Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolgotrajna oskrba

Dolgotrajna oskrba

Na 24 ur jr članek o dolgotrajni oskrbi. Razumem, da se bo manj plačevalo, če bo oseba potrebovsla veliko oskrbe. Npr., da je dementna. Sedsj se plača 1400. Oskrbovanci, ki so nolj samostojni pa plačsjo 900. Bodo po nobvem vsi plaĉevali enako?

Mene tudi zanima koliko se bo plačevalo dom po 1.12 2025.

Čak, več bi se moglo plačat, če je več oskrbe in manj, če je manj oskrbe. Si zamešala?

Ne najdem članka na 24ur.

A to je za oskrbovance na domu?

Ne znam prenesti članka.  Razumem pa tako, da se v domu plača hrana in soba. Nego pa pokrije zzzs. Ne bo pa več dodatka za pomoč in postrežbo. Vsi bomo naslednje leto začeli plačevati 1% od plače, pokojnine za dolgotrajno oskrbo. Razumem, da bodo stanovalci domov plačevali enotno ceno. Tisti, ki bodo potrebovali več oskrbe bo to krito iz tega zavarovanja. Po napisanem tako sklepam. Me pa zanima, če prav razumem.

Me prav zanima kako bo.

Dolgotrajna oskrba ni nič novega. Izvaja se v domovih za ostarele. Novi naziv so vsilili zaradi privatizacije storitev ob dodatnih prispevkih.

Je bilo kar nekaj napisanega na to temo. Predvsem mi je padlo v oči da ne bodo kar vsi upravičenci. DSOji so dali podatek da če gledajo na zdajšne oskrbovance, jim bo dolgotrajna oskrba pripadala le polovici. Zakaj tako se nisem poglabljala. Ampak očitno ni tako lepo kot prikazujejo.

Zgol za Srbe. Ki niso nikoli delali za Slovenijo…..

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 24.06.2024 ob 19:56

Je bilo kar nekaj napisanega na to temo. Predvsem mi je padlo v oči da ne bodo kar vsi upravičenci. DSOji so dali podatek da če gledajo na zdajšne oskrbovance, jim bo dolgotrajna oskrba pripadala le polovici. Zakaj tako se nisem poglabljala. Ampak očitno ni tako lepo kot prikazujejo.

MOgoče samo tisti, ki jim že sedaj pripada dodatek za pomoč in postrežbo?  Solidarnostno bomo prispevek morali plačevati vsi zaposleni in upokojenci. Dobili pa kaj?

Dvigam temo. Mogoče kdo kaj ve.

Me zanima kako bo to v reali. Ljudi, ki bi delali v DSOjih in pomoč na domu ni. Pa kje je denar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close