Dolgotrajno samski
Česar človek nima, ne zmore dati. Včasih pa kdo tudi heca več ne razume in bi drugega kar pretepel. :)) Sprejemanje drugačnosti je problem.[/quote]
Če je to količkaj letelo name, lahko povem, da mi do pretepov ni. Sem miroljubno bitje. Tudi zato se vedno raje umaknem.
V konkretnem primeru pa je tema rahlo zašla in se mi ni dalo več dalje razglabljat o tem. Vsaki šali in hecu se pa tudi nismo dolžni smejat.[/quote]
Ni, razen, če si komu grozila. 🙂 Zaenkrat še nisem opazil. 🙂 Razen, če je to, da se ti ne da več, grožnja. :))
Noben se ne rabi smejat, če se mu ne zdi smešno.
Vsak ima nekje točko, pri kateri se mu hec konča (izkušnje pač) in to bi bilo potrebno spoštovati. Prav tako pa je treba spoštovati tudi drugega, k ima to točko nekje drugje (drugačne izkušnje) in ne razume občutkov, doživljanja drugega.[/quote]
Raje bi videla, da če je že kak komentar na to, da je od koga drugega, bolj primerno bi bilo od Bikini 😉 Marko, ni ti treba v vsak “kozarec z marmelado prstov tlačit” :P[/quote]
Ti pa ne le ne pozabi, da svojo mamelado tukaj nehote vsem nastavljaš. Zapri jo, če te moti. :))
Če je to količkaj letelo name, lahko povem, da mi do pretepov ni. Sem miroljubno bitje. Tudi zato se vedno raje umaknem.
V konkretnem primeru pa je tema rahlo zašla in se mi ni dalo več dalje razglabljat o tem. Vsaki šali in hecu se pa tudi nismo dolžni smejat.[/quote]
Ni, razen, če si komu grozila. 🙂 Zaenkrat še nisem opazil. 🙂 Razen, če je to, da se ti ne da več, grožnja. :))
Noben se ne rabi smejat, če se mu ne zdi smešno.[/quote]
Da se mi ne da več grožnja? To bi lahko kvečjemu moj mož rekel. 🙂
Raje bi videla, da če je že kak komentar na to, da je od koga drugega, bolj primerno bi bilo od Bikini 😉 Marko, ni ti treba v vsak “kozarec z marmelado prstov tlačit” :P[/quote]
Ti pa ne le ne pozabi, da svojo mamelado tukaj nehote vsem nastavljaš. Zapri jo, če te moti. :))[/quote]
Marko ti pa upoštevaj, da ni vsaka marmelada nastavljena tebi 🙂 saj vem, da te mika, no, probaj se zadržati 😛
Ti pa ne le ne pozabi, da svojo mamelado tukaj nehote vsem nastavljaš. Zapri jo, če te moti. :))[/quote]
Marko ti pa upoštevaj, da ni vsaka marmelada nastavljena tebi 🙂 saj vem, da te mika, no, probaj se zadržati :P[/quote]
Bom. Saj že zdaj. Samo zapomni si, da vedno ko upoštevam ti tega ne vidiš, ker takrat ni nobenih odtisov. :)) Sem pač bolj sladkosned, kakor kdaj. :))
Marko ti pa upoštevaj, da ni vsaka marmelada nastavljena tebi 🙂 saj vem, da te mika, no, probaj se zadržati :P[/quote]
Bom. Saj že zdaj. Samo zapomni si, da vedno ko upoštevam ti tega ne vidiš, ker takrat ni nobenih odtisov. :)) Sem pač bolj sladkosned, kakor kdaj. :))[/quote]
Kdor prizna, mu je pol oproščeno 🙂
Tu pa tam kak odtis le pusti 🙂
Bom. Saj že zdaj. Samo zapomni si, da vedno ko upoštevam ti tega ne vidiš, ker takrat ni nobenih odtisov. :)) Sem pač bolj sladkosned, kakor kdaj. :))[/quote]
Kdor prizna, mu je pol oproščeno 🙂
Tu pa tam kak odtis le pusti :)[/quote]
a Marko je po tanovem Hilda
Karkoli sem lahko, po vaši želji. 🙂 Kar pač koga osreči, to sem lahko (v vaši domišljiji). :))
Te ženske so “trape”. Ali ste to vse? :)))
Če imajo polno žensk, ponavadi pomeni, da kvaliteta teh žensk s številom krepko pada. Že to, da ne uvidijo kakšnega “osladnega japija”, kaj počne, ne morejo biti ravno najbolj bistre z neko miselno širino in čustveno globino. Če gre ženska z nekim kretenom, potem sama ni nič bolj pametna. No, ampak zato imamo vse sorte ljudi, da se “najdemo/jo”.
Načeloma se strinjam, matjazko. Je pa včasih vseeno čudno, ko poslušaš, da za enim tipom nori kup žensk,potem pa ga spoznaš in vidiš, da je nikakršen.
V OŠ se recimo spomnim (ja, saj vem, da najstniških zaljubljenosti ne moremo jemati za resne ljubezni, ampak vseeno), da so punce včasih norele za kakim fantom. Ko sem končno potešila svojo radovednost in izvedela kdo je to, sem pa ugotovila, da je totalna baraba (šprica pouk, enke, pretepa mlajše, kadi, pije), niti za pogledat ni kaj prida, pune pa norijo za njim. Prav neverjetno je bilo, da so ti nasilni tipi imeli toliko oboževalk. Tudi odličnjakinj.
Ronka gor ali dol, še vedno je prav napisano. To se je v osnovni šoli dogajalo, na srednji šoli, na faxu, odraslost nima nobene veze s tem. Tako to pač gre, tanajbolj glasen, najbolj zajebantski, najbolj prepoznaven tip v družbi bo pritegnil nase največ folka, posledično tudi več deklet, kot nekdo, ki je tih, miren, sramežljiv, ki se med malico nekje v kotu skriva pa potihem grižlja svoj sendvič. Pri puncah je ponavadi tako, da čim ko opazijo, da se jih dosti poteguje zate, boš še drugi izpadel interesanten, pa tretji, pa četrti itd. Kot, da rabiš nevem koliko literature prebrat, pa bit nevem koliko izkušen, da dojameš ta game, mislim svašta res. No razen, če si 10 let preživel na forumu in bolj malo hodil iz stanovanja, potem pa logično, da…
Ronka, saj nisi sedaj v OŠ. Če si odrasel, je treba vse gledati z odraslimi očmi. Za druge nima veze, kako živijo, na kakšne tipe punce padajo itd., saj se gre samo za nas, mi izbiramo.[/quote]
V večini primerov se že v najstniških letih pokažejo zametki za naprej. Tako pri moških kot pri ženskah.[/quote]Tukaj gre za primer ko avtorica (vseh teh multiplicirajočih prisevkov) teh vzorcev verjetno zapostavljenosti oz šikaniranosti ni presegla in sedaj to vrača z neko zakrnjeno držo na pram nasprotnemu spolu, oz kot je prej napisala, “moškega sploh več ne bom iskala, to je to,” kot nek zadnji krik po opaženosti oz celo kazen, češ, jaz sem dobra, nisem pa fizično privlačna in moški ste na zgubi, ker me nočete imeti-
Podobno sadni, ki še vedno trmasto vztraja, da mora moški biti player oz bad guy, da je pri ženskah upsešen…namreč če bi ta njuna (nevrotična kajpak) teorija držala, introvertiranih osebnosti med nami več ne bi bilo, ker je to stvar temperamenta in je genetsko pogojena, v skladu z razvojem in prilagodljivostjo vrst bi ta osebnostna hiba a ne skozi generacije izzvenela, ker bi vsi takšni invalidi ostali nesparčkani brez potomcev…pa danes vemo, da se intorvertiranost, samotarstvo in podobne lastnosti še samo bolj karikirajo, da se ponekod izkažejo kot družbeno zaželjene človekove vrline, na mnogih poklicnih področjih bolj iskane kot koleričnost, sprenevedanje, prenarejanje, puhlo nastopaštvo…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Narobe si me razumela Katenjka, zgleda da površno bereš moje prispevke. Nisem nikjer napisal, da mora vsak tip bit player oz. bad guy, da je uspešen pri ženskah, mora bit pa vseeno samozavesten, direkten, torej da poveš to kar si misliš ne pa da si ena navadna pi.cka, ki samo čaka doma, potem pa tečnari, da ga nobena noče. Introvertirane osebe si težje poiščejo partnerja in to je pač dejstvo, like it or not, sami sebi otežujejo življenje, namesto da bi šli full out, si rekli bo kar bo, se skrivajo v kotu, pa se mečejo v drek po nepotrebnem. Ja saj je do neke mere genetsko pogojeno, pa stvar temperamenta, vendar to še ne pomeni, da boš ostal tak celo življenje. Ljudje se z leti spreminjamo, preko izkušenj ( dobrih, slabih ), z ljudmi, ki nas obkrožajo itd Praktično je nemogoče ostat isti 10 let, tudi ti si se spremenila z leti, pa mogoče še opaziš ne tega, drugi okoli tebe pa ziher so. Jaz vem, da nisem niti približno isti, kot sem bil pred npr 5imi leti, je pa res da se to ne zgodi čez noč, je potrebno veliko vaje, da kam prilezeš. Tu se midva zgleda ne bova nikoli strinjala, tako da brezveze ane…
Saj se strinjam, ampak po mojem ste se vseeno malce preveč oprijeli tiste “osnovne šole”. 🙂 S tem je najbrž hotela samo na čim bolj simpl način ponazorit kaj misli. Mogoče malce ponesrečeno, saj ni nujno, da njene sedanje težave izvirajo iz osnovnošolskih travm.
V končni fazi lahko v vsakdanjem življenju opazujemo razvoj določenih osebnosti, od osnovne šole do zrelih let. Redki so tisti, ki so sposobni toliko naredit na sebi in na svoji osebnosti, da iz problematičnih osebkov pri 20ih postanejo čisto druge osebnosti, neki vzorni, v vseh pogledih stabilni 35-letniki. Ni pa nemogoče. Po drugi strani je tudi težko pričakovat, da se bo neka razmeroma mirna in vase zaprta najstnica razvila v neko hudo razvratno žensko. Vsaj ob normalnem poteku dogodkov ne, brez kakšnega večjega šoka v njenem življenju.
To, če nekdo od otroštva dalje zaznava okoli sebe različne tipe ljudi, še nič ne pove o njem, če ne vemo kateremu tipu je on ali ona sama pripadala. Jaz sem tudi skozi vse življenje srečevala in bedake in ljudi, ki so imeli glavo malo bolje postavljeno na mesto. Izognit se prvim in se pridružit drugim meni ni povzročalo težav. Komu drugemu, ki je bil morda bolj labilen, vodljiv, pa mogoče je. Problem nastane že, če se zgolj izogneš bedakom in ostaneš sam, ne poiščeš druge, sebi primerne družbe. In ravno zaradi slednjega se nekatere ženske, ki niso imele problematičnega otroštva in mladosti znajdejo v “krizi” šele v zrelejših letih. V svojem bistvu se morda niso spremenile, toda lahko se zgodi, da se spremeni njihovo socialno okolje, da enostavno izgubijo svojo socialno mrežo, da ostanejo same, vezane recimo na svojo službo, v kateri ne najdejo sorodne duše. Če ob tem morda doživijo še kakšno telesno transformacijo, kar se ženskam v takšni situaciji rado zgodi, imamo pred seboj primer ne tako redkega fenomena sodobne družbe. Dnevnik Bridget Jones brez happy enda. In na nek način te ženske so v redu ženske in “nerazumljene”, pa tudi če se sliši patetično.
Tale večji šok, ki si ga napisala na koncu si ga lahko tudi sam pripraviš. Enostavno je, začneš delat stvari, ki se jih nikoli ne bi bil pripravljen lotit, pa se vseeno prisiliš v to in delaš na tem toliko časa, dokler ne postanejo del tebe.
Tale večji šok, ki si ga napisala na koncu si ga lahko tudi sam pripraviš. Enostavno je, začneš delat stvari, ki se jih nikoli ne bi bil pripravljen lotit, pa se vseeno prisiliš v to in delaš na tem toliko časa, dokler ne postanejo del tebe.[/quote]
Saj verjamem, da se da in da ni enostavno, sploh če gledamo spremembo na boljše. Ampak večina ljudi takšnih hudih transformacij v žviljenju ne doživi. Včasih je lažje tarnat in se smilit sam sebi kot pa se, kot pravim jaz temu, brcnit v rit in začet delat.
Tale večji šok, ki si ga napisala na koncu si ga lahko tudi sam pripraviš. Enostavno je, začneš delat stvari, ki se jih nikoli ne bi bil pripravljen lotit, pa se vseeno prisiliš v to in delaš na tem toliko časa, dokler ne postanejo del tebe.[/quote]
Saj verjamem, da se da in da ni enostavno, sploh če gledamo spremembo na boljše. Ampak večina ljudi takšnih hudih transformacij v žviljenju ne doživi. Včasih je lažje tarnat in se smilit sam sebi kot pa se, kot pravim jaz temu, brcnit v rit in začet delat.[/quote]
Ni problem v spreminjanju, ampak sprejemanju sebe, da se dobro počutimo v lastni koži. Da si si všeč, kakršen koli že si, da vidiš prednosti in jih znaš izrabiti, npr. pri introvertiranosti je lahko zanimanje za literaturo, lažje razumevanje sebe in drugih, natančnost, zanesljivost… Zakaj bi se morali spremeniti/spreminjati v nekaj drugega, če to nismo mi, če v Cosmopliatanu ali Smrklji piše, da naj bo moški vedno “samozavesten”, kot misli Sadni, drzen, kvazi zabaven itd., če želi biti uspešen pri ženskah? Torej takšno črno-belo deljenje , ko je nekaj absolutno dobro, drugo pa povsem negativno, je zelo šablonsko “fast-food” razmišljanje, ko nam drugi narekujejo (mediji,družba), kakšni bi morali biti, da smo “uspešni”, “lepi”, popularni…
Saj verjamem, da se da in da ni enostavno, sploh če gledamo spremembo na boljše. Ampak večina ljudi takšnih hudih transformacij v žviljenju ne doživi. Včasih je lažje tarnat in se smilit sam sebi kot pa se, kot pravim jaz temu, brcnit v rit in začet delat.[/quote]
Ni problem v spreminjanju, ampak sprejemanju sebe, da se dobro počutimo v lastni koži. Da si si všeč, kakršen koli že si, da vidiš prednosti in jih znaš izrabiti, npr. pri introvertiranosti je lahko zanimanje za literaturo, lažje razumevanje sebe in drugih, natančnost, zanesljivost… Zakaj bi se morali spremeniti/spreminjati v nekaj drugega, če to nismo mi, če v Cosmopliatanu ali Smrklji piše, da naj bo moški vedno “samozavesten”, kot misli Sadni, drzen, kvazi zabaven itd., če želi biti uspešen pri ženskah? Torej takšno črno-belo deljenje , ko je nekaj absolutno dobro, drugo pa povsem negativno, je zelo šablonsko “fast-food” razmišljanje, ko nam drugi narekujejo (mediji,družba), kakšni bi morali biti, da smo “uspešni”, “lepi”, popularni…[/quote]
Ne verjamem, da je imel Sadni to v mislih.
Jaz pa sploh ne.
Včasih so pri kom spremembe nujne in življenjskega pomena.
Forum je zaprt za komentiranje.