dolge hlace
V vseh muslimanskih drzavah ( tudi Tunizija je ena izmed njih ) je po njihovih obicajih da mora
moski nositi dolge hlace ( in to ne samo za obed ) . Ceprav so ze navajeni turistov, tako da vam ne bodo delali prevec problemov. Zna se pa zgoditi da bo obstajala kaksna restavracija ( bolj nobel sorte ), da vas brez dolgih hlac ne bodo spustili noter. Za vsak slucaj mislim da je najboljse da vzamete seboj tudi par dolgih hlac. Drugace pa na vhodu v restavracijo pise ce naj gostje nosijo
obvezno dolge hlace ali ne .
Glede na to, da je Djerba postala že čisto navaden zahodnjaški turistični geto, dvomim, da so tako strogi, vsaj ne v samem hotelu. Za gibanje drugje po Tuniziji pa bi bilo že dobro malo upoštevati njihove norme in se jim vsaj delno priolagoditi.
Imam podobne izkušnje iz Azije, zaradi česar sem v “dnevnem” nahrbtniku nosil pižamo. Kjer je bilo potrebno sem jo oblekel kar preko kratkih hlač in formalnostim je bilo zadoščeno, pa še pižama je iz tankega in lahkega blaga in zato najmanj obremenjuje težo nahrbtnika. Edino priporočljivo je, da je brez vzorca, enobarvna ;-)))))).
Na Baliju, kjer je bil za vstop v določene objekte obvezen sarong, sem pa uporabil kar pregrinjalo s hotelske postelje. Skratka, znajdi se in se prilagodi lokalnim razmeram v okviru možnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.