Dolenjske toplice
če je tvoj stric rokfeler , potem ti zelo priporočam dolenjske toplice.če pa ni potem pa topovšco in dobrno.drugam v terme v sloveniji je potratno.
http://www.t-topolsica.si
http://www.terme-dobrna.si
lp lord
http://users.volja.net/belopeska
a ni bolj enostavno v topovšco , in v copatah v bazen……………..
krka zdravilišča so najdražja!
zakaj v topovšco!
– 8900 sit penzion – več kot 5 dni 8500 – vedno –
– kopanje brez hotela stane vsaj 2 jurja za cel dan
– priznam da se cenika bazena niti približno nisem trudil brati
– dajo 5 % popust
– izredno prijazna in poceni animacija / izleti /
– nov aqua center
– mir
– welcome drink gratis
– izposoja koles
renome zdravilišča , kar za dolenske toplice z nekaj bungalovi in nekaj čofotalniki / v primerjavi z topolšico ali ostalimi / ne bi moral trditi.
in poudarjam da TUDI ČE STE V DOLENJSKIH toplicah zunanji gost bo brez hrane ……………
lp lord
danes nisem v najboljši formi za polemike.toda kdorkoli od vas je že bil stacionarni gost v enem od slovenskih zdravilišč, potem gotovo ve, da so prednosti stacionarnega turizma velike!
med mlajšimi popotniki -turisti je pač navada čim hitreje v čimmanjšem času – raje večkrat na turo kot manjkrat za več časa.
ne bi rad polemiziral z vami toda dolenjske toplice so kar so.eno samo tekanje.zdi se mi neumno, da če greš v terme, da moraš čez cesto na kosilo.zakaj?
terme tipa topolšica nudijo vse vljučeno!zlasti pozimi je problem / recimo dobrna / nekaj 100 metrov po asvaltu do bazena, v bundi in kapi, potem vse skupaj komaj gre v omarico, da o zgubljenem času ne govorimo.
v termah tipa topolšica se zaklene hotelsko sobo, kjuč odda na recepciji ki je 15 metrov od vhoda v bazen, oblečeno se je normalno , ker v hotelu kurijo lahko tudi v majci.v levi roki brisačo in kopalke, nobenih vrečk in torb kot v dolenjskih toplicah, v desni izkaznico za kopanje in delo.kar sledi je najmannj 3 ure in več užitkov!
energijo potrebo za tekanje čez cesto v dolenskih toplicah zaklepanje in odklepanje avta in gužvanju je bolje porabiti v topošici ali enem od istrskih hotelov z notranjim bazenom.
terme topolšica še dolgo ne bodo imele obiska dolenjskih toplic in tas se res lahko plava kilometre!
pa še to – plavalni bazen v topolšici je dol 25 metrov , globina na polovici 2 in pol metra.zunanji tudi ima dolžino vsaj 20 metrov.da ne govorim o aqua centru ki ga bodo odprli maja .ima vse masaže ki jih dolenske toplice nimajo.
in za ceno 8900 sit za penzion dobite v topolšici največ za vaš denar!
tekanje v dolenjske toplice za en dan še vedno znese 5 jurjev na enega.
predvsem pa tam v sezoni ni miru.v topolšci je!
da ne omenim zastonj ležalnikov in senčnikov, ki jih je treba v elitnih termah plačati.pa tudi dnevna karta v dolenjskih toplicah je vsaj jurja in pol.v topolšci je 2 jurja.kar se ne izplača.izplača pa se tam biti hotelski gost!
lp lord walški
http://www.lordwales.com
Pomoje sploh še nisi bil v Dolenjskih toplicah…
Sem pa drugač že povedala da je restavracija tih poleg bazena, tko da ti ni treba hodt čez cesto!!
Sicer pa kot navajaš za mlajše popotnike, nevem čemu to pišeš, za koga?!
Sama sem šla zadnjič prvič za en dan v toplice, ponavadi grem vsaj za cel vikend, bila sem pa že v večih toplicah, tako da vem, kaj vse lahko toplice ponujajo in za kakšno ceno!
V Balnea centru v Dolenjskih toplicah sem bila letos poleti samo enkrat (žal ne večkrat, ker mi čas oz. služba tega ni dopuščala), sicer pa je moja mama skoraj celo poletje tja vozila svoje štiri vnukinje.
Zelo lepo je poskrbljeno za zabavo otrok in tudi za starejše kopalce, sanitarije se lepo urejene, osebje prijazno, poleg tega pa imajo tudi dobro kuhinjo. Cena se mi je zdela zelo ugodna, glede na to, da smo me za enodnevni obisk odštele 6.500 tolarjev (karta za 2 odrasla + 1 otrok, 2 otroški karti, ena deklica pa je imela glede na svoja leta vstop zastonja, za vse skupaj pa še kosilo v njihovi restavraciji). Ni drago za celodnevno kopanje in prehrano. Pa tudi sama pijača ni draga, tako kot kje drugje.
Šmarješke toplice se mi zdijo precej zaprte in me že njihova lega ne privlači. Čatežke toplice pa me zelo odbijajo, ker mi ne odgovarja gužva, pa še kar precej daleč je od Ljubljane (na ja, pa še vedno kadar sem bila tam, je bilo vreme žleht).
Aja, gosod Lord Valški, ali ste vi morda zaposleni v Termah Topolšica, ali pa imate tam že stalni abonma in ne hodite nikamor drugam kot tja? Aligatorja so zanimale Dolenjske toplice, ne Terme Topolšica.
nisem zaposlen.
prvo pravilo turističnih delavcev:
nikoli ne piši o kraju kjer delaš.
kot sem povedal:
dolenjske toplice so namenjene masovnemu turizmu oziroma mlajšim.
cena ki jo navajate je zelo blizu pennzionu v topolšci.
stalni abonent?
2 prihod v istem letu je avtomatsko 5 % manj.koliko popusta pa vam dajo dolenjske toplice za drugi in vsaj naslednji prihod.
razlika: topovšca stari bazeni največ 200 kopalcev, dolenske 1500 in več!
se splača gužvat.
pred 10 dopoldne v topolšci manj koot 50 !
je pa res da so želje različne – če drugega ni -* so tudi dolenjske o.k.
lp lord
ne bo držalo.oba hotela sta v dolenjskih toplicah!preveri na strani krkinih toplic.pregrešno dragi!
točna informacija je dobra informacija.
http://www.krka-zdravilisca.si/si/dolenjske/zdravilisce/
v sloveniji imajo vsa zrdavilišča razen gorenskih hotele……
lp lord
dolenjske so res v bistvu bolj za mlade ni pa res da moraš čez cesto na kosilo od kar so jih prenovili imajo tudi samopostrezno restavracijo zraven bazenov kjer se mi zdi da so pa cene nekam visoke (po mojem mnenju)
naredili pa so tudi en bazen vec, ki je na pol pokrit
najmanjsi bazen pa zdej prov fajn zgleda kr prej je bil cist poscan zdej majo pa tamali saj kej za delat k so jim not tobogane dal in ful enih igrač
lp snegi
Forum je zaprt za komentiranje.