dolgolaske – namesto šampona milo?
Rabim vaš nasvet.
Za 14 dni grem na potovanje (peš). Ker bi rada čimbolj zmanjšala težo nahrbtnika, razmišljam tudi o tem, da bi namesto mila in šampona vzela samo milo.
Imam pa dolge lase. Malo me skrbi, da bi moji lasje po milu postali kot volna.
Je katera že prakticirala kdaj to? Kako se je obneslo?
jaz sem na 14 dnevno pes potovanje (Camino de santiago) vzela verjetno 6 vreck sampona in 3 balzama (racunala sem, da 2x samponiras, 1x balzam). tistih vreckic ni bilo tezko nosit (niso predstavljale ne vem koliko dodatne teze), pa se ko sem si lase umila, je bila kaksna vrecka manj.
Drugace sem si pa z veseljem spletla dve kitki, zavezala rutko na glavo in lase umila sele, ko je bilo res treba.
(kupila sem jih v dm-u, spomnim se, da so bile cisto na spodnji polici pri samponih …)
Glede mila ti pa priporocam, da ga vzames samo pol – v 14 dneh ne porabis celega. Isto zobne paste ne porabis cele.
Ce rabis kak seznam za pakiranje za tovrstno potovanje, povej, ti ga lahko pripnem sem (je pa v nemscini, samo saj osnovnih izrazov ni tezko razumeti). Meni je sluzil kot osnova in sem ga se malo oklestila. Je velika razlika, ce nosis 9 ali pa 9,5kg na ramenih ves dan …
Kitke so tudi pri meni v planu. Prala bom lase res samo ko bo nujno (ampak domnevam, da glede na vročino in obilno potenje, bo to vsaj vsak 3 dan.
Seznami pa… sem gledala že na netu in sem našla v angleščini in se mi zdijo super.
zaenkrat sem uspela oklestit težo na 8kg. manjka sicer še fotkič 8pa hrana pa pijača seveda), ampak se mi zdi kar ok teža.
8kg je pa res kul :))
Jaz sem sla malo kasneje, nekje sredi jeseni, ko rabis kako toplo coto vec (jutra so bila res hladna, cez dan pa se vedno vroce), in pa kar je na zacetku zgledalo kot nebodigatreba – ponco palerino … no, ko je lilo kot iz skafa je imel moj nahrbtnik skoraj kg manj ;)) …
Bos videla, ruzaka se tako navadis, da potem skoraj ne znas brez hodit in te kar malo zanasat zacne ;))
Saj ne vem, ce gres na Camino ali ne … pa vseeno … Hrana in pijaca – jaz sem imela dve plastenki (0.5 in 0.75), s tem, da sem tisto 0.5 bolj kot ne nosila za pokoro s sabo. Na vsakem vodnjaku sem napolnila plastenko 0.75 do vrha in mi tako nikoli ni zmanjkalo vode. Od hrane sem imela pa 400g pakiranje datljev in nekaj frutabel. Na poti sem si vsake 3-4 dni kupila neke mlecne kruhke s cokoladnimi zrnci (je vsak posebej zapakiran in se jih da “fino stlacit” v vse kote), in kaksno jabolko, pa ko je zmanjkalo frutabel nekaj njim podobnega. Vmes na poti smo sli na kak bocadillo (sendvič), zvečer pa obvezno na romarsko večerjo…
Moja izkusnja je, da manj kot nacrtujes in kompliciras, boljs se mas – pa se spotoma dobis vse, kar rabis :).
Pa srecno pot! :))
Forum je zaprt za komentiranje.