanja.
kaotična veverica, 16.10.2021 ob 22:24
Kaj bi storili, če bi izvedeli, da je eden od staršev zapadel ( zaradi lastne neodgovornosti) v dolgove, ki znašajo več deset tisoč evrov? Čeprav ga rešuje zakonec, pa obstaja velika možnost, da vse to nekoč pade na vas, kot njihovega otroka? Meša se mi, ker pogovor ni mogoč z nobenim od staršev, saj vsak na svoj način bežita od realnega stanja.
Jaz sem v podobni situaciji – grozljivo je. Bodi vesela, da veš pred smrtjo, ne po njej. Tako se lahko vsaj psihično pripraviš npr. Na odpoved dediščine, ali ne vzameš kredita za avto itd.
Grozno je. Ti imaš že poravnavo sodnih stroškov ob dediščini za poravnati, pa pogreb – če potem kar “hihi, pa še tole” 300 ali 400€ dolga za nov avto, ki ga je razbil preden si izvedela zanj… Ljudje težko naberejo za vrtec za (enega) otroka.
Vsak je svoje usode krojač, samo premalokrat se prizna, da iz kuhinjske krpe blaga ne moreš narediti volnenega puloverja.
Veliko sreče – držim pesti zate.
Ja, in če te na? , vzemi kredit za obnovo mansarde pa še kakšno centralno, … Vsi se obnašate kot, da so dogovi in nepremičnine in sodni stroški “kar tako”. Nismo več v dobri stari jugu, kjer si dobil kredit na 50let za drobiž ob službi, kjer te niso mogli odpustiti.
Zdaj je že dolgo vemo o težavnosti pridobivanja kredita. Za zaJ* preračunaj koliko bi ga ti lahko vzel jutri (če imaš redno službo – marsikdo je nima že 15let, ko se je omogočilo razmerje za določen čas):
https://cekin.si/banke_in_borze/visja-minimalna-placa-kredit-kreditna-sposobnost-posojilo.html
https://micna.slovenskenovice.si/moj-dom/ko-otrok-postane-ovira-na-poti-do-kredita
https://cekin.si/premozenje/dedovanje-osnove-postopki-kako-poteka-zapuscinska-obravnava-dedici.html
Zamejec, 17.10.2021 ob 10:11
Ne samo iz dediscine. Ce predmet dediscine ne zadosca za kritje dolgov,placas tudi iz vseh TVOJIH drugih sredstev.
Do visine vrednosti dediscine!
Obicajno je se tako, da je nepremicnina po gursu vredna manj kot trzna, tako da ti se nekaj denarja celo ostane.
zakaj bi?, 17.10.2021 ob 10:15
Do visine vrednosti dediscine!
Obicajno je se tako, da je nepremicnina po gursu vredna manj kot trzna, tako da ti se nekaj denarja celo ostane.
Ni res – če se odpoves dediscini – in se, ce so dolgovi vecji, ni nobenih fin.posledic za potomca.
Verjetno je fora, da bi rada dedovala,…hja, nic ne bo, ne zanasaj se na to, da bo hisa nekoc tvoja…
Ja če se odpoveš dediščini, se odpoveš tudi dolgovom. Ni nujno da se dolgovi dedujejo. To je stvar odločitve dedičev.
Če prav razumem se tu gor pritožujete, ker po starših ne boste dobili toliko kot ste pričakovali. Kje pa piše da morajo starši vse vtakniti v vaše riti? To je samoumevno samo pri nas.
Se nam je zgodilo, ja. S tem da je starš dolgo časa prikrival, vmes psihično zbolel od vsega, potem smo pa naključno zvedeli. Sledilo je psihiatrično zdravljenje, kaj se je tam dogajalo ne vem, itak smo bili jezni pa se niti nismo zanimali, ampak zgleda je pomagalo, po zdravljenju se je vrgel na delo kljub upokojitvi, pomagal kjer se je dalo, čiščenje, kuhinja, delo zgodaj zjutraj, po cele dneve,… Preteklo je nekaj let, dolgovi so se zmanjševali, zdaj je celo v plusu. Pa se je zdelo praktično nemogoče.
Neprijavljena, 17.10.2021 ob 10:27
Ja če se odpoveš dediščini, se odpoveš tudi dolgovom. Ni nujno da se dolgovi dedujejo. To je stvar odločitve dedičev.
Če prav razumem se tu gor pritožujete, ker po starših ne boste dobili toliko kot ste pričakovali. Kje pa piše da morajo starši vse vtakniti v vaše riti? To je samoumevno samo pri nas.
Verjetno maš ti svojo rit že nafilano preko njih zdaj pa bleješ drugim nekaj kakšni so. Ej glumac …
Desperadodajka, 17.10.2021 ob 10:35
Kaj se tako sekirate za te dolgove? Kaj pa so dolgovi? Kaj je denar? To so samo neke naprintane številke brez realne vrednosti, brez kritja, brez zlate podlage. Če bi se zadolžili v zlatu, bi bilo drugače, če ste se samo v cifrah, je dolg prazen nič.
To lahko razlagas potem rubeznikom, ko ti pridejo trkat na vrata! :)))
Darwin483, 17.10.2021 ob 10:34
Verjetno maš ti svojo rit že nafilano preko njih zdaj pa bleješ drugim nekaj kakšni so. Ej glumac …
Ne mene sodit po sebi. Ja jaz imam svojo rit že nafilano, pa ne od mojih staršev. Sem dala že marsikaj skozi in sem se že zdavnaj postavila na svoje noge.
Mi je vseeno če vse prodata in zagonita. Njuna stvar.
Forum je zaprt za komentiranje.