Dolgi lasje – balzam
Pozdravljeni,
hčerka, 10 let, ima zelo dolge lase – do pasu. Lasje so lepi, zdravi, vendar se ji zelo motajo in jih potem težko počeseva. Rada bi kupila dober balzam, ne premočan, da bi lasje negoval in hkrati razvozlal. Mogoče kakšen nasvet?
Katera krtača je najprimernejša za tako dolge lase?
Hvala za kakršen koli nasvet,
nina
Oprosti, jaz se na nego las skoraj ne spoznam. Sem vprašala kolegico, ki ve malo več, in pravi, da je za razčesavanje las skoraj katerikoli balzam ok. Daš ga na konice.
Za profi nasvet pa bo treba Simone počakat.
LP,
Lenka
Pišem blog in pred nakaj časa sem dobila en super balzam domov, ki res pomaga proti “motanju” las. Kmalu ga bom ocenila in si lahko oceno pogledaš na tem blogu in mu mogoče slediš: http://nasveti08.blogspot.com/
Drugače pa najdeš balzam na spletni strani organic.si, od tam so mi ga poslali.
Za lažje razčesavanje lahko uporabite posebne spreje, razvozljevalce, ponavadi so to tisti spreji za po umivanju las, ki se ne spirajo imajo funkcijo regeneratorja, ki se ne spira.
Negujejo lase, olajšajo razčesavanje in imajo lahko tudi UV zaščito ali ščitijo pred toploto, sušilca ali likalnika.Večinoma jih najdete pri profesionalnih kolekcijah, povprašajte frizerko ali pa v drogerijah.
Za otroke so zelo praktični.
Nanašamo na umite, z brisačo posušene lase ( ne frotiramo, da se ne zvozljajo) samo stisnemo v brisačo.
Drugače, pa je res, da je večinoma vsak balzam dober, mogoče bolj tisti balzami namenjeni suhim lasem.
Lahko uporabite tudi kakšno masko ( enkrat na mesec) za lase, še bolj izdatno jih navlaži in se manj vozlajo.
Lažje boste razčesavali lase s široko krtačo, prekrtačite jih pred pranjem in vsak večer, da se ne zvozlajo pod vratom. Če so zvozlani, jih raztegnite s prsti in nato razčešite, da jih ne trgamo.
pozdravček ,
Simone Godina – moderator nega
http://www.nutrilab.si/naravna-kozmetika/dr-organic-bioaktivni-balzam-za-lase-z-vitaminom-e.html
Odličen balzam:) Tudi sama imam hčero z zelo dolgimi lasi, prav tako imam tudi jaz dolge lase in obe uporabljava ta balzam: http://www.nutrilab.si/naravna-kozmetika/dr-organic-bioaktivni-balzam-za-lase-z-vitaminom-e.html
Odkar pa sem si lase pobarvala pa uporabljam: http://trgovina.mercator.si/market/balzam-color-vive-loreal-za-barvane-lase-200-ml-3600010011361 in se zelo zadovoljna z njim.
Pred tem pa sva poskusili veliko balzamov in iz svojih izkušenj povem, da meni balzami SUBRINA nikakor ne ustrezajo.
Veliko sreče:)
Lp Klara
Za razčesavanje priporočam kakšen dober balzam, saj se kar veliko tega dobi po trgovinah. Drugače pa tako, tudi jaz imam dolge lase do pasu in se mi zelo zavozlajo. Po umivanju s šamponom si dam balzam in še mokre lase razčesem in gre kar lepo razčesat. Sem pa imela en zelo dober-odličen sprej za razčesavanje od Matrix, mi ga je priporočal frizer in sem pri njemu kupila. Zelo vredu in res sem razčesala veliko veliko lažje.
Taii, kako pa naneses arganovo olje na lase, da ti jih ne zmasti, sklepam da na umite? Men jih tako zmasti, da morem se enkrat zelo dobro jih potem umit.
Za mojega otrocicka razcesevat pa imam jaz tudi tak sprej za razcesevanje in tangle teezer krtaca.
Jaz pa tudi pod nujno rabim balzam po umivanju las, imam tanke in veliko las, pri umivanju se mi zelo zamezlajo. Sem hotela it na sampon in balzam brez silikonov, vzela sem to DM naravno linijo, na zalost mi je lase tako zmezlalo, sem se bala, da ne resim vec. Sampon bom porabila, balzam pa sem spet vzeka profesionalni od L Oreal- a. Ta je meni ok. Tudi brezin sampon od Ilirije, noro mi zmezla lase. Pa bi rajsi imela takega kot profesionalnega.
Mama2x jaz ti predlagam, da uporabljaš to novo krtačo, ki se jo dobi v frizerskih salonih – Tangle Teezer ker je gumijasta in je res ful mehka in las ne zavozla. Jaz pri hčerki in tudi zase uporabljam samo naravne šampone in balzame, pomembno je, da je brez silikonov. Dobre izkušnje imam z Naturo Siberico, najdla sem jo na FB in potem videla da imajo spletno trgovino in v Tuš Drogerijah. Uglavnem, čist naravna je pa men res lepo razčeše in nimam mastnih po 2 dneh.
Forum je zaprt za komentiranje.